Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ των κινημάτων της πόλης στη ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ.

Εκατοντάδες πολίτες επισκέπτονται το χώρο του Φεστιβάλ από την Παρασκευή το απόγευμα και συζητούν με  ενεργούς πολίτες και αγωνιστές των διαφόρων κινημάτων της πόλης.

Την παρασκευή έγινε συζήτηση για τα κινήματα στην πόλη όπου εκφράστηκαν διάφορες προσεγγίσεις, στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με πολυφωνικό συγκρότημα. Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε η 13η συνάντηση για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και δόθηκε η δυνατότητα σε εκατοντάδες πολίτες να αγοράσουν φτηνά ποιοτικά προϊόντα κατευθείαν από τους παραγωγούς και να συζητήσουν μαζί τους.  
Το Φεστιβάλ που γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη αποτελεί  μια ξεχωριστή πολιτιστική, κοινωνική, και πολιτική  γιορτή, που αξίζει να την επισκεφτούμε όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες.


Το σημερινό πρόγραμμα Κυριακή 29/6 /2014

- Το πρωινό της Κυριακής,από τις 11πμ, ανήκει και πάλι στα παιδιά.
   
Αναρωτιόμαστε :Πώς θα ήταν άραγε η ζωή στην Καραϊβική;Και πώς θα ήταν να ζούσες σαν αληθινός πειρατής;
Τα παιδιά μέσα από ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού θα γνωρίσουν τη ζωή των πειρατών και θα αποκτήσουν το δίπλωμά τους σαν αληθινοί σύντροφοι αυτών των επικίνδυνων θαλασσόλυκων.

- Οι ''Ιn Σίτου'' στις 11 το πρωί αρχίζουν τα ζυμώματα...Εργαστήρι για όσους θέλουν να μάθουν την τέχνη και όχι μόνο!

- Στις 12 το μεσημέρι από το Κarabola Puppet Theatre θα δοθεί η παράσταση ''Η ΛΙΜΝΗ ΤΟ ΣΚΑΣΕ''. Διαδραστική, για μικρούς και μεγάλους, με χειροποίητες κούκλες που ζωντανεύουν παραμύθια με τη συνοδεία ήχων παραδοσιακών κρουστών και τραγουδιών. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά βοηθώντας τους ήρωες να σώσουν τη λίμνη που στερεύει. Στόχος της παράστασης η εμψύχωση των παιδιών και η πεποίθηση πως μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία ενωμένοι. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από παιχνίδια και τραγούδια που μοιράστηκαν με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου.


Κείμενο-Σκηνοθεσία:Φεβρωνία Ρεϊζίδου
Κατασκευή κούκλας:Φεβρωνία Ρεϊζίδου,Χριστίνα Στουραϊτη
Κουκλοπαίζουν:Φεβρωνία Ρεϊζίδου,Αγγελική Βλασσοπούλου,Άννα Κούμα
Ούτι,φλογέρα,κρουστά:Έλλη Γιαννάκη

Κιθάρα:Γιώργος Καψάλης

Διάρκεια:50 λεπτά
- Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη είναι μια κινηματική αυτοδιαχειριζόμενη δράση ενάντια στο ρατσισμό,τις διακρίσεις και το κοινωνικό στίγμα. Δεν διαθέτει χάρτινα βιβλία,αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους,με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας. Κοντά μας από τις 6-9μμ.


Στις 9.30μμ η σκηνή ''παίρνει φωτιά'' με τους: 


ΑLPHABANG


KONΣΕΡΒΑ                 
ΥELLOWDIGIT
                  

                     

                                         
 ​


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου