Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

«Μαλώνουν» οι «ψεύτες» με τους «απατεώνες» αλλά μαζί τα ψήφισαν...

Αναδημοσίευση από εδώ.
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» τον πρόεδρο της ΝΔ και τον κατηγόρησε ότι ζήτησε από τη Γερμανική κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να προχωρήσουν οι περικοπές των συντάξεων.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «χυδαίο ψεύτη» τον πρωθυπουργό και ισχυρίστηκε ότι τις μειώσεις των συντάξεων τις ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τη σκυτάλη πήρε η κ. Γεννηματά που κατήγγειλε τους δύο αρχηγούς ότι επιλέγουν την «πόλωση και τον διχασμό» και τους κάλεσε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του κόμματος της, ώστε να μην περικοπούν οι συντάξεις..

Η παράσταση που στήθηκε στη Βουλή στη συζήτηση για την οικονομία, «ντυμένη» με σκληρές φραστικές αντιπαραθέσεις και εκφράσεις, αποτυπώνει σε όλο το μεγαλείο της, την αγυρτεία ενός πολιτικού συστήματος που ενώ, εδώ και οκτώ χρόνια ψηφίζει και επιβάλει νόμους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, με τους ίδιους πάνω – κάτω πρωταγωνιστές, εμφανίζεται σήμερα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού!

Οι Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Καμμένος και Θεοδωράκης, ψήφισαν όλοι μαζί το τρίτο μνημόνιο που δέσμευσε τη χώρα, να επιβάλλει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς το ασφαλιστικό σύστημα, κατά 1% του ΑΕΠ (1,8 δις. ευρώ) από το 2016 και μετά.

Το τρίτο μνημόνιο, ο νόμος 4336/2015 με τον τίτλο: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις − Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από τη Βουλή και έθεσε την οριστική ταφόπλακα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας!

Με «πυξίδα» του τρίτο μνημόνιο ήρθε ο νόμος Κατρούγκαλου, ο οποίος αφού αντέγραψε όλη τη φιλοσοφία και τη δομή του νόμου 3863/2010 (του πρώτου μνημονίου) του ΠΑΣΟΚ και όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου (η κ. Γεννηματά θα θυμάται), ήρθε για να πετσοκόψει συντάξεις και να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης.

Όλοι αυτοί που σήμερα έδωσαν μια παράσταση για το «θεαθήναι» στη Βουλή, έχουν ενστερνιστεί την πολιτική τριών μνημονίων. Οι κυβερνήσεις των μνημονίων έχουν επιβάλλει 12 περικοπές στις συντάξεις χωρίς ποτέ κάποια από αυτές να καταργήσει έστω και μια αντιασφαλιστική παράγραφο από τους νόμους των προηγούμενων.

Τώρα μπροστά στη νέα σφαγή, είτε έρθει με μικρή ή μεγάλη καθυστέρηση, ο καθένας από το πόσοστο του, μοιράζουν υποσχέσεις στο λαό και ανταλλάσουν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Στήνουν μια κάλπικη αντιπαράθεση για το ποιος έκοψε περισσότερο τις συντάξεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι την τελευταία οκταετία, ξεπερνούν τα 62 δισ. ευρώ οι συνολικές μνημονικές απώλειες για τους συνταξιούχους. Με τη νέα περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2019 και τη μείωση του αφορολογήτου, οι συντάξεις και τα εισοδήματα των απόμαχων της δουλειά θα μετατραπούν σε φιλοδωρήματα.

Η «έξοδος» από τα μνημόνια και η έναρξη της μεταμνημονιακής εποχής, θα βρει τους συνταξιούχους φτωχότερους, με τα χειρότερα όμως δυστυχώς να έπονται…

Πηγή: imerodromos.gr - 5 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου