Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Επιτυχής και η 5η συνάντηση ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ                                       Βύρωνας  25 / 12 / 2012
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς όλες και όλους τους φίλους που στηρίζουν τις δράσεις μας 

Για άλλη μια φορά εκατοντάδες πολίτες το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου αγόρασαν  αγροτικά προϊόντα, στην πόλη μας, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ κατευθείαν από τους παραγωγούς.
Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από τις κακές καιρικές συνθήκες και τα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν κι αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ζητάμε συγνώμη από τους ελάχιστους συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν όλα τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και οι κοινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με άλλα κινήματα της πόλης όπως η συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο και το διήμερο αλληλεγγύης με συναυλίες που οργανώθηκαν στο χώρο της Λαμπηδόνας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τις δύο ημέρες και ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και συνέβαλαν να συγκεντρωθούν τρόφιμα και χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Οι Πολίτες του Βύρωνα θα συνεχίσουν και θα διευρύνουν τις δράσεις τους με αυτοτέλεια αλλά και σε συνεργασία με άλλα κινήματα της πόλης το επόμενο διάστημα.  
Πρόκειται για δράσεις που  θα επαναλαμβάνονται  σε τακτικά χρονικά διαστήματα με διάφορα προϊόντα με στόχο να δημιουργηθεί ΡΩΓΜΗ στα ΚΑΡΤΕΛ, ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ  ώστε να εξαναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές.
Η δράση μας αυτή δεν θέλει να υποκαταστήσει τους  έμπορους της πόλης.  Στηρίζουμε την αγορά της πόλης, ψωνίζουμε από αυτή και αυτή με τη σειρά της πρέπει να στηρίξει την τοπική κοινωνία με προσιτές τιμές. Θέλουμε να αναδείξουμε μια άλλη κοινωνική και συνεταιριστική οικονομική σχέση μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών.  Να αναδειχτούν πλευρές αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.
Οι δράσεις αυτές θα διευρυνθούν, δεν θα περιοριστούν μόνο στο θέμα της διατροφής, την στιγμή που με την βάρβαρη πολιτική που ασκούν συγκυβέρνηση, Τρόικα, Δ.Ν.Τ.,  Τράπεζες, μειώνονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, την στιγμή που μειώνονται τα ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα και αυξάνονται οι φόροι και τα χαράτσια, την στιγμή που εξαπλώνεται η ανεργία η φτώχεια, η ανέχεια και χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους εμείς δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς.
Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα για την συνολική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους, ώστε να φύγουν από τη χώρα συγκυβέρνηση, Τρόικα και όλοι όσοι στηρίζουν την πολιτική αυτή.

Ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή συνεχίζεται.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ









1 σχόλιο: