Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Η ταλαιπωρία για μια θέση στάθμευσης συνεχίζεται...

Φταίνε τα μνημόνια, ο καπιταλισμός, ή ο δήμαρχος; 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Από το πως αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών κρίνεται η κάθε δημοτική αρχή. Μπορεί τα τελευταία χρόνια των μνημονιακών πολιτικών, που ισοπεδώθηκαν και υποβαθμίστηκαν τα πάντα, όλα τα κακώς γενόμενα να τα αναγάγουμε σε αυτά και να προσπαθούν ορισμένοι να κρύψουν τις ευθύνες των τοπικών αρχόντων για τον τρόπο που διαχειρίζονται την καθημερινότητα και την ευθύνη που έχουν απέναντι στους πολίτες. 

Από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα μικρά και καθημερινά -μικρά και μεγάλα προβλήματα- μπορεί να διακρίνει κανείς εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, εάν γίνεται προσπάθεια διευκόλυνσης της καθημερινότητας στην πόλη για τους δημότες. 

Ένα παράδειγμα αρκεί για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας όχι μόνο της μετριότητας αλλά και της αδιαφορίας των υπευθύνων. 
Στην οδό Κύπρου μπροστά στην πλατεία Ταπητουργείου έχει οριοθετήσει ο δήμος το χώρο στάθμευσης του λεωφορείου που μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου στη λεωφόρο Κατεχάκη, μετά τα γνωστά προβλήματα με την στέγαση του σχολείου. Η επιλογή αυτή του δήμου προκάλεσε αρχικά αντιδράσεις μερικών κατοίκων γιατί η παρέμβαση αυτή τους στερούσε θέσεις στάθμευσης. Τοποθετήθηκαν κολονάκια, αλυσίδες και επιβλήθηκε τελικά αυτό που ήθελε ο δήμος. Αρκετοί θεώρησαν ότι προέχει η μεταφορά των μαθητών. 

Το σχολειό από τις 21 Δεκεμβρίου παραμένει κλειστό για 15 ημέρες, λόγο των εορτών. Η αλυσίδα και τα κολονάκια είναι στη θέση τους, παρεμποδίζοντας αυτοκίνητα να παρκάρουν. Και διερωτόμαστε, τόσο δύσκολο είναι τις 15 ημέρες που δεν λειτουργεί το σχολείο και δεν μεταφέρονται μαθητές ο χώρος να δοθεί στους πολίτες για να παρκάρουν τα οχήματα τους; Γιατί τόση αδιαφορία; Μήπως και για αυτό φταίνε τα μνημόνια, ο καπιταλισμός, η Ε.Ε.; ή τελικά ευθύνονται οι επιλογές και η λειτουργία της δημοτικής αρχής; 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 2 Ιανουαρίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου