Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΜΑΤ – ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ

    Σοβαρά επεισόδια συνέβησαν με αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα στην οδό Κωνσταντιλιέρη μπροστά από την είσοδο του πάρκου της Αγ. Τριάδας αμέσως μετά την ολοκλήρωση αντιφασιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Η αντιφασιστική πορεία  οργανώθηκε από αντιφασίστες με αφορμή τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πραγματοποιήθηκε ειρηνικά με την παρουσία του Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και  μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας.
    Μετά το τέλος της πορείας και πριν ξεκινήσει η αντιφασιστική συναυλία στην Λαμπηδόνα αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα αναίτια, χωρίς καμία απολύτως αφορμή προέβησαν σε έλεγχο διαδηλωτή και προκλήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Ο δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης δηλώνοντας τη θεσμική του ιδιότητα  ζήτησε να μιλήσει με τον επικεφαλή των αστυνομικών για να ενημερωθεί για τους λόγους της προκλητικής συμπεριφοράς από μέρους των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα σε μια πρωτοφανή επίδειξη καταστολής έριξαν αρκετές χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χτύπησαν και έσπρωξαν βίαια διαδηλωτές. Ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς και τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Συνελήφθησαν παρά τις έντονες αντιδράσεις διαδηλωτών και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι ένας φωτογράφος  και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα ο οποίος τραυματίστηκε στο λαιμό από αστυνομικούς. Μετά την αποχώρηση της ομάδας Δέλτα ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Μαυρόπουλος και Τζιωρτζιώτης και εκπρόσωποι φορέων της πόλης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Βύρωνα όπου και καταδίκασαν την προκλητική, βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας προς τους αντιφασίστες διαδηλωτές και τον Δήμαρχο.
    Στις προκλήσεις απαντάμε με τη διάθεσή μας να αναπτύξουμε ένα πλατύ ενωτικό αντιφασιστικό μέτωπο σε κάθε γειτονιά.
    Όσο και να προκαλούν, όσο και να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, δεν φοβόμαστε. Στο Βύρωνα της προσφυγιάς και της αντίστασης  στο Βύρωνα των μνημονίων και της ανεργίας  φασίστες δεν χωρούν.
17/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου