Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Συνεχίζεται η Ισραηλινή θηριωδία στην λωρίδα της Γάζας

Σάββατο 12/7/2014
Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.
Στη μία από τις επιδρομές αυτές χτυπήθηκε το κτίριο μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για άτομα με αναπηρία, στη Μπέιτ Λαχίγια, στα βόρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στα δυτικά της πόλης της Γάζας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από πέντε ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 118 Παλαιστίνιοι.

Παρασκευή 11/7/2014
Συνεχίζεται η Ισραηλινή θηριωδία στην λωρίδα της Γάζας, καθώς από το πρωί της Παρασκευής έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραηλινού στρατού.

Σε μία από τις επιδρομές σκοτώθηκε ο 33χρονος Παλαιστίνιος Ανας Αμπου αλ-Κας στο σπίτι του στη συνοικία Τελ ελ-Χάουα στην πόλη της Γάζας.
Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100 από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις.Οι βομβαρδισμοί είναι ασταμάτητοι.Τεθωρακισμένα και έφεδροι βρίσκονται στα σύνορα με τη Γάζα έτοιμοι για την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων.Το βράδυ της Τετάρτης ανάμεσα στους νεκρούς , ήταν 5 μικρά παιδιά από μία 8μελή οικογένεια όπως μετέδωσε το Reuters
 Τα ισραηλινά βομβαρδιστικά χτυπούν ανηλεώς πυκνοκατοικημένες περιοχές, ισοπεδώνουν τιμωρητικά σπίτια ανώτερων στελεχών της «Χαμάς» μη υπολογίζοντας τα γυναικόπαιδα, βομβαρδίζουν υπόγειες εγκαταστάσεις κάθε είδους, κοινωνικές υπηρεσίες, σχολεία, τουλάχιστον μία βάση της Παλαιστινιακής Ακτοφυλακής, διοικητικά κέντρα, τουλάχιστον 10 υπόγειες σήραγγες κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.
Χαρακτηριτσικό ό ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ», που επικαλείται στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως την Τετάρτη το απόγευμα η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε με πάνω από 400 τόνους εκρηκτικών!

Η Τουρκία
Η Τουρκία ταυτόχρονα καταδικάζει με οργή την ισραηλινή επιχείρηση, τονίζει ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή και καλεί να επανέλθουν σε ισχύ οι όροι της εκεχειρίας του 2012 ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι οι επιδρομές στη Γάζα εμποδίζουν την αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ που διερράγησαν μετά την αιματηρή ισραηλινή επιχείρηση κατά του πλοίου Mavi Marmara το 2010.

«Εμείς δε μπορούμε να πάρουμε το μέρος της βαρβαρότητας. Ο σκοπός των Παλαιστινίων είναι και δικός μας σκοπός» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής και κατήγγειλε τα «ψέμματα» του Ισραήλ. «Εκείνο [το Ισραήλ] λέει ότι [η Χαμάς] εκτοξεύει ρουκέτες. Όμως ποιος πεθαίνει;» δήλωσε.

ΠΗΓΗ : http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου