Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ…

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Γνωρίζετε φυσικά πως αν ζείτε στον Βύρωνα χαίρεστε να περπατάτε στα ευρύχωρα πεζοδρόμια. Γιατί ο Βύρωνας κυρίως είναι μια πόλη για πεζούς, με μεγάλα ευρύχωρα πλακόστρωτα, στα οποία κινείσαι ελεύθερα χωρίς να συναντάς ούτε ένα εμπόδιο. Τί, όχι; 

Να το πείτε στον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας και στέλεχος της "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" κ. Καραγιάννη. 

Που ευθαρσώς ισχυρίζεται σε επιστολή του πως «… δεν υπάρχει καμία παράνομη ή αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από καταστήματα ή περίπτερα» και ακόμη «…διεξάγονται τακτικά αυτοψίες για τη διαπίστωση τυχόν σε έκταση υπερβάσεων των υφιστάμενων αδειών». 

Και κάπου εδώ τελειώνουν τα ανέκδοτα. 


Γιατί όταν έχεις μία δημοτική αρχή που ξεχνά τα όσα έλεγε, για την ποιότητα ζωής, για τους δημόσιους χώρους, τα ελεύθερα πεζοδρόμια και τα δικαιώματα των πεζών και -πέντε χρόνια τώρα που διοικεί το δήμο-  δημιουργεί συμμαχίες πολιτικές, καλύπτει και ανέχεται την ασυδοσία καταστηματαρχών και ιδιωτών (γιατί εισπράττει έσοδα, πολιτική συμπάθεια και ψήφους) δεν είναι αστείο. Αντιθέτως γίνεται και επικίνδυνο. Πρόκειται για μια πολιτική πρακτική σε βάρος της καθημερινότητας των πολλών που δεν μπορούν να κινηθούν στην πόλη τους. 

Αλήθεια κύριοι της δημοτικής αρχής; 

Όλα νόμιμα λειτουργούν; Σε όλα έχετε δώσει άδεια; Σε όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει; Και στο νέο μπουγατσοπωλείο στη συμβολή οδών Ηλιουπόλεως & Κύπρου απέναντι από το Ταπητουργείο που με έργα έχει καταλάβει σχεδόν όλο το πεζοδρόμιο έξω από το κατάστημα, έχετε δώσει άδεια και εκεί; 
Και αναρωτιόμαστε: Υπάρχει κανένας δημοτικός σύμβουλος να θέσει -τώρα που είναι νωρίς- αυτή την νέα εξώφθαλμη παραβίαση στο δημοτικό συμβούλιο;

Συμβολή οδών Ηλιουπόλεως και Κύπρου

Σας καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να παρέμβετε όπως έχετε υποχρέωση και να διασφαλίσετε την ασφαλή διέλευση και τα δικαιώματα των πεζών. 

Ξέρετε που ζείτε; Ακούτε αυτά που λέτε; Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε;

Η υποκρισία περισσεύει πια στη δημοτική αρχή Κατωπόδη. 

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά στην πόλη να τους θυμίσουμε τί έλεγαν το 2013 (η αντιγραφή από την παλαιά ιστοσελίδα της «Στάση Βύρωνα»). Να τους χαιρόμαστε! 
Στο δημοτικό συμβούλιο της 12/12/2013 μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε το θέμα 23: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ. 76/2013 απόφασης της "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής", που αφορούσε θετική απόφαση για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου και έγκριση κατασκευής μεταλλικής πέργκολας απέναντι από το κατάστημα της κ. Αλιφραγκή (προέδρου του Δημ. Συμβουλίου) στην πλατεία Αγίου Λαζάρου και αφορούσε αίτημα της ιδίας. 



Παραθέτουμε και μερικές φωτογραφίες από τους δρόμους του Βύρωνα των τελευταίων ημερών για το τί έχει καταφέρει η δημοτική αρχή του κ. Κατωπόδη.














Παραθέτουμε τέλος και το δημοσίευμα από το blog / ιστοσελίδα «Βύρωνας, η πόλη μας» που έχει αναδημοσιεύσει την επίμαχη επιστολή του κ. Καραγιάννη και -βεβαίως- το σχόλιο / απάντησή του για αυτήν…



Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ανθρωπινή ζωή στην πόλη. 



Για μια πόλη που να μπορείς να ζεις και να κυκλοφορείς. Για τα δικαιώματα των πολλών. Καμία ανοχή στα συμφέροντα των λίγων, τις συναλλαγές με την τοπική δημοτική εξουσία, την συμπεριφορά αυτών που δεν σέβονται το δικαίωμα του διπλανού τους και λειτουργούν με κριτήριο το εφήμερο προσωπικό τους συμφέρον. Ότι δηλαδή τους βολεύει σε κάθε περίπτωση. 



Καλούμε τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους να θέσουν το ζήτημα αυτό και να μην κλείνουν τα μάτια, να μην δείχνουν ανοχή σε αυτά που επιβαρύνουν και υποβαθμίζουν την ζωή των πολιτών. 


ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 15 Δεκεμβρίου 2018



Αναδημοσίευση από εδώ.

Και δεν ντρέπονται κιόλας...



Σε όλους εμάς που ζούμε στο Βύρωνα είναι γνωστό το σοβαρό πρόβλημα της ανυπαρξίας πεζοδρομίων στο δήμο, που επιτείνεται από τις παράνομες καταλήψεις περιπτέρων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει καθόλου την διοίκηση του Άκη Κατωπόδη, ειδικά δε τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Μιχάλη Καραγιάννη, και είναι εμφανές από τη συμπεριφορά που επέδειξαν επί 4 χρόνια, με αποκορύφωμα την έγγραφη, κατάπτυστη απάντηση του δευτέρου (ως υποχρεωθείς από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης**), της 10ης Δεκεμβρίου 2018, και την οποία παραθέτουμε παρακάτω, όπου γίνεται αναφορά "περί δήθεν αυθαίρετης κατάληψης των κοινοχρήστων χώρων".


Ως ανταπάντηση αφήνουμε να μιλήσουν οι σημερινές (14/12/2018) ενδεικτικές φωτογραφίες:

1η Φωτογραφία από το περίπτερο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Κύπρου. 

2η Φωτογραφία από την πλατεία Βυζαντίου, οδός Καλλιπόλεως, κατάστημα "Μεζεδοπωλείο Αχιλλέας"

3η Φωτογραφία επίσης από την πλατεία Βυζαντίου

Δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε την αλληλογραφία με Ψεύτες και Απατεώνες. Λυπούμαστε μονάχα για το κόστος της συστημένης επιστολής που λάβαμε με το γραμματόσημο των 2,62 ευρώ που πιθανώς χρεώθηκε στους κατοίκους της πόλης. 
Η μάχη για τα δικαιώματα των πεζών αρχίζει τώρα, και θα δοθεί σε ανώτερο επίπεδο!


Ας θυμηθούμε και τι δήλωνε στις 5 Μαΐου 2014 ως υποψήφιος δήμαρχος ο Άκης Κατωπόδης:
"Θεωρούμε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα! Η παρέμβαση του Συμπαραστάτη του Δημότη κ. Σάρολα ήταν πολύ σημαντική αλλά η απερχόμενη δημοτική αρχή και σε αυτό το πρόβλημα δεν έδωσε καμία σημασία. Οι πλατείες της πόλης χαρακτηρίζονται από την απουσία έστω και στοιχειώδους συντήρησης. Οι κανονισμοί λειτουργίας των πλατειών δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.
Οι δημόσιοι χώροι αντιμετωπίστηκαν είτε ως πηγή εσόδων είτε ως εργαλεία εξυπηρέτησης «ημετέρων».

Άποψή μας είναι ότι πρέπει να φτιαχτεί νέος κανονισμός λειτουργίας των πλατειών λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις καταστηματαρχών και πολιτών, που να μετατρέπει τις πλατείες σε χώρο συνεύρεσης, κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού για τα παιδιά και ορθολογικής επιχειρηματικότητας.
Όραμά μας είναι μια πόλη όπου θα προστατεύεται ο δημόσιος χώρος και θα μπορείς να την περπατάς και να την χαίρεσαι!"
Να τους χαιρόμαστε!

** Παραπομπή: Διαβάστε το άρθρο της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου 2018, με τίτλο: "Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2018" 
https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/11/31-2018.html

Πηγή: vironasipolimas.blogspot.com - 14 Δεκέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου