Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας αρνείται τη βράβευση του

Την άρνηση του να αποδεχτεί την βράβευση του στην εκδήλωση που διοργανώνεται  για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εξέφρασε με επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη.
Η επιστολή του Κοινωνικού Ιατρείου αναφέρει αναλυτικά:
"Δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε γιατί η αλληλεγγύη για μας δεν είναι απλώς εθελοντισμός και φιλανθρωπία, αλλά μια ισότιμη σχέση που δε χρειάζεται επιβράβευση.
Η αλληλεγγύη για μας είναι στάση και φιλοσοφία ζωής, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατάρρευσης της ίδιας της ύπαρξης και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.
Η αλληλεγγύη για μας είναι ο ίδιος ο αγώνας για την επιβίωσή μας, από την επίθεση στις ζωές και στα δικαιώματά μας, όπως είναι και το δικαίωμα στη  δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Ο αγώνας για να έχουν πρόσβαση σε εμβόλια όλα τα παιδιά, σε χημειοθεραπείες όλοι οι καρκινοπαθείς και νοσηλεία όλοι οι άνθρωποι που την έχουν ανάγκη χωρίς αποκλεισμούς ,στους ανέργους, στους ανασφάλιστους και στους μετανάστες.
Η αλληλεγγύη για μας είναι το αυτονόητο σε μια περίοδο βαθιάς  κοινωνικής, οικονομικής, υπαρξιακής κρίσης και κρίσης αξιών.
Είναι το αντίδοτο στον ατομισμό και την ιδιώτευση, τον ρατσισμό και τον κανιβαλισμό, την οδύνη, την κατάθλιψη και την απόγνωση, που έχουν σαν αποτέλεσμα την δραματική αύξηση των αυτοκτονιών.
Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτό το βραβείο γιατί εμείς θέλουμε να ξυπνήσουμε στις ψυχές των ανθρώπων όχι την ευγνωμοσύνη αλλά την ανάγκη της προσφοράς και της αγωνιστικής διάθεσης ν’ αλλάξουν τις συνθήκες, που τους έφεραν στην κατάσταση της ένδειας.
«Η φιλανθρωπία κατευνάζει και απενοχοποιεί η αλληλεγγύη αφυπνίζει και ενεργοποιεί».
Δεν ζητάμε επιβράβευση από τους τοπικούς φορείς, παρά μόνο το δικαίωμά μας σ’ ένα χώρο δημόσιο και αξιοπρεπή, ικανό για να στεγάσει το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου