Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα. Ξεκινούν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου επίσχεση εργασίας

Αναδημοσίευση
Σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Όχι στην υπερεκμεταλευση των ανεργωνΑνακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Στο Δήμο Βύρωνα στα πλαίσια των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ λειτουργεί η κοινωνική δομή Κέντρο Κοινότητας, στο οποίο απευθύνονται και εξυπηρετούνται ομάδες του πληθυσμού του Δήμου Βύρωνα που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό όπως π.χ. άνεργοι, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτή την κοινωνική δομή παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από δυο μήνες ξεκινούν την Τέταρτη 12 Σεπτεμβρίου επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του σωματείου, τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 10- 9 το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται.

Ο λόγος που δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία είναι ότι με ευθύνη της Δημοτικής αρχής δεν ενημερώθηκε-προωθήθηκε έγκυρα ο φάκελος για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν έρθει στο δήμο τα χρήματα από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας.

Στη δήλωση που κατατέθηκε στον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη για την επίσχεση εργασίας μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και δεν μπορούμε να μην διεκδικήσουμε την καταβολή της μισθοδοσίας μας, που αποτελεί για εμάς προϋπόθεση για να έχουμε μια αξιοπρεπή προσωπική και οικογενειακή διαβίωση. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίσχεση εργασίας, ώσπου να εκπληρώσετε την υποχρέωση σας και να μας καταβάλλεται άμεσα την μισθοδοσία των δυο μηνών που οφείλετε στον κάθε εργαζόμενο από εμάς. Προς τούτο σας κοινοποιούμε την απόφασή μας για επίσχεση εργασίας με έναρξη την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι να εκπληρώσετε την υποχρέωση της καταβολής των μισθών μας. 

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Θεωρούμε ότι δεν θα προβεί σε ενέργειες που θα δυναμιτίσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών να παρέμβουν ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Να δώσουν τη δυνατότητα στους δήμους να καταβάλουν τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους από χρήματα των δήμων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Κατανοούμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους δημότες που εξυπηρετούνται καθημερινά από το Κέντρο κοινότητας.
Ζητάμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημά μας.

Το Δ.Σ
11 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου