Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ)


Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ο  Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος


 Του Γιώργου Λαουτάρη

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης πήρε τα ηνία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) του σημαντικού αυτοδιοικητικού φορέα που έχει ως βασική του ευθύνη τη θωράκιση του ορεινού όγκου των νοτίων προαστίων. 
Νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Εκπρόσωποι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον Σύνδεσμο είναι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και εντεταλμένη σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, Δήμητρα Σουτόγλου.

Η εκλογική διαδικασία δεν θα έλεγε κανείς ότι κύλησε ομαλά, καθώς σημαδεύτηκε από την επιχείρηση των απεσταλμένων του Δημάρχου Γλυφάδας (ο ίδιος Γιώργος Παπανικολάου δεν παρέστη) να αναβάλουν τις αρχαιρεσίες. Όπως υποστήριξαν, θα έπρεπε να προτιμηθεί ένα μοντέλο κυκλικής ηγεσίας στον ΣΠΑΥ και ο πρόεδρός του να …μην είναι Δήμαρχος. Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας είχε αποφασίσει κάποιες ημέρες νωρίτερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Σύνδεσμο, κάτι που αιωρήθηκε και στην αίθουσα ως εκβιασμός.

Λίγο πριν τη …διάλυση της διαδικασίας, με καταλυτική  παρέμβαση του Δημάρχου  Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που  υπογράμμισε στο σώμα τον επείγοντα χαρακτήρα που έχει η προσπάθεια ανασυγκρότησης του Συνδέσμου, μετά την προεδρία Βαλασόπουλου. Ο Δήμαρχος των 3Β υποστήριξε τις θέσεις του Γιάννη Κωνσταντάτου και τόνισε ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα ο ΣΠΑΥ.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η Γλυφάδα απομονώθηκε πλήρως, καθώς 19 στους 22 παριστάμενους συμβούλους ψήφισαν κατά της αναβολής.
Τελικώς, εξελέγησαν οι: Γιάννης Κωνσταντάτος (Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης) πρόεδρος, Γιώργος Χατζηδάκης (δήμαρχος Ηλιούπολης) αντιπρόεδρος και Θεόδωρος Γρίβας (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κρωπίας) τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πηγή:  3vita.g.r

Σημείωση
Τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ)  συγκροτούν  11 Δήμοι που αγκαλιάζουν το βουνό  (Αγίας Παρασκευής, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Παιανίας, Παπάγου Χολαργού). Η διοίκηση του ασκείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από 22 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους ή Δημάρχους , εκπροσώπους με πληθυσμιακή αναλογία, όλων των Δήμων Μελών.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου