Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σε έξι (6) μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν από το εφετείο πλημμελημάτων ο πρώην δήμαρχος της Ν.Δ. στο Δήμο Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς και η Α.Ε. ΓΗΓΕΡΤΟΝ για ρύπανση της Β' Ζώνης Υμηττού!

Αναδημοσίευση επιστολής

Εκδικάστηκε τελικά στις 19.12.2016, μετά από αναβολή, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, η έφεση, την οποία είχαν ασκήσει κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, τόσο ο τέως δήμαρχος της Ν.Δ στο Βύρωνα Νικ. Χαρδαλιάς όσο και η Α.Ε «ΓΗΓΕΡΤΟΝ», για ρύπανση στην έκταση της Εργάνης. Η Εργάνη είναι περιοχή δασική, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και ανήκει στην Β΄ Ζώνη Υμηττού.
Φωτό 20/9/2010
Εργάνη: Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά και ΓΗΓΕΡΤΟΝ
γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους
νόμους και την υγεία των πολιτών και ρυπαίνουν
την αναδασωτέα περιοχή του Υμηττού, με
τρίμματα άχρηστης ασφάλτου, ξηλωμένες αντιολισθητικές
πλάκες και άλλα υλικά. Όλα για το χρήμα! 

Φωτό: Οκτώβρης 2010 
Εργάνη: Το όργιο των περιβαλλοντικών παραβιάσεων
και ρύπανσης από την ΓΗΓΕΡΤΟΝ με την άδεια
ΧΑΡΔΑΛΙΑ! Ο επιβλέπων το έργο, εκ μέρους της
τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Βαλλιανάτος, αντί να
καταγγείλει τις παραβιάσεις του νόμου και την
ρύπανση, προσήλθε, αντίθετα, ως μάρτυρας
υπεράσπισης των εργολάβων και του κατηγορούμενου
δήμαρχου Χαρδαλιά!.... 
Υπενθυμίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε από το Δασαρχείο Πεντέλης, μετά από αναφορά και τις δημόσιες καταγγελίες επιτροπής πολιτών του Βύρωνα, την οποία εκπροσωπούσαν οι Κανδιλιώτη Κωστούλα, Σουλιώτης Δημήτρης και Τσάκαλος Κοσμάς. Ως μάρτυρας κατηγορίας είχε προταθεί από το Δασαρχείο, και κατέθεσε στο αναφερόμενο Εφετείο, μόνο ο Δημήτρης Σουλιώτης. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο γνωστός Βαλλιανάτος, διευθυντής σήμερα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, ο οποίος έχει υπογράψει την παραλαβή για όλα τα διαβόητα έργα οδοποιίας του Βύρωνα και επί εποχής Χαρδαλιά, τα οποία συνιστούν σκάνδαλο και έχουν προκαλέσει την γενική κατακραυγή των κατοίκων του Βύρωνα!

Φωτό 20/9/2010 
Εργάνη: Εδώ, εκτός από τα άχρηστα υλικά της
ΓΗΓΕΡΤΟΝ (δεξιά), βλέπετε στο βάθος αριστερά,
διάφορα μηχανήματα, εκσκαφείς κ.α καθώς
και τους στοιβαγμένους αλλά καινούργιους
κάδους του Δήμου, οι οποίοι είχαν αγορασθεί
την εποχή εκείνη και -όπως γράφτηκε - είχαν
κοστίσει 300.000 ευρώ!
Στην δίκη παρίσταντο και τρεις (3!..) δικηγόροι, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις και πληρώνονται από τον Δήμο Βύρωνα δηλ. από τον πεινασμένο λαό ! Ο Χαρδαλιάς εξασφάλισε και εδώ τσάμπα νομική υπεράσπιση, με την ιδιότητα του πρώην Δημάρχου, παρά το γεγονός ότι τον είχε ενάγει η ίδια η πολιτεία, για ποινικά αδικήματα κατά του περιβάλλοντος!... Οι δύο εκ των δικηγόρων του Δήμου, παρίσταντο ως συνήγοροι υπεράσπισης του τ. Δημάρχου, ενώ το τρίτο πρόσωπο ήταν γυναίκα, επίσης αμειβόμενη δικηγόρος του Δήμου, η οποία παρακολουθούσε την δίκη ως «σιωπηλή» συμπαραστάτης, στα «δεινά», προφανώς του κ. Χαρδαλιά καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος της παρουσίας της!....

Φωτό – Εργάνη Οκτώβρης 2010
Εδώ βλέπετε την ελεγχόμενη είσοδο στην δασική
περιοχή, στην οποία έριχνε η ΓΗΓΕΡΤΟΝ τα
άχρηστα υλικά. Αριστερά, εντελώς ανασηκωμένη,
βλέπετε την μπάρα, την οποία είχε τοποθετήσει
ο Δήμος. Δεξιά βλέπετε τους πασσάλους με τον
μηχανισμό κλειδώματος, πάνω στον οποίο κλείδωνε
η μπάρα! Μπάρα ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, αλλά
αυτή που βλέπετε την έχουνε αλλάξει!.... 

Οκτώβρης 2010 
Η Μπάρα από άλλη γωνία λήψης
Υπενθυμίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε από το Δασαρχείο Πεντέλης, μετά από αναφορά και τις δημόσιες καταγγελίες επιτροπής πολιτών του Βύρωνα, την οποία εκπροσωπούσαν οι Κανδιλιώτη Κωστούλα, Σουλιώτης Δημήτρης και Τσάκαλος Κοσμάς. Ως μάρτυρας κατηγορίας είχε προταθεί από το Δασαρχείο, και κατέθεσε στο αναφερόμενο Εφετείο, μόνο ο Δημήτρης Σουλιώτης. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο γνωστός Βαλλιανάτος, διευθυντής σήμερα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, ο οποίος έχει υπογράψει την παραλαβή για όλα τα διαβόητα έργα οδοποιίας του Βύρωνα και επί εποχής Χαρδαλιά, τα οποία συνιστούν σκάνδαλο και έχουν προκαλέσει την γενική κατακραυγή των κατοίκων του Βύρωνα!

Φωτό 20/9/2010 
Εργάνη: Εδώ, εκτός από τα άχρηστα υλικά της
ΓΗΓΕΡΤΟΝ (δεξιά), βλέπετε στο βάθος αριστερά,
διάφορα μηχανήματα, εκσκαφείς κ.α καθώς
και τους στοιβαγμένους αλλά καινούργιους
κάδους του Δήμου, οι οποίοι είχαν αγορασθεί
την εποχή εκείνη και -όπως γράφτηκε - είχαν
κοστίσει 300.000 ευρώ
Στην δίκη παρίσταντο και τρεις (3) δικηγόροι, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις και πληρώνονται από τον Δήμο Βύρωνα δηλ. από τον πεινασμένο και άνεργο λαό! Ο Χαρδαλιάς εξασφάλισε και εδώ τσάμπα νομική υπεράσπιση, με την ιδιότητα του πρώην Δημάρχου, παρά το γεγονός ότι τον είχε ενάγει η ίδια η πολιτεία, για ποινικά αδικήματα κατά του περιβάλλοντος!... Οι δύο εκ των δικηγόρων του Δήμου, παρίσταντο ως συνήγοροι υπεράσπισης του τ. Δημάρχου, ενώ το τρίτο πρόσωπο ήταν γυναίκα, δικηγόρος, επίσης αμειβόμενη από τον Δήμο, η οποία παρακολουθούσε την δίκη ως «σιωπηλή» συμπαραστάτης στα «δεινά», προφανώς, του κ. Χαρδαλιά και σε ρόλο, ενδεχόμενα, ελεύθερου συνεργάτη προς τους «μαχόμενους» συναδέλφους της!....

Κατά την ακροαματική διαδικασία μεταξύ των άλλων, ο ένας εκ των συνηγόρων είπε για τις φωτογραφίες, που παρέδωσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας Δ. Σουλιώτης, ως αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία των σχετικών καταγγελιών, ότι είναι ψεύτικες!... Ο συκοφαντικός αυτό ισχυρισμός του δικηγόρου του Δήμου Βύρωνα, ζήτησα από το δικαστήριο να γραφτεί στα πρακτικά. Ο δε άλλος δικηγόρος, αμφισβήτησε την μαρτυρία μου για την ύπαρξη μπάρας στην είσοδο της επίμαχης περιοχής της Εργάνης και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΑΡΑ στην Εργάνη!... Ο ψευδής αυτός ισχυρισμός ζήτησα από το δικαστήριο επίσης να γραφτεί στα πρακτικά! 

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ ή ΟΧΙ και ότι σκοπός της ελεγχόμενης εισόδου από τον Δήμο ήταν για να ρυθμίζει το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, ανάλογα με το είδος της προσωπικής φιλίας, της πολιτικής «συγγένειας» και των όποιων συναφών ανταλλαγμάτων, τα οποία προφανώς καθόριζε η τότε δημοτική αρχή της Ν.Δ... Μια δημόσια έκταση δασική και αναδασωτέα γινόταν αντικείμενο ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 24 ΕΚ ΕΥΡΩ! 

Καλώ τον σημερινό δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη, να τοποθετηθεί δημόσια και επί της ουσίας για το θέμα της κατοχής και της ρύπανσης των δημόσιων δασικών εκτάσεων για τις οποίες και γίνεται ο λόγος. Καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση πάνω στους ψευδείς ισχυρισμούς των κυρίων δικηγόρων του Δήμου Βύρωνα, σχετικά με την μπάρα και τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, μερικά από τα οποία παραθέτω, και να καταδικάσουν δημόσια τα ψεύδη, τα οποία επιστρατεύτηκαν, για να παραπλανήσουν την δικαστική κρίση και να συσκοτίσουν την αλήθεια! Αυτή είναι υποχρέωσή ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων και, συνάμα, το δημοκρατικό τους καθήκον, που απορρέει από τον ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από το να υπερασπίζονται τα συμφέροντα και το δίκαιο των πολιτών και την αλήθεια. Η δικαστική καταδίκη αποτελεί την μία μόνο πλευρά της υπόθεσης η οποία αποκαλύπτει τον δίκαιο αγώνα των πολιτών, αλλά η δίκη αποκάλυψε και άλλες πλευρές με τις οποίες έχει χρέος το δημοτικό συμβούλιο να ασχοληθεί!



Φωτό: Οκτώβρης 2010
Μερικές, από τις αγαπημένες εταιρίες της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά,
απολαμβάνουν την ανιδιοτελή φιλοξενία της δημοτικής εξουσίας
στην περιοχή της Εργάνης!.... 


Εικόνες από το εμπόριο της Εργάνης: Μέχρι και φιλοξενία σε μηχανοκίνητες
βάρκες αναψυχής παρείχαν στους φίλους τους, οι νεοδημοκράτες
της δημοτικής εξουσίας του Βύρωνα!


Φωτό 2010: Ασυδοσία χωρίς όρια! Εδώ βλέπετε ένα μέρος των κάδων
καθαριότητας, που είχαν αγορασθεί τότε, στο οποίο φαίνεται καθαρά η
χαμηλή τους ποιότητα ενώ μερικοί από αυτούς ήταν κιόλας κατεστραμμένοι
και γι’ αυτό, ως άχρηστο υλικό, πετάχτηκαν από τον Δήμο παράνομα στην Εργάνη!

Οι παραβιάσεις κατά του περιβάλλοντος και η διευκόλυνση της δημοτικής εξουσίας της Ν.Δ στον εργολάβο του αναφερόμενου έργου, δεν ήταν χωρίς οικονομική σημασία... Υπολογίζεται ότι η ΓΗΓΕΡΤΟΝ από την ρίψη των άχρηστων υλικών στην δασική έκταση, τσέπωσε χιλιάδες ευρώ τα οποία κανονικά θα έπρεπε να δαπανήσει για να μεταφέρει τους τόνους των άχρηστων υλικών έξω από τον αστικό ιστό και να τα ρίξει σε τοποθεσίες, οι οποίες ορίζονται από τον νόμο. Ένα από τα συναφή ερωτήματα είναι αν τα χιλιάδες ευρώ, που τσέπωσε η εργολαβική εταιρία περιορίστηκαν μόνο στην ΓΗΓΕΡΤΟΝ ή το όφελος είχε και άλλους αποδέκτες... Αυτό όμως είναι ένα ερώτημα, που θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να ερευνηθεί από τις ελεγκτικές αρχές και την δικαιοσύνη. 

Η κακοποίηση και οι ποικίλες παραβιάσεις του περιβάλλοντος στην Β΄ Ζώνη Υμηττού είχαν προσλάβει, για αρκετά χρόνια, την μορφή ενός αδίστακτου και μόνιμου καθεστώτος συναλλαγής και φιλικών εξυπηρετήσεων προς διάφορους επαγγελματίες, μεμονωμένους εργολάβους ή εταιρίες. Το καθεστώς αυτό τελούσε υπό την διεύθυνση της τότε δημοτικής αρχής Χαρδαλιά και των κατά καιρούς υποτιθέμενων αντιδημάρχων περιβάλλοντος κλπ. Η κακοποίηση και η εκτός νόμου οικονομική εκμετάλλευση των δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, που γίνονταν επί χρόνια κάτω από την μύτη του κρατικών ελεγκτικών θεσμών (Δασαρχείο Πεντέλης κλπ), αφορούσε καταρχήν πολύμορφες διευκολύνσεις σε τοπικούς και άλλους επαγγελματίες για χρήση και επαγγελματική εκμετάλλευση στην δασική περιοχή της Εργάνη καθώς και στην δασική περιοχή Κουταλά, που και αυτή ανήκει στο ειδικό καθεστώς προστασίας της Β΄ Ζώνης Υμηττού. 

Εργάνη 9/2010
Στην Εργάνη ο δήμος Βύρωνα, όπως δείξαμε, είχε τοποθετήσει ρυθμιζόμενη μπάρα, που κλείδωνε και ξεκλείδωνε αναλόγως….. Με αυτήν ρύθμιζε τον κατάλογο των επίλεκτων εταιριών και προσώπων καθώς και τα μεγέθη των εξυπηρετήσεων και των συναλλακτικών διευκολύνσεων που ήταν της εγκρίσεως της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά. Έτσι η Εργάνη αποτελούσε χώρο επαγγελματικών δραστηριοτήτων, κυρίως αυτών που χρησιμοποιούσαν ειδικούς κάδους για την μεταφορά άχρηστων οικοδομικών υλικών, εταιριών που στάθμευαν επαγγελματικά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα μεταφορών, αυτοκίνητα ψυγεία, εκσκαφείς, ανυψωτικά μηχανήματα, υλικά οικοδομών κ.α. Οι δραστηριότητες αυτές ήταν συνήθως έξω από τις έδρες των εταιριών και κατά προέκταση έξω από τις δυνατότητες ενός άμεσου υποτιθέμενου ελέγχου από τις φορολογικές αρχές!... Την Εργάνη χρησιμοποιούσε και ο Δήμος Βύρωνα ως χώρο αποθήκευσης κάδων καθαριότητας, δημοτικών μηχανημάτων καθώς και ηλεκτρολογικών και διαφόρων υλικών ή δραστηριοτήτων.

Εργάνη : Οκτώβρης 2010



Μπορεί ο συγκεκριμένος χώρος της Εργάνης να έχει κηρυχθεί αναδασωτέος από το 2001, αλλά 16 χρόνια μετά από την απόφαση της αναδάσωσης δεν υπάρχει ούτε ένα διάβημα από τον Δήμο, που να ζητά εγγράφως την αναδάσωση, η οποία έχει νομοθετηθεί από το 2002! Στην δασική περιοχή Κουταλά, στον Βύρωνα, κυριαρχούσε, βασικά, το ίδιο πάνω κάτω καθεστώς εμπορίας, συναλλαγής και δημοτικών εξυπηρετήσεων προς εταιρίες και επαγγελματίες κάθε είδους. Η Εργάνη και ο Κουταλάς χρησιμοποιούνταν επίσης για την υπαίθρια «αποθήκευση» άχρηστων ή καινούργιων κάδων καθαριότητας ή άλλων μηχανημάτων και υλικών που αποτελούσαν δημοτική περιουσία και κάλυπταν ανάγκες του Δήμου. Στην δασική περιοχή Κουταλά είχαμε επίσης αποθήκευση δημοτικών μηχανημάτων και διάφορων εξοπλισμών και υλικών στο τμήμα της δασικής έκτασης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον δημοτικό σταθμό των εθελοντών πυροσβεστών. 


2010: Δασική έκταση Κουταλά
2010 :Εργάνη - αναδασωτέα έκταση

Κουταλάς 2010

Κουταλάς 2010

Κουταλάς 2010


Κουταλάς 2010

Το δασαρχείο Πεντέλης τελούσε εν γνώση των αμέτρητων, πολύχρονων και άγριων παρανομιών αλλά και των ολοφάνερων παραβιάσεων, που σφράγιζαν την κακοποίηση των αναφερομένων δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων από την δημοτική αρχή Χαρδαλιά. Το Δασαρχείο Πεντέλης συγκάλυπτε την πολιτική εμπορία και την παράνομη κατοχή και εκμετάλλευση δασικών εκτάσεων του Υμηττού για την διενέργεια παράνομων επικερδών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αφού το τότε σάπιο καθεστώς του καταστροφικού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, νομοθετούσε για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, απλώς για τα μάτια του κόσμου!

Εργάνη 2010

Εργάνη 2010 : Στο βάθος τα βουνά από την άσφαλτο της ΓΗΓΕΡΤΟΝ
Το Δασαρχείο Πεντέλης αναγκάστηκε να ασκήσει ποινική δίωξη στους πρωταγωνιστές της ρύπανσης και της κερδοσκοπίας στην Εργάνη, μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις και δημόσιες όσο και έγγραφες καταγγελίες της επιτροπής πολιτών, η οποία είχε κάνει επίσης διαβήματα και στο τότε επιθεωρητή περιβάλλοντος κ Παν. Μέρκο. Για το θέμα αυτό συνολικά, αλλά και για τον ρόλο ειδικότερα των διαφόρων κρατικών θεσμών, του Δήμου Βύρωνα και των κυβερνήσεων θα επανέλθουμε.

Κουταλάς 2007 – 2010: Παρανομία και ασυδοσία

Το Δασαρχείο Πεντέλης παρά το γεγονός ότι είχε πλήρη γνώση για την επί πολλά χρόνια καταστρατήγηση των νόμων και την κακοποίηση της δασικής έκτασης στον Κουταλά και παρά της καταγγελίες μας, ΑΠΟΦΥΓΕ σκόπιμα να ασκήσει ποινικές διώξεις για την σωρεία των παρανομιών που ελάμβαναν χώρα στην δασική περιοχή του Κουταλά. Περιόρισε την δίωξη στην περιοχή της Εργάνης. Αυτή η επιλογή ήταν συνειδητή και προφανώς διατεταγμένη γιατί οι πολλαπλές και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις της δασικής νομοθεσίας και η άσκηση ποινικών διώξεων κατά των υπευθύνων της τότε δημοτικής αρχής, του ίδιου του Δημάρχου Χαρδαλιά, αλλά και των εταιριών που καταλάμβαναν παράνομα και χρησιμοποιούσαν, προς ίδιο όφελος, δασικές εκτάσεις και στον Κουταλά, εγκυμονούσε τον κίνδυνο να επιβληθούν αλλεπάλληλες ποινές φυλάκισης και χωρίς αναστολή...

Οι εργολάβοι της ΔΕΗ την εποχή του διεφθαρμένου δικομματισμού
κατά την εποχή Χαρδαλιά, για να γλυτώσουν τις δαπάνες μεταφοράς,
πετάγανε τις άχρηστες κολώνες φωτισμού έξω από το συρματόπλεγμα του
Κουταλά και όχι μόνο! Αυτό γινόταν εκ συστήματος και για χρόνια!...
Για ρωτήστε τον Δήμο, είχε ποτέ ασκήσει η δημοτική αρχή της Ν.Δ/ Χαρδαλιά
οποιαδήποτε δίωξη για τις επικερδείς αυτές παρανομίες των εργολάβων; 

ΕΡΓΑΝΗ – Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΝΗ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ

ΕΡΓΑΝΗ - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ 2010… ΤΙ ΑΙΣΧΟΣ!....





ΕΡΓΑΝΗ 2010
Δημήτρης Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου