Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στο δήμο Βύρωνα

ΟΚΤΩ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογένειας & Επαγγελματικής Ζωής» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το Ν.Π. των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα προχώρησε σε προκήρυξη για οκτώ θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Το προσωπικό θα επιλεγεί για τρείς ειδικότητες των κατηγοριών Τ.Ε.-Δ.Ε.-Υ.Ε. Πιο συγκεκριμένα: Τ.Ε. βρεφονηπιοκόμων τέσσερεις 4)θέσεις. Δ.Ε. βοηθών βρεφονηπιοκόμων τρεις 3)θέσεις. Υ.Ε. καθαριότητα εσωτερικών χώρων μία (1) θέση. Το προσωπικό θα απασχοληθεί για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως και τις 31 Αυγούστου 2013 με δυνατότητα παράτασης. Πληροφορίες στα γραφεία της Διεύθυνσης των Παιδικών Σταθμών Φλέμινγκ 71 Βύρωνα. Τηλ. 2107608460. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 5 Νοεμβρίου 2012.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Όχι ληγμένα στα ράφια

Ο ένας μετά τον άλλο διάφοροι “επίσημοι” σε Ελλάδα και εξωτερικό διαπιστώνουν το προφανές ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, ότι είναι λάθος συνταγή, ότι, ότι… αλλά πρέπει να το εφαρμόσουμε. Γιατί; Γιατί όπως και με τα ληγμένα τρόφιμα το επικίνδυνο προϊόν καταναλώνεται από τους φτωχούς. Μήπως αυτοί που νομοθετούν θα τα φάνε; Ή μήπως το Μνημόνιο θίγει αυτούς;

Ανάρτηση από : http://antistachef.wordpress.com

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Γιατί είπατε OXI;


New York Times: «Πεθαίνοντας από καρκίνο ανασφάλιστος στην Ελλάδα»

Σε ένα άρθρο όλο ανθρωπιά, οι New York Times «προβάλλουν» τις προσπάθειες των Ελλήνων γιατρών να αντισταθούν στην οικονομική κρίση, συνεχίζοντας να βρίσκονται στο πλάι όσων των χρειάζονται και ειδικότερα των ανασφάλιστων πολιτών.
Στις αρχές του έτους, μία ομάδα γιατρών με βασικούς καθοδηγητές τον ογκολόγο-παθολόγο Κώστα Συρίγο και τον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα, δημιούργησαν ένα «άτυπο» δίκτυο ιατρικής στήριξης ανασφάλιστων ασθενών.
Ωστόσο τίποτα δεν τον είχε προετοιμάσει για την περίπτωση της Έλενας, μιας άνεργης γυναίκας που
είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος ένα χρόνο πριν απευθυνθεί σε αυτόν.
Μέχρι τότε, ο όγκος της είχε φτάσει στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού και είχε δημιουργήσει πληγές στο στήθος της, τις οποίες εκείνη καθάριζε με χαρτοπετσέτες.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Αύξηση κερδών παρά την κρίση

Του Γιώργου Φλωράτου

Κατά 18,2% αύξησαν το 2011 τα συνολικά κέρδη τους οι 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανίες, στα 1,60 δισ. ευρώ από 1,35 δισ. ευρώ

Σε μια χώρα με εκατομμύρια ανέργους, αλλά και με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες που τα εισοδήματά τους λεηλατούνται από περικοπές, ακρίβεια και αυξημένους φόρους, σε μια περίοδο κρίσης όπου καταστρέφονται μεθοδικά ακόμη και κεφάλαια, σε μια χώρα με όλο και περισσότερους πεινασμένους, έγινε κι αυτό: Ανάμεσα στις 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις για το 2011 βρίσκονται 175 εταιρείες τροφίμων! Η σχετική έρευνα της STAT BANK είναι αποκαλυπτική, όσο και ...ελπιδοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτές οι 500 βιομηχανίες κατέγραψαν όλες μαζί το 2011 καθαρά κέρδη περίπου 1,60 δισ. ευρώ. Με 25 δισ. ευρώ παραπάνω κέρδη από το 2010, είχαν μια θετική μεταβολή κατά 18,2% μια χρονιά που όλοι έλεγαν - και έτσι έγινε - ότι θα είναι από τις χειρότερες που γνώρισαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μέσα στην καπιταλιστική κρίση. Μέχρι που ήρθε το 2012. Αυτές οι βιομηχανίες αύξησαν, επίσης, το συνολικό τζίρο τους κατά 16,9% στα 34 δισ. ευρώ, ενώ το μέσο περιθώριο καθαρού κέρδους διαμορφώθηκε στο 4,8%.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!



Οι κάτοικοι του Βύρωνα ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα για μια πρώτη συνάντηση και συζήτηση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, για μια ακόμα φορά, το Κέντρο Υγείας του Βύρωνα.

Μέσα από μια ανοιχτή και γόνιμη διαδικασία, και αφού προηγήθηκαν εισηγήσεις των διοργανωτών και υγειονομικών, συγκροτήθηκε Συνέλευση από άτομα, φορείς και συλλογικότητες του Βύρωνα και όμορων περιοχών που δήλωσε την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας να υπερασπιστεί αυτή την πολύτιμη πρωτοβάθμια δομή υγείας και τον δημόσιο χαρακτήρα της καθώς και το αναφαίρετο θεμελιώδες δικαίωμα του λαού στην υγεία χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

Η προάσπιση και ο εμπλουτισμός της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας ώστε να υπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας, περνά τόσο μέσα από τη δυναμική απαίτηση από τους υπεύθυνους φορείς (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και Υπουργείο) της πλήρους στελέχωσής του αλλά και κυρίως την δική μας άμεση δράση μέσα από την δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης που θα ενισχύσει την καθημερινή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και θα ανοίξει τον προβληματισμό για μιαν αντίληψη της δημόσιας υγείας σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, πραγματικής δημοκρατίας.


Το κάλεσμα για την επόμενη συνέλευση είναι την Δευτέρα 29/10 στις 8μμ. στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα στη Λαμπηδόνα.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ
για το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ του Βύρωνα

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ελεύθεροι οι 15 συλληφθέντες ακτιβιστές του Estelle

Οι ισραηλινές αρχές απέλασαν 15 από τους ακτιβιστές που είχαν συλληφθεί το Σάββατο πάνω στο φινλανδικό ιστιοφόρο Estelle, το οποίο επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.


Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, Σαμπίνε Χαντάντ διευκρίνισε ότι από τους 17 ακτιβιστές που παρέμεναν στο Ισραήλ, οι 15 απελάθηκαν σήμερα στις πατρίδες τους. Μόνο δύο Νορβηγοί παραμένουν ακόμη στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες το Ισραήλ είχε απελάσει άλλους δέκα ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων ήταν και πέντε Ευρωπαίοι βουλευτές (Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας, ο Ισπανός Ρικάρντο Σίξτο Ιγκλέσιας, ο Σουηδός Σβεν Μπρίτον και ο Νορβηγός Άξελ Χάγκεν).
 
Ανάρτηση από : http://www.mpa.gr/
 
Συνέντευξη τύπου της ελληνικής αποστολής (video)

Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό

Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν.
Τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Αν ξεκινούσες πολιτική συζήτηση, οι άνθρωποι δυσανασχετούσαν. Ήταν «βαρετό».
Κάτι ακόμα που δεν ήταν διόλου δημοφιλές στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η γνώση και η πνευματικότητα. Ο χαρακτηρισμός «κουλτουριάρης» σου ερχόταν αμέσως σαν ταμπέλα όχι αν προσπαθούσες να πεις κάτι πολύ βαρύ και ασήκωτο αλλά αν έκανες το λάθος να ξεφύγεις λίγο από το Κλικ, το Nitro, το ποδόσφαιρο και τα τηλεοπτικά κλισέ.
Αν δεν άκουγες Βίσση, Ρέμο, Σφακιανάκη, Ρουβά και Χατζηγιάννη, ήσουν κουλτουριάρης. Κι έτσι φτάσαμε κάποια στιγμή να θεωρούνται κουλτουριάρικα τα λαϊκά τραγούδια του Τσιτσάνη και του Χατζιδάκι.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κίνημα αλληλεγγής



Σε σημαντικές αποφάσεις κατέληξαν  οι εκπρόσωποι  των εθελοντικών ομάδων της Αττικής, που συγκεντρώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου στην Αργυρούπολη, με θέμα την συνεργασία και τον  συντονισμό της δράσης τους.
Μετά από δέκα μήνες ποικιλώνυμων δράσεων, οι εθελοντικές ομάδες αλληλεγγύης,  σε κάποιες περιπτώσεις  μαζί με τους Δήμους  και αλλού εντελώς ανεξάρτητα, έχουν βοηθήσει και βοηθούν τα μέγιστα  στην  επιβίωση  σημαντικού  μέρους του πληθυσμού της Αθήνας, που υποφέρει εξ αιτίας των σκληρών  οικονομικών μέτρων που έχουν επιβάλλει, από κοινού, στην πλειονότητα του  λαού μας, η Τρόικα Εξωτερικού (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Ένωση) και η Τρόικα  εσωτερικού (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ).

ΟΧΙ στην πλύση εγκεφάλου από τους νταβατζήδες δημοσίων έργων & τους δημοσιογράφους Υπηρεσίας!


Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σπόροι που αντέχουν




ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου πραγματοποίηθηκαν τα εγκαίνια του Δημοτικού Λαχανόκηπου Αγίου Δημητρίου. Σε  Δημοτική έκταση δημιουργήθηκαν 45 αγροτεμάχια στα 2,5 στρέμματα  έκτασης τα οποία θα παραχωρηθούν για χρήση καλλιεργητική σε κατοίκους με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Η κλήρωση μάλιστα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα. Παράλληλα έγινε παρουσίαση ενός προγράμματος Κομποστοποίησης απορριμμάτων. Στην εκδήλωση μίλησαν η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου (μέλος της 5μελούς Επιτροπής για τον Δ.Λ.), αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, η κ. Μαρία Ανδρούτσου Δήμαρχος η οποία αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου, το ιστορικό των ενεργειών του και την αναγκαιότητα των δύο προγραμμάτων, του Λαχανόκηπου και της Κομποστοποίησης. Πιλοτικά ο Δήμος θα μοιράσει περίπου 200 κάδους. Ο κ. Ανδρέας Μπαρμπούτσης Γεωπόνος Παρουσιαστής στα «Κηπουρέματα» ο οποίος αναφέρθηκε στο Αστικό Πράσινο καθώς επίσης και στην Κομποστοποίηση.

Αγοράζετε ελληνικά

Μας πήραν τ' αυτιά στο προηγούμενο διάστημα οι καμπάνιες για τα Ελληνικά προιόντα.
Αγοράζετε ελληνικά προιοντα! Να μια λύση για την κρίση.
Κι ο φτωχός σούλεγε , ε ναι καλύτερα να μπαίνουν εδώ τα λεφτά από το να πηγαίνουν έξω...
Μάλιστα...
Το "εδώ" και το "έξω" όμως στο μοντέρνο κοσμο της Παγκοσμιοποίησης τι νόημα έχουν πιά.
Η ΦΑΓΕ ας πούμε που είναι;Εδώ ή έξω;
Και τα λεφτά όλων αυτών των ΦΑΓανών παιδιών; Στην Ελβετία ή στις οφ-σορ;
Και τα εργοστάσια των "Ελληνικών επιχειρήσεων"; Εντός συνόρων ή σε Βουλγαρίες, Ρουμανίες κ.α.;

Για ρίξτε και μια ματιά στο μετοχολόγιό τους. Πόσο ελληνικες είναι όλες αυτές οι ελληνικές εταιρείες, και πόσο ελληνικά τα προιόντα τους;
Και πόσους φόρους πληρωνουν από αυτούς που θα έπρεπε;
Και πόσα χαμένα στικάκια στα συρτάρια των φίλων τους;
Αγοράζετε ελληνικά λοιπον. Οι Έλληνες πλούσιοι είναι καλοί, δεν είναι σαν τους άλλους...

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Μην αγχώνεσαι.
Οταν αλλάξουν τα πράγματα το ξανασυζητάμε.


Ανάρτηση από : http://edoketora.blogspot.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Εχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;

Του Γιώργου Δελαστίκ


Μαύρες σκέψεις καταλαμβάνουν όλους μας όταν θέτουμε το ερώτημα: Εχουμε άραγε ελληνικά προϊόντα σε ποσότητες που να επαρκούν για τη διατροφή του πληθυσμού; Η δραστική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας (από περίπου 30% που ήταν προ τριακονταετίας, όταν είχε μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, έχει απομείνει το ένα τρίτο) και η μετάλλαξη πολλών Ελλήνων αγροτών σε... διαχειριστές επιδοτήσεων της ΕΕ και σε εργολάβους ξένων εργατών γης, οδηγούν στην παραπλανητική εντύπωση ότι πλέον «δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε». Αυτή η εικόνα είναι εσφαλμένη και απλουστευτική, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρότατα διατροφικά προβλήματα με μερικά κρίσιμα προϊόντα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για τηνπαραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων το 2011, μπορούμε να διαπραγματευθούμε το θέμα πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία: Επίθεση στο ιστιοφόρο Estelle σε διεθνή ύδατα


Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2012 – 14:00
 
Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί και καθώς το Estelle έπλεε σε διεθνή ύδατα 17 ναυτικά μίλια βόρεια του Al Arish της Αιγύπτου και 30 ν.μ. από τις ακτές της Γάζας, σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του ιστιοφόρου, πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού περικύκλωσαν το σκάφος και λίγο αργότερα ταχύπλοα με μασκοφόρους στρατιώτες κατέλαβαν το ιστιοφόρο ESTELLE. Από τις 11:40, οπότε και υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Dror Feiler, κάθε επικοινωνία είναι αδύνατη και έχει διακοπει. Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι το Estelle αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται προς το Ashdod και αναμένεται να φθάσει στις 4 μμ τοπική ώρα. Η ελληνική πρεσβεία εκεί έχει ενημερωθεί και εκπρόσωπος της μετακινείται στο Ashdod. 
 

Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την παράνομη ισραηλινή επίθεση και κατάληψη του ESTELLE στα διεθνή ύδατα, όπου για άλλη μια φορά το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως τραμπούκου και χωροφύλακα της περιοχής. Η πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από 8 χώρες, που μετέφεραν ανθρωπιστικό υλικό στην πολιορκημένη Γάζα, δείχνει για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο του σιωνιστικού απαρτχάιντ. 

ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νεκροταφείο  του Βύρωνα το μνημόσυνο του οικοδόμου συνδικαλιστή,  μέλος του ΠΑΜΕ  και αγωνιστή  του κομουνιστικού κινήματος Δημήτρη Κοτζαρίδη.
 Πολύς κόσμος,  συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι παραβρέθηκαν  στο μνημόσυνο για να συμπαρασταθούν  στην οικογένεια  αλλά να τιμήσουν ένα αξιοπρεπή άνθρωπο, οικογενειάρχη και αγωνιστή.
Ο Δημήτρης  53 χρονών,  καταγόταν από το χωριό Σάπες  Κομοτηνής, ζούσε για πάρα πολλά χρόνια στο Βύρωνα και εργαζόταν στην οικοδομή. Άφησε την τελευταία του πνοή πριν από ένα χρόνο 20/10/2011 στη διάρκεια της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, αγωνιζόμενος για την ανατροπή της  βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων,  για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, Ο Δημήτρης έπεσε θύμα των αστυνομικών δυνάμεων  καταστολής που  έπνιξαν την πλατεία Συντάγματος στα χημικά για να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και ενώ είχαν προηγηθεί επεισόδια μεταξύ διαφόρων ομάδων με το απεργιακό μπλοκ του ΠΑΜΕ.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά τρόφιμα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, κρέας και γαλακτοκομικά, απειλεί να πλήξει τους καταναλωτές, παρά τη μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λόγω κρίσης.
Το πρώτο κρούσμα ανατιμήσεων έκανε την εμφάνιση του ήδη στα άλευρα. Οι αρτοποιοί έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες τιμοκαταλόγους αυξημένους κατά 12% - 15%, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Η αύξηση αυτή εκφράζονται φόβοι ότι θα μετακυλήσει στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα.
Οι βιομήχανοι ρίχνουν τις ευθύνες στο υψηλό κόστος των πρώτων υλών που έφθασε σε νέα επίπεδα - ρεκόρ το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο οι διεθνείς τιμές σε κρέας,γαλακτοκομικά, δημητριακά, λίπη και έλαια είτε παρέμειναν αμετάβλητες στα επίπεδα-ρεκόρ του Ιουλίου, στα οποία είχαν φθάσει ύστερα από πολύμηνο ράλι,είτε ελαφρώς αυξήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δεν θέλουν να δείχνουν κατακτητές


Του Περικλή Καπετανόπουλου

Κάτω από μια νέα, ιδιότυπη  γερμανική κατοχή, βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, 67 χρόνια μετά την συντριβή της χιτλερικής Γερμανίας από τις συμμαχικές δυνάμεις και την κατάληψη του Βερολίνου από τον σοβιετικό στρατό.
Με περισσό θράσος  οι Γερμανοί αξιωματούχοι κάθε βαθμού,  περιφέρονται ανά την επικράτεια , συμπεριφερόμενοι όπως η γερμανική κομαντατούρα την περίοδο της κατοχής 1941-44.  Εκδίδουν ανακοινώσεις για εσωτερικά ζητήματα σαν να είναι κατακτητές ,  οργανώνουν συνέδρια με Έλληνες δημάρχους και περιφερειάρχες  χωρίς να ζητήσουν την άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών, κάνουν προτάσεις για εξαγορά ελληνικών φιλέτων σε εξευτελιστικές τιμές  σαν τα μεγάλα αφεντικά , συμπεριφέρονται με υπεροψία απέναντι σε Έλληνες υπουργούς, τους οποίους θεωρούν «περιττούς» στις απευθείας επαφές τους με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης   και το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμα, είναι να υψώσουν την γερμανική σημαία στην Ακρόπολη.

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Του Γιώργου Δελαστίκ

Με μια ακόμη απεργία θα προσπαθήσουν αύριο οι Έλληνες να αμυνθούν στη νέα λαίλαπα των οικονομικών μέτρων που προωθούν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη με στόχο την πλήρη ισοπέδωση της ζωής τους. Εργαζόμενοι, καταστηματάρχες, ταξιτζήδες, έμποροι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι θα διαδηλώσουν και πάλι με την ελπίδα ότι ίσως η κυβέρνηση εισακούσει την κραυγή αγωνίας που εκβάλλουν. Στο μεταξύ πολλαπλασιάζεται η δημοσιοποίηση στοιχείων που αποκαλύπτουν ολοένα και περισσότερες πτυχές της κατάρρευσης του βιοτικού επιπέδου του λαού μας. Ανατριχιαστικό είναι π.χ. το στοιχείο ότι από τους περίπου 1.200.000 ανέργους που έχουμε στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, επίδομα ανεργίας παίρνουν μόνο... 185.870 άτομα! Είναι συγκλονιστικό, αν το σκεφθεί κανείς. Ένα εκατομμύριο άνεργοι δεν παίρνουν ούτε καν επίδομα ανεργίας! Αν αυτό δεν είναι δυστυχία και κοινωνική αναλγησία, τότε τι είναι;

Ο Μυστικός Κόσμος των Σούπερ Μάρκετ, τα Φθηνά Προϊόντα & τα Καρτέλ

Του Βίκτωρα Τσιλώνη

Τα Σούπερ Μάρκετ με τα Φθηνά Προϊόντα
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Έλληνας πρέπει να αντιμετωπίσει από τη μία ως πολίτης σήμερα την «22η φορολογική επιδρομή» και από την άλλη ως καταναλωτής τα αφανή καρτέλ που υφαίνουν για τα καλά εδώ και αρκετές δεκαετίες σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τον μύθο της ελεύθερης αγοράς απομυζώντας και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που διαθέτει.
Συνακόλουθα, μόνη ελπίδα του Έλληνα καταναλωτή φαίνεται να είναι αλυσίδες σουπερ μάρκετ, οι οποίες εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν να προσφέρουν επώνυμα και μη προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Έτσι εκτός από τα γερμανικών συμφερόντων Λιντλ (Lidl) και τα Καρφούρ (Carrefour), εμφανίστηκαν σούπερ μάρκετ όπως ενδεικτικά τα 3Β, το Μπαζάρ (Bazaar) και το Ντηλ (Deal) στη Θεσσαλονίκη.

Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα και να διαπιστώσουμε που ακριβώς οφείλεται η εξάπλωσή τους τον τελευταίο καιρό και πώς κατορθώνουν να έχουν χαμηλές τιμές σε πολλά επώνυμα και μέχρι πρότινος ακριβά προϊόντα.

Απεργία 18 Οκτώβρη 2012


Ανάρτηση από : http://politikokoraki.blogspot.gr

Καλημέρα κύριοι Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη...


Παγκράτι χθες οδός ΕυτυχίδουΏρα 9:30 π.μ. Αυτή είναι η Ελλάδα πριν τα νέα μέτρα. Όλοι εμείς ευχόμαστε και στα... δικά σας!...
Kώστας.
Ανάρτηση από : http://fimotro.blogspot.gr

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: ΒΟΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ...ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 320ΧΛΜ.!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Την τέταρτη ημέρα πορείας προς την Αθήνα, διάνυσαν την Τρίτη 15/10 οι συμμετέχοντες στην Κίνηση Ελπίδας Πολιτών Βόλου, που ξεκίνησαν από το πρωί του περασμένου Σαββάτου για την Αθήνα με τα πόδια.
Μετά τη διαδρομή από Βόλο προς Ν. Αγχίαλο την πρώτη ημέρα το πρωί και το απόγευμα Ν. Αγχίαλο προς Αλμυρό, τη δεύτερη ημέρα το πρωί έγινε η διαδρομή Αλμυρός – Σούρπη το πρωί και Σούρπη Πελασγία το απόγευμα. Το πρωί της Δευτέρας 15/10 ακολουθήθηκε η διαδρομή από την Πελασγία στον Καραβόμυλο και η διαδρομή από Καραβόμυλο στη Στυλίδα το απόγευμα.
Σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης φτάνουν στην Αλαμάνα, όπου και θα καταθέσουν στεφάνι στη Γέφυρα της Αλαμάνας. Η πορεία τους θα συνεχιστεί μετά από 4ωρη περίπου στάση, με τον επόμενο σταθμό να ειναι οι Θερμοπύλες.

Περισσότερα από 439.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ...ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΚΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΟΥ...ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ (;) ΠΕΡΙΟΔΟ...

Η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (16 Οκτωβρίου) και η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας (17 Οκτωβρίου), δίνουν την ευκαιρία για την ανάδειξη δύο σημαντικών προβλημάτων, που επηρεάζουν τη ζωή και την ευημερία των παιδιών.
Όπως αναφέρει η UNICEF Ελλάδος, ο υποσιτισμός και η φτώχεια είναι φαινόμενα αλληλένδετα και οι προσπάθειες μείωσης του παιδικού υποσιτισμού στον κόσμο καταπολεμά ταυτόχρονα τη φτώχεια.
Οι ρίζες του υποσιτισμού βρίσκονται στη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες και χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί.
Στην Ελλάδα, πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, έδειξε ότι περισσότερα από 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την 4η συνάντηση χωρίς μεσάζοντες


























Στη διεύθυνση που ακολουθεί : http://www.ert.gr/webtv/net/item/7878-Sabbatokyriako-sth-ΝET-13-10-2012 ,υπάρχει αφιέρωμα της εκπομπής Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ -13/10/12 στην πρωτοβουλία μας. Μετακινήστε την μπάρα του χρόνου στο 2:41:52 για να δείτε το συγκεκριμένο κομμάτι της εκπομπής.


Μπλόκο στην ακρίβεια και στους μεσάζοντες για 4η φορά από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μπλόκο στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια και τους μεσάζοντες έκαναν για 4η συνεχόμενη φορά  οι Πολίτες του Βύρωνα.


Ξεπέρασαν τις 1000 οι οικογένειες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των πολιτών και προμηθεύτηκαν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα ελληνικής γης χωρίς μεσάζοντες απευθείας από τους παραγωγούς.
Σε μια περίοδο που οι πολιτικές που ασκούνται από τη συγκυβέρνηση, την Τρόικα, το Δ.Ν.Τ., επιφέρουν εξαθλίωση στη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας, επιλεγούμε δράσεις για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους και όλες που μας εμπιστεύονται, συμμετέχουν  και στηρίζουν τη δράση αυτή. Αντλούμε δύναμη από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών να συνεχίσουμε με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.
Ευχαριστούμε τους παραγωγούς που παίρνουν μέρος και επιλέγουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες και σε καλύτερες τιμές στους πολίτες, καθώς και για την προσφορά προϊόντων τους που θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα.
Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι το Δεκέμβριο με νέα αγροτικά προϊόντα.  


Βύρωνας Οκτώβριος 2012



Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ολοκλήρωση των παραγγελιών. Παράδοση των προϊόντων.

Ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι παραγγελίες των προϊόντων της 4ης συνάντησης χωρίς μεσάζοντες. Ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε πολλοί περισσότεροι πολίτες από τις προηγούμενες φορές. Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 θα γίνει η παράδοση των παραγγελθέντων προϊόντων από τους παραγωγούς απ᾽ευθείας στους πολίτες. 



Η παράδοση των προϊόντων που έχετε παραγγείλει θα γίνει όπως είχαμε ανακοινώσει, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, στο χώρο μπροστά από το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βύρωνα (Νταμάρια - Εργάνη). Η προσέλευση θα είναι από την είσοδο της οδού Ταταούλων.


Οι πολίτες των οποίων τα επίθετα αρχίζουν από Α έως Ι θα προσέλθουν από τις 8:00 έως τις 9:30.
Οι πολίτες των οποίων τα επίθετα αρχίζουν από K έως O θα προσέλθουν από τις 9:30 έως τις 11:00.
Οι πολίτες των οποίων τα επίθετα αρχίζουν από Π έως Ω θα προσέλθουν από τις 11:00 έως τις 12:30.


Παράκληση,
Να έχετε το ακριβές αντίτιμο του ποσού για κάθε σας παραγγελία ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στα ρέστα κατά την παραλαβή των προϊόντων από τους παραγωγούς.
Να τηρηθεί το ωράριο προσέλευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Η Μέρελ στην Αθήνα, οι πολίτες του Βύρωνα στους δρόμους


Το δυναμικό παρόν στην υποδοχή της Μέρκελ έδωσαν και οι πολίτες του Βύρωνα





Το video είναι από την ιστοσελίδα : http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.gr/

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ώρες παραλαβής των προϊόντων της 4ης συνάντησης

4η συνάντηση με τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες. Παράδοση των προϊόντων

 Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη ανταπόκρισή σας στην πρωτοβουλία μας.

Η παράδοση των προϊόντων που έχετε παραγγείλει θα γίνει όπως είχαμε ανακοινώσει, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, στο χώρο μπροστά από το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βύρωνα (Νταμάρια - Εργάνη).
Η προσέλευση θα είναι από την είσοδο της οδού Ταταούλων.


Οι πολίτες των οποίων τα επίθετα αρχίζουν από Α έως Ι θα προσέλθουν από τις 8:00 έως τις 9:30.
Οι πολίτες των οποίων τα επίθετα αρχίζουν από K έως O θα προσέλθουν από τις 9:30 έως τις 11:00.
Οι πολίτες των οποίων τα επίθετα αρχίζουν από Π έως Ω θα προσέλθουν από τις 11:00 έως τις 12:30.


Παράκληση,
Να έχετε το ακριβές αντίτιμο του ποσού για κάθε σας παραγγελία ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στα ρέστα κατά την παραλαβή των προϊόντων από τους παραγωγούς.

Να τηρηθεί το ωράριο προσέλευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.