Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μετά από καταγγελίες πολιτών και μήνυση του Δασαρχείου Πεντέλης


Μετά από καταγγελίες πολιτών και μήνυση του Δασαρχείου Πεντέλης


ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε  ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ 
Β΄ ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ


     Στις 7 Μάη 2014 στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, δικάζεται ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και η τεχνική εταιρία  «Γήγερτον Α.Ε» για παράνομη κατάληψη, χρήση και ρύπανση της δημόσιας και δασικής έκτασης που βρίσκεται στην τοποθεσία «Θέατρων Βράχων – Λατομεία Εργάνης».

Η δίωξη του Δασαρχείου ήρθε έπειτα από διάβημα διαμαρτυρίας επιτροπής πολιτών το 2010 στον Δασάρχη Πεντέλης και την κατάθεση αναφοράς – καταγγελίας. Παρόμοια καταγγελία η επιτροπή κατάθεσε τότε και στον Επιθεωρητή περιβάλλοντος ενώ το ζήτημα πήρε ευρύτερη δημοσιότητα σε μερίδα του τύπου αλλά και την κοινωνία του Βύρωνα.

    Θυμίζουμε ότι η εταιρία «Γήγερτον»  το 2010, προεκλογικά,  ανέλαβε την εργολαβία των ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Βύρωνα (αξίας 3.000.000 ευρώ) και αντί την μολυσμένη άσφαλτο  που ξήλωνε από τους δρόμους του Βύρωνα για να κάνει τις νέες ασφαλτοστρώσεις  να την αποθέτει, σύμφωνα με το νόμο, τις έριχνε στην δασική έκταση. 
     Ο Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά , ανέχτηκε να χρησιμοποιούνται από διάφορες εταιρείες εργολάβων η συγκεκριμένη περιοχή της Εργάνης  αλλά και ο Κουταλάς, όπως και η μικρή έκταση του υδραγωγείου, που είναι επίσης πάνω ακριβώς από την επίμαχη περιοχή της Εργάνης. Οι χώροι αυτοί χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως ως χώροι  αποθήκευσης οικοδομικών υλικών, ως χώροι στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, εκσκαφέων και μηχανημάτων ποικίλης ύλης, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος  αποθήκευε δικά του υλικά.

    Η δίκη γίνεται στις 7 Μάη 2014 στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 9 , ώρα 9.00 και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους θελήσουν να την παρακολουθήσουν. 

                                                              
                                                                         ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου