Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: 450.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

Σε 450.000 οικογένειες δεν δουλεύει ούτε ένας εργαζόμενος και στις οικογένειες αυτές ζουν 1,3 εκατ. άνθρωποι δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.
«Ό,τι διαθέσιμοι πόροι υπάρχουν –κυρίως από το ΕΣΠΑ- θα πρέπει να διατεθούν με βάση την ανάγκη στις οικογένειες των ανέργων κι όχι την ηλικία. Η πρόταση του ΟΑΕΔ, αλλά και των κοινωνικών εταίρων, είναι οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν στις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι από τους 800.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ επιδοτούνται 280.000. Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας θα δημοσιοποιήσει την απόφαση για το πού θα διατίθεται η εισφορά των εργαζομένων για την ανεργία, ανέφερε εξάλλου την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ 100,3 ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Στο μεταξύ, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για επιχορήγηση επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκαναν διακοπή επαγγέλματος.
Ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι χαμηλότερος των 5.000, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν τεθεί απο το υπουργείο Εργασίας.
πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου