Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: Μικρό ιστορικό για την καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Μικρό ιστορικό για την καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς


Στα 130 χρόνια από τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου

Οι Αλμπερτ Πάρσονς, Ογκουστ Σπάις και Μάικλ Σουάμπ
Κλείνουν 130 χρόνια από το Μάη του 1886, όπου η εργατική τάξη των ΗΠΑ πλήρωσε με αίμα τον ηρωικό ταξικό αγώνα για την επιβολή της 8ωρης εργασίας ως ημερήσιο εργάσιμο χρόνο αντί της 10ωρης, 11ωρης έως και 14ωρης που ήταν έως τότε. Οι πρώτες ενέργειες του εργατικού κινήματος για την επιβολή της 8ωρης εργάσιμης μέρας άρχισαν στις ΗΠΑ από το 1863, αν και ως ιδέα υπήρχε από πολύ πιο πριν. Μετά βεβαίως από τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο (1861- 1865), άρχισαν εντατικοί αγώνες για το 8ωρο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καρλ Μαρξ: «Ο πρώτος καρπός του εμφυλίου πολέμου ήταν η ζύμωση για το οκτάωρο που με ταχύτητα ατμομηχανής προχωρεί από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό Ωκεανό, από τη Νέα Αγγλία ως την Καλιφόρνια. Το πανεργατικό συνέδριο της Βαλτιμόρης (16 Αυγούστου 1866) διακηρύχνει: "Η πρώτη και μεγάλη απαίτηση της σημερινής εποχής για ν' απελευθερωθεί η εργασία αυτής της χώρας από την καπιταλιστική σκλαβιά, είναι η έκδοση ενός νόμου που θα καθορίζει ότι το 8ωρο θ' αποτελεί την κανονική εργάσιμη ημέρα σ' όλες τις Πολιτείες της αμερικανικής Ένωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώσπου να πετύχουμε αυτό το ένδοξο αποτέλεσμα"» (Κ. Μαρξ: «Το Κεφάλαιο», εκδόσεις ΣΕ, τόμος πρώτος, σελ. 314 - 315).

Αναδημοσίευση: Το μαρτύριο της κρεμάλας από ΕΕ-ΔΝΤ

To μαρτύριο της κρεμάλας από ΕΕ-ΔΝΤ

των Τάκη Κυπραίου και Θανάση Σκαμνάκη

Στο μαρτύριο της κρεμάλας οι βασανιστές περνούν την κρεμάλα στο λαιμό του θύματος και το αφήνουν να ακουμπά με τα ακρόνυχα των ποδιών του στο έδαφος. Εάν δεν αντέξει το βάρος του, πνίγεται.

Στο φοβερό αυτό μαρτύριο αποφάσισαν να υποβάλουν για τα επόμενα πολλά χρόνια οι πιστωτές το λαό της Ελλάδας, όπως προκύπτει απ’ όσα έγιναν γνωστά μετά τη μυστική συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: Ο Βύρωνας (του Θανάση Ν. Παπαθανασίου)

Ο Βύρωνας του Θανάση Ν. Παπαθανασίου


ΠΟΛΕΩΝ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ

Δεύρο έξω…

Είναι το σημείο όπου πραγματοποιούνται έξοδοι. Έξοδοι διαφόρων λογιών. Κάθομαι να τις υπολογίσω και τις βγάζω τρεις: 1. Έξοδος απ’ τη μαυρίλα του θανάτου στη ζωή. 2. Έξοδος απ’ τα πολιτικά γραφεία σε διαδήλωση. 3. Έξοδος από το σπίτι στις ψησταριές και σε καφέ. Είναι ένα σημείο που φωνάζει άφωνα, «δεύρο έξω!».

Το σημείο είναι η πλατεία Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα της Αττικής, στην πόλη στην οποία ζω, στην πόλη την οποία ζω. Στη δυτική άκρη της πλατείας βρίσκεται, από το 1923, το εκκλησάκι το οποίο και έδωσε το όνομά του στην πλατεία. Ο Άγιος Λάζαρος ήταν η πρώτη εκκλησία που έφτιαξαν οι πρόσφυγες κάτοικοι του Βύρωνα, και επί τρία χρόνια ήταν ο μόνος ναός του οικισμού. Ήταν και είναι μικρός, ίσα που χωρά καμιά τριανταριά άτομα στριμωχτά.

Αναδημοσίευση: Δεν πληρώθηκαν εργαζόμενοι στον Δήμο Βύρωνα

Δεν πληρώθηκαν εργαζόμενοι στον Δήμο Βύρωνα


Δεν καταβλήθηκε τελικά το σύνολο της μισθοδοσίας 100 και πλέον εργαζομένων στους Παιδικούς σταθμούς, στον Πολιτισμό/Αθλητισμό του Δήμου Βύρωνα, παρά το ότι οι εργαζόμενοι, μετά και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν, είχαν ενημερωθεί ότι στις 27 Απριλίου θα τους καταβληθεί η μισθοδοσία που τους οφείλει ο Δήμος.

Έτσι με έκπληξη ενημερώθηκαν τη Δευτέρα 25/4 ότι, τελικά, ΔΕΝ θα πληρωθούν το σύνολο της μισθοδοσίας τους.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή είναι τουλάχιστον αφερέγγυα.

Αναδημοσίευση: Αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά για τις Πανελλήνιες για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ

Αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά για τις Πανελλήνιες για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια

(EUROKINISSI/ ΙCONPRESS/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Αναδημοσιεύσεις: Ένταση σε κέντρο κράτησης προσφύγων στη Λέσβο (Μόρια)

ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΜΟΥΖΑΛΑ

Ένταση σε κέντρο κράτησης προσφύγων στη Λέσβο

Σκηνικό έντασης στήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Μόρια στη Λέσβο, με μετανάστες να συγκρούονται άγρια με τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Οι μετανάστες άναψαν φωτιές σε κάδους και έριξαν νερό στους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χημικά.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας που μίλησε στο Reuters δήλωσε ότι η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση εντός και εκτός του κέντρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μικροεπεισόδιο σημειώθηκε στο κέντρο και κατά την άφιξη του Γιάννη Μουζάλα και του Ολλανδού ομολόγου του στην πτέρυγα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Μόλις οι νεαροί αντελήφθησαν την παρουσία επίσημης αποστολής, άρχισαν να φωνάζουν «ελευθερία, ελευθερία» και άλλα συνθήματα.

Αναδημοσίευση: Δεν θα καταβληθεί το σύνολο της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών και στον τομέα του Αθλητισμού / Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν θα καταβληθεί το σύνολο της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους των  Παιδικών  Σταθμών και  στον  τομέα του Αθλητισμού / Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα.

Δεν θα καταβληθεί το σύνολο της μισθοδοσίας αλλά έναντι, στους εργαζόμενους των  Παιδικών  Σταθμών και  στον  τομέα του Αθλητισμού / Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα, ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν   στις 27 Απριλίου.
Στις 13 Μαΐου δεν θα καταβληθεί το 15νθημερο  στους εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας. Η Δημοτική Αρχή μεταφέρει την καταβολή- εξόφληση της μισθοδοσίας στις 27 Μάιου. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δείχνει ανευθυνότητα  σε βάρος των εργαζομένων.

Την αποκλειστική ευθύνη  για αυτή την εξέλιξη έχει η  Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για λάθος, για έλλειψη χρημάτων,  για ολιγωρία, για κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση οφείλει  με υπευθυνότητα να αντιμετωπίζει  το ζήτημα της μισθοδοσίας .
Απαιτούμε άμεσα την καταβολή του συνόλου της μισθοδοσίας των εργαζομένων και σεβασμό στα δικαιώματα μας.


Το Δ . Σ.

Αναδημοσίευση: Ανεστάλη η απεργία στα ΜΜΕ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

Έληξε η απεργιακή κινητοποίηση των ΜΜΕ, καθώς σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών oi κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα συνεχιστούν με άλλες μορφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Μετά την πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, την επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία της απεργίας μας, η οποία απέδειξε τόσο την συνοχή όσο και την αποφασιστικότητα του κλάδου συνολικά, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ύστερα από κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με τις Ενώσεις μέλη της και άλλες Ενώσεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα από σήμερα Μεγάλη Τρίτη στις 17:00, με την ακόλουθη μορφή:

Αναδημοσίευση: Δημοσιογράφοι, μόνοι, απεργούν. Η απεργία των δημοσιογράφων, η «συνδικαλιστική» υπόσκαψη και η απουσία της κοινωνίας

Το «Περιοδικό» συμμετέχει στην απεργία

Από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης

Το «Περιοδικό» συμμετέχει και στην νέα απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ ενάντια στο αντιασφαλισιτκό νομοσχέδιο, αν και, ως αυτοδιαχειριζόμενο μέσο, δεν έχουμε αφεντικό.

Αφενός, όμως, σεβόμαστε τις αποφάσεις του κλάδου, αφετέρου θεωρούμε ότι, όπως είχαμε σημειώσει και για την προηγούμενη απεργία, ο μαζικός ξεσηκωμός ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότητα, αλλά και προϋπόθεση για την διεκδίκηση ακόμη περισσότερων. Αυτή η αναγκαιότητα αφορά στο σύνολο της μισθωτής εργασίας, φυσικά και στους δημοσιογράφους.

Αναδημοσίευση: «Δεν νομιμοποιούμε την διαχείριση ανθρώπων»

Η συνέλευση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στην Πέτρινη Αποθήκη, εξηγεί την αποχώρησή της

Την άρνησή της να «νομιμοποιήσει», δια της παρουσίας της, «την διαχείριση ανθρώπων, τον εξευτελισμό και την εξαθλίωση τους» δηλώνει η συνέλευση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που συγκροτήθηκε στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ανακοινώνοντας και εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής της.

Αναδημοσίευση: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να προσέξετε για τις αγορές του Πάσχα - Για κρέατα, αυγά, παιχνίδια

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ/ΙΝΚΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε και να προσέξετε για τις αγορές του Πάσχα - Για κρέατα, αυγά, παιχνίδια


Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακολουθώντας την ανάγκη του καταναλωτή για καλή και ασφαλή ποιότητα και ανάλογα καλές τιμές.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος/ΙΝΚΑ, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι:

Αναδημοσίευση: ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ: Για μια συνάντηση που δεν έγινε - Νέα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 27/4-11.30πμ στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου)

ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ για μαζικό κίνημα κατά της ανεργίας 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 27/4 11:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ)



Την προηγούμενη Παρασκευή 22/4 πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ανέργων στο υπουργείο εργασίας με αίτημα την καταβολή έκτακτου επιδόματος για όλους τους ανέργους ενόψει των γιορτών του Πάσχα. Ήδη εδώ και δυο εβδομάδες, με πρωτοβουλία των ενεργών ανέργων, συλλέγονται υπογραφές ανέργων έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ για την στήριξη του δίκαιου αυτού αιτήματος και έχουμε συναντήσει τη θερμή ανταπόκριση από τους συναδέλφους.

Αναδημοσίευση: Τί συμβαίνει με τα αποθεματικά ταμείων - δημόσιων φορέων

Τί συμβαίνει με τα αποθεματικά ταμείων - δημόσιων φορέων

Το νόμο που επιβάλει στους φορείς της γενικής κυβέρνησης μεταφορά των διαθεσίμων τους στην ΤτΕ ενεργοποιεί - όπως και το 2015 με την ΠΝΠ - η κυβέρνηση.


Νοσοκομεία, ΟΑΕΔ , ΕΟΠΥΥ και τώρα η Βουλή εκλήθησαν από την κυβέρνηση να «διαθέσουν» τα αποθεματικά των ταμείων τους προκειμένου να αντιμετωπίσει την χρηματοδοτική ασφυξία και να καλύψει τις υποχρεώσεις του κράτους σε μισθούς και συντάξεις. 

Αναδημοσίευση: Οι μεγάλοι "χαμένοι" του ασφαλιστικού - Πότε ψηφίζεται

Οι μεγάλοι "χαμένοι" του ασφαλιστικού - Πότε ψηφίζεται



To ασφαλιστικό έρχεται για να… ισοπεδώσει ότι είχε μείνει «όρθιο» μέχρι σήμερα καταργώντας κεκτημένα, «κουτσουρεύοντας» δραματικά συντάξεις και διαλύοντας ότι είχε απομείνει από τα Ταμεία.

Όσα χρόνια και αν έχει δουλέψει κανείς, όσες εισφορές και αν έχει καταβάλει η ανώτατη σύνταξη που θα παίρνει πλέον καθορίζεται στα 1.800 με 1.820 ευρώ (καθαρά). Την ίδια ώρα για τους... πλούσιους συνταξιούχους με περισσότερες από μια συντάξεις το πλαφόν μπαίνει στα 3.000 ευρώ (καθαρά), ωστόσο δεν είναι μόνο αυτοί οι συνταξιούχοι.

Αναδημοσιεύσεις: Κλείνουν νηπιαγωγεία: Τι πραγματικά ισχύει με το άρθρο που διπλασιάζει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων

Κλείνουν νηπιαγωγεία: Τι πραγματικά ισχύει με το άρθρο που διπλασιάζει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων


ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Eπειδή γράφονται σε κάποιες ανακοινώσεις διάφορα παραπλανητικά, ενίοτε βοηθητικά προς το Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση, σχετικά με το άρθρο του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις", που αφορά στα νηπιαγωγεία, επισημαίνουμε το εξής:

1. Καμία αυταπάτη και εφησυχασμός, κλείνουν Νηπιαγωγεία!

Αναδημοσίευση: «Πόλεμος» στο Παλέρμο -Η Κόζα Νόστρα πυροβολεί πρόσφυγες

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Φωτογραφία:Polizia di Palermo

Οι Ιταλοί μαφιόζοι, μέλη της Cosa Nostra, κήρυξαν τον «πόλεμο» στους μετανάστες του Παλέρμο, με βίαια επεισόδια να σημειώνονται στην πόλη του ιταλικού Νότου όπου ένας άνδρας από την Γκάμπια πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20/4/16 - Αντιπαραθέσεις και διαφοροποιήσεις με αφορμή τη συζήτηση για το προσφυγικό πρόβλημα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20/4/16
Αντιπαραθέσεις και διαφοροποιήσεις με αφορμή τη συζήτηση για το προσφυγικό πρόβλημα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθηκε στις 20/4/2016 -μετά από πολλές αναβολές- συζητήθηκε το ζήτημα του προσφυγικού.
Η συζήτηση και η αντιπαράθεση που αναπτύχθηκε οδήγησε σε κοινή απόφαση της Δημοτικής Αρχής με τις δημοτικές παρατάξεις του κ. Γώγου, κ. Μπαντή, κ. Σωτηρόπουλου.
Οι ταυτίσεις αυτές είναι επακόλουθο της πλήρους ευθυγράμμισης της Δημοτικής Αρχής του κ. Κατωπόδη με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναδημοσίευση: ΠΟΕΣΥ - Συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ, μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου

Νέα ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:Συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ, μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Αναδημοσίευση: Παλαϊκός ξεσηκωμός! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

Παλαϊκός ξεσηκωμός! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

Συγκεντρώσεις και πορείες το επόμενο διήμερο


Στην συγκέντρωση στα Χαυτεία – Ομόνοια, αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απρίλη, στις 6.30 μμ και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει καλεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στην βουλή για συζήτηση μέσα στη μεγάλη βδομάδα και ψήφιση μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση (ακόμη χειρότερο από το αρχικό σχέδιο) και το νομοσχέδιο νέας φορολεηλασίας» σημειώνεται στο κάλεσμα.

21η Συνάντηση Διανομής Προϊόντων

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 21η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 
 ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

Στις 23 Απριλίου ολοκληρώθηκε μια ακόμη,  η 21η συνάντηση διανομής προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν και να παρέλαβαν προϊόντα καλής ποιότητας σε καλές τιμές απ’ ευθείας από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων.
Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και των αντιλαϊκών μέτρων,  η φορομπηχτική πολιτική στο εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η φτώχεια και η ανέχεια, επιβάλλει στα κινήματα να συνεχίσουμε τη δράση μας και να προσπαθούμε για μία αλληλέγγυα οικονομία η οποία θα παρακάμπτει τους μεσάζοντες και την αισχροκέρδεια της αγοράς.  
 Επιμένουμε πως η συμμετοχή των πολιτών στη δράση αυτή είναι η καλύτερη  απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συκοφαντήσουν, να εμποδίσουν και να σταματήσουν τις δράσεις  και το κίνημα χωρίς μεσάζοντες το οποίο επιδιώκει να αναπτυχτεί μια αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, με αμοιβαίο όφελος ανάμεσα στους παραγωγούς και τους πολίτες/ καταναλωτές και να συμβάλλει για μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση των πολιτών..
Συνεχίζουμε!
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις της συλλογικότητας «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» από την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: http://politestouvirona.blogspot.gr
Απρίλιος 2016

Αναδημοσίευση: Δέσμευση των αποθεματικών του ΟΑΕΔ: Δώστε λεφτά στους άνεργους, όχι στις τράπεζες!

Δέσμευση των αποθεματικών του ΟΑΕΔ: Δώστε λεφτά στους άνεργους, όχι στις τράπεζες!


Μετά τα αποθεματικά των νοσοκομείων η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ έρχεται τώρα να δεσμεύσει και τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση της ημερήσιας διάταξης του ΟΑΕΔ στις 22/04/16, προτείνεται η μεταφορά του συνολικού ποσού των 100 εκατομμυρίων από λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είναι όμως και η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες ο ΟΑΕΔ καθώς και μέσα στο 2015 είχε προχωρήσει σε μεταφορά 295 εκατομμυρίων συνολικά.

Αναδημοσίευση: Όλη η αλήθεια για τα μνημόνια

Όλη η αλήθεια για τα μνημόνια



Δημήτριος Γκιόκας 
Οικονομικός Αναλυτής

Τα κυριότερα μέτρα που επιβλήθηκαν
Μνημόνιο 1 (2010)
• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους
• Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης
• Περικοπές επιδομάτων, υπερωριών, οδοιπορικών δημοσίων υπαλλήλων. 
• Αύξηση ΦΠΑ: υψηλός από 19% στο 21% και λίγο αργότερα στο 23%. Μεσαίος από το 9% στο 11% και μετά στο 13%. Χαμηλός από το 4,5% στο 5% και τελικά στο 6,5%
• Μεγάλες αυξήσεις φόρου σε βενζίνη, καπνό, αλκοολούχα ποτά
• Αύξηση αντικειμενικών τιμών ακινήτων
• Αύξηση φόρου εισαγωγής αυτοκίνητων

Αναδημοσίευση: Προσφυγικό - Έβαλαν φωτιά σε χώρο αλληλεγγύης

Έβαλαν φωτιά σε χώρο αλληλεγγύης

Η φωτιά ξέσπασε στα υπόγεια του κτιρίου | Μαρκέλλα Καλογρίδου
Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης

Στο στόχαστρο αγνώστων δραστών μπήκε ακόμη μία φορά το Solis Café στη Χίο.

Ο αυτόνομος χώρος αλληλεγγύης που προσέφερε γεύματα σε πρόσφυγες, μετά τις καταγγελίες του Επιμελητηρίου, τις επιδρομές των αρχών και τον εκρηκτικό μηχανισμό που πέταξαν κάποιοι τη νύχτα των θλιβερών επεισοδίων στο λιμάνι της Χίου, σήμερα (Σάββατο) το απόγευμα περί τις 19.30, τυλίχτηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 

Η φωτιά ξέσπασε στα υπόγεια του κτιρίου εκεί όπου υπήρχαν αποθηκευμένα, είδη ρουχισμού και άλλα εύφλεκτα υλικά, τα οποία και καταστράφηκαν παρά την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έφθασε στο χώρο της πυρκαγιάς με δύο οχήματα και έξι άνδρες περιορίζοντας τη ζημιά που δεν επεκτάθηκε στο ισόγειο του κτιρίου. 

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.

Πηγή: efsyn.gr - 23 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: Ρίψη δακρυγόνων στο κέντρο κράτησης στη Μόρια

Ρίψη δακρυγόνων στο κέντρο κράτησης στη Μόρια

Σε χρήση χημικών προχώρησε η αστυνομία την Παρασκευή μέσα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια όπου στοιβάζονται περίπου 3.900 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά. Συνεχίζονται οι απορρίψεις αιτημάτων ασύλου με την Τουρκία να χαρακτηρίζεται ασφαλής τρίτη χώρα

Nikos Libertas / SOOC

Μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια, οι στοιβαγμένοι πρόσφυγες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομική βία εντός του χώρου που κρατούνται.

Αναδημοσίευση: "Όλη τη Νύχτα στο Πόδι" η Γαλλία με δακρυγόνα και συλλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

"Όλη τη Νύχτα στο Πόδι" η Γαλλία με δακρυγόνα και συλλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)




Δακρυγόνα , τραυματίες και συλλήψεις. Αυτός είναι ο απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων στο Παρίσι . 

Μετά από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων κατά των εργασιακών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τη νύχτα γύρω από την πλατεία της Δημοκρατίας ενώ διαδηλωτές του κινήματος Nuit Debout έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς τη λεωφόρο du Faubourg Saint-Martin. 

Τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν και όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες και όλοι οι συλληφθέντες στο εξής θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου, όπως αναφέρει η Le Figaro.

Αναδημοσίευση: Χρηματοδότηση εκατομμυρίων από την Ε.Ε σε φασίστες

Χρηματοδότηση εκατομμυρίων από την Ε.Ε σε φασίστες

Η Ευρωπαίκή Ένωση έχει επιδοτήσει με περίπου 2,3 εκατ ευρώ φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις από το 2014 μέχρι σήμερα, παρά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να χρησιμοποιήσει πιο αυστηρά κριτήρια στη χρηματοδότηση, σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού Ιδρύματος Expo

Aris Oikonomou / SOOC
Επιμέλεια: Θάνος Καμήλαλης

Πριν από μερικές μέρες η ίδια οργάνωση αποκάλυψε ότι η Ε.Ε χρηματοδότησε με 600.000 ευρώ, για το έτος 2016, την ομαδοποίηση φασιστικών κομμάτων «Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία» (APF – Alliance for Peace and Freedom), της οποίας βασικό μέρος είναι η Χρυσή Αυγή.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: O Independent στο «Hilton» της Χίου: Το hotspot κάνει τη φυλακή να μοιάζει με ξενοδοχείο 5 αστέρων

ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΟΥΝ

O Independent στο «Hilton» της Χίου: Το hotspot κάνει τη φυλακή να μοιάζει με ξενοδοχείο 5 αστέρων

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει ο Independent τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο κράτησης προσφύγων της Χίου, στη ΒΙΑΛ.

«Σε μία κρύα αίθουσα σαν σπηλιά, που κάποτε ήταν εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων, δεκάδες άνθρωποι είναι ξαπλωμένοι στο γυμνό τσιμεντένιο πάτωμα, χωρίς τίποτε άλλο παρά μία λεπτή κουβέρτα να τους ζεσταίνει. Αν μπορούν να βρουν μία. Ενίοτε το φαγητό έχει ζωντανά σκουλήκια, ενώ οι άνθρωποι φορούν αυτοσχέδιες παντόφλες από κομμάτια πλαστικού και ρούχα από κουβέρτες», γράφει η βρετανική εφημερίδα, σε δημοσίευμα στο οποίο χαρακτηρίζει ειρωνικά το κέντρο ως το «Hilton» της Χίου.

Αναδημοσίευση: Πρωτοβουλία σωματείων: Διαδήλωση Δευτέρα 25 Απρίλη, 6.30 μμ Χαυτεία – Ομόνοια

Πρωτοβουλία σωματείων: Διαδήλωση Δευτέρα 25 Απρίλη, 6.30 μμ Χαυτεία – Ομόνοια



Όλοι στους δρόμους ξεσηκωμός παντού
Συγκέντρωση και πορεία στην βουλή Μεγάλη Δευτέρα 25 Απρίλη

Στις 6.30 μ.μ. στα Χαυτεία – Ομόνοια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στην βουλή για συζήτηση μέσα στη μεγάλη βδομάδα και ψήφιση μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση (ακόμη χειρότερο από το αρχικό σχέδιο) και το νομοσχέδιο νέας φορολεηλασίας.

Σταματημό δεν έχουν, προετοιμάζουν ταυτόχρονα και παράλληλα επιπλέον μέτρα ύψους 3.5 δις σε βάρος μας, όπως την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα αρπακτικά. Επιδιώκουν να νομοθετήσουν προληπτικά ένα 4ο και φαρμακερό μνημόνιο.

Αναδημοσίευση: "Όχι" των θεσμών στο αίτημα Φίλη για προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών

«Όχι» των θεσμών στο αίτημα Φίλη για προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών



Οι δανειστές το συνδέουν με την εξέλιξη της αξιολόγησης

«Όχι» των θεσμών στο αίτημα Φίλη για προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης άκουσε το «όχι» των θεσμών στις προσλήψεις 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας. (ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)


«Όχι» είπαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν, στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη αναφορικά με το αίτημα του για μόνιμες προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας.

Μάλιστα, όπως και το υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το θέμα συνδέθηκε ανοικτά με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που γίνεται από την κυβέρνηση με τους θεσμούς, οπότε τα νέα δεν ήταν ευχάριστα για τον κ. Φίλη ο οποίος επέμενε επί μήνες σε μια συνάντηση με το αίτημα των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών «υπό μάλης».

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: Έρχεται ο "Μηχανισμός Δέσμευσης"

Έρχεται ο «Μηχανισμός Δέσμευσης»



Ο ελιγμός της κυβέρνησης για να μπορέσει να περάσει από την βουλή το 4ο Μνημόνιο έχει και επίσημα όνομα: Ονομάζεται Μηχανισμός Δέσμευσης και μοιάζει με ένα νέο Δημοσιονομικό Συμβούλιο με τη δυνατότητα να αποφασίζει οριζόντια μέτρα που δεν χρειάζεται να περάσουν από τη Βουλή σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του Μνημονίου. «Το συζητάμε» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα είναι ευκολότερο να περάσει από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο αφού θα αποφύγει να φέρει πλήρη λίστα μέτρων που θα σόκαραν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Έτσι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (που ωστόσο θα αλλάζει τις επόμενες ημέρες προς το σκληρότερο) και στην ψήφιση παράλληλα ενός νέου οργάνου που θα αναλάβει να παίρνει τα σκληρά μέτρα όταν θα βρίσκεται η χώρα εκτός στόχων. Μεγάλη αξία θα έχει να δούμε και το είδος αυτού του οργανισμού και ποιος θα επιλέγει τα μέλη του.

Αναδημοσίευση: «Η Ελλάδα επιβιώνει γιατί οι κάτοικοί της πεθαίνουν από λιτότητα»


Συντάκτης: Μιχ Κα / Διεθνή

Με τα πιο μελανά χρώματα παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα η Liberation. Η γαλλική εφημερίδα δίνει μια ζοφερή εικόνα για την χώρα και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά και για τη φοροκαταιγίδα που θα πέσει στους Έλληνες.

Αναδημοσίευση: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά



Στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρονται με διαδικασίες εξπρές τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν άλλες ανάγκες.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

21η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες - ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ


Αναδημοσίευση: Κινητοποίηση από το Σωματείο Εργαζομένων ΔΒ με αίτημα την πρόσληψη μονίμου προσωπικού - 21 Απρίλη - 10.30πμ - Δημαρχείο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΕΜΠΤΗ 21 Απριλίου 2016, ώρα 10.30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Οι ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά υπέρ των πολιτών. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται και σήμερα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και την δημοτική αρχή.

Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει τώρα σε προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού στην καθαριότητα και το κοιμητήριο.

Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν καθημερινά, δεν είναι πρόσκαιρες και εποχιακές και χρειάζονται μόνιμο προσωπικό για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών. 

Το Δ . Σ
Απρίλιος 2016

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο εργασίας 22/4 στις 12μμ. - Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους εν όψει των γιορτών του Πάσχα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας 22/4 στις 12 μμ. Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους εν όψει των γιορτών του Πάσχα




Προχωράει προς την κορύφωση της η πρωτοβουλία των Ενεργών Ανέργων για συλλογή υπογραφών με αίτημα την χορήγηση έκτακτου επιδόματος για όλους τους ανέργους ενόψει των γιορτών του Πάσχα. Την Παρασκευή 22/4 στις 12μμ θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας στην οδό Σταδίου. Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο για την συλλογή υπογραφών που συνεχίζεται στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ.

Αναδημοσίευση: Κινηματογραφικό διήμερο αλληλεγγύης 21 και 22 Απρίλη, στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία»

21 και 22 Απρίλη, στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία»



Κινηματογραφικό διήμερο αλληλεγγύης, με προβολές ταινιών και συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες διοργανώνει η «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών», στις 21 και 22 Απρίλη, στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία» (Φιλαδελφείας & Σολωμονίδου Αθήνα, Καισαριανή).

Αναδημοσίευση: Σε απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Σε απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας



Την Κυριακή στις 24 Απριλίου

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ζητά από τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε απεργία την Κυριακή στις 24 Απριλίου, μένοντας σταθερή στην πάγια θέση της για μην ανοίγουν τα καταστήματα της Κυριακές.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Αναδημοσίευση: "Έφυγε" από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης


Έχασε σήμερα το πρωί τη μάχη με τον θάνατο ο μεγάλος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου , σε ηλικία 79 ετών.

Ο Γιάννης Βόγλης νοσηλευόταν το τελευταίο καιρό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μέσα σε δυόμισι μήνες έκανε τρία χειρουργεία. Πριν από κάποιες ημέρες οι γιατροί είχαν ενημερώσει για την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, μέχρι που σήμερα κατέληξε. 

Αναδημοσίευση: "Λαμπηδόνα" - Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί…

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί…


Την Τετάρτη 20 Απρίλη συζητιέται στο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα το προσφυγικό ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκε πρόταση δημοτικής παράταξης (Νέα Εποχή, Χ. Γώγος) για "...χρήση των αναψυκτηρίων του Δήμου Βύρωνα "Λαμπηδόνα" και "Ανάληψη" από τον Δήμο για σίτιση προσφύγων...με τη συνδρομή του Δικτύου Αλληλεγγύης" (όλη η πρόταση εδώ).

Τρεις επισημάνσεις έχουμε να κάνουμε: 

Αναδημοσίευση: Προς ανάκριση εκπαιδευτικός για δράση υπέρ των προσφύγων

Προς ανάκριση εκπαιδευτικός για δράση υπέρ των προσφύγων

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας

Κλήση να παρουσιαστεί εντός 2 ημερών προκειμένου να καταθέσει σε ανακριτή του Λιμενικού με εισαγγελική παραγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και προτροπή για στάση πήρε ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος (στέλεχος των Παρεμβάσεων εκπαιδευτικών και εκπρόσωπός τους στο Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ).

Ο Παύλος Αντωνόπουλος ήταν ο πρώτος ομιλητής σε συνέλευση αλληλέγγυων και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά και έχει στο όνομά του το τηλέφωνο του Συντονισμού για το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό των Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων.

Διασπορά ψευδών ειδήσεων εννοούν την ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματά τους.

Και προτροπή σε στάση το να καλείς σε συνέλευση, το να δηλώνεις πως θα αγωνιστείς στο πλάι τους.

Αναδημοσίευσεις: Ελληνικό: Ο πρώτος θάνατος σε δομή φιλοξενίας – Ειδομένη: Διαμαρτυρία κατοίκων (video) - Φωτιά σε κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά

Ελληνικό: Ο πρώτος θάνατος σε δομή φιλοξενίας – Ειδομένη: Διαμαρτυρία κατοίκων (video)

ΕΛΛΑΔΑ, Κοινωνία, Προτάσεις



Ο πρώτος θάνατος σε δομή φιλοξενίας, επιβεβαιώθηκε, καθώς 17χρονη πρόσφυγας που διέμενε στο Ελληνικό, κατέληξε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Καλύτερη η εικόνα στον Πειραιά, ασφυξία όμως στο Ελληνικό, όπως προειδοποιούν πέντε Δήμαρχοι, σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό. Στην Ειδομένη κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ζητώντας άμεση εκκένωση του καταυλισμού.

Αναδημοσίευση: ΓΣΕΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ - Την Κυριακή των ανοιχτών καταστημάτων

ΓΣΕΕ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε

Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Κυριακή 8 Μαΐου κατά την οποία έχει επιβληθεί, όπως αναφέρει, το άνοιγμα των καταστημάτων, αποφάσισε η ΓΣΕΕ, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου, σημειώνει.

Αναδημοσιεύσεις: Κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στις 21/4 - Μια ημέρα η διαβούλευση για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο - ΓΣΕΕ: 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Μια ημέρα η διαβούλευση για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο 


Μια ημέρα η διαβούλευση για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο
Μια ημέρα η διαβούλευση για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο

Μόλις για μία ουσιαστικά ημέρα το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο μπήκε σε δημόσια διαβούλευση σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για την έναρξη της διαβούλευσης. 

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, θέτει από σήμερα και ώρα 14:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου, «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού -συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων» και καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 09:00.

«Φανερές και κρυφές» μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. 

Αναδημοσίευση: Τί αλλάζει αναλυτικά στην φορολογία με το νέο νομοσχέδιο - Σύγκριση παλαιών και νέων διατάξεων

Τί αλλάζει αναλυτικά στην φορολογία με το νέο νομοσχέδιο - Σύγκριση παλαιών και νέων διατάξεων


Αναλυτικά οι αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο 

Αναδημοσίευση: Αυτό είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή - Τι προβλέπει για τις συντάξεις

Αυτό είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή - Τι προβλέπει για τις συντάξεις


Δείτε το τελικό σχέδιο νόμου "για την ασφαλιστική - συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση"(*) το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που δημοσιεύει η "Αυγή της Κυριακής". (το οποίο έχει κοινούς κανόνες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) διασφαλίζονται οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις στα σημερινά επίπεδα, οι οποίες για την περίοδο από 1.1.2018 και ύστερα διατηρούνται σε αυτό το ύψος ως "προσωπική διαφορά".

Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για όλους μετά από 20 χρόνια εργασίας.