Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Λύκειο Καρέα: Για άλλη μία φορά χωρίς επαρκή θέρμανση

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές

Έχουν δίκιο οι μαθητές που κινητοποιούνται

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Νοέμβριος 2017: οι μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Καρέα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, γιατί το βιοκλιματικό σύστημα έχει χαλάσει και το σχολείο είναι δίχως θέρμανση περιμένοντας... να έρθει το φυσικό αέριο. 
Ένα χρόνο μετά -Φεβρουάριος 2019- στο λύκειο Καρέα οι μαθητές προχώρησαν πάλι σε κατάληψη απαιτώντας να υπάρχει επαρκή θέρμανση. Η σύνδεση με φυσικό αέριο έγινε, τα καλοριφέρ όμως για λόγους οικονομίας ανάβουν μια-δυο ώρες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ικανοποιητική θέρμανση. Οι μαθητές- όπως λένε οι ίδιοι- τρέμουν από το κρύο μέσα στην τάξη. Ενώ δεν λείπουν τα κτηριακά προβλήματα, όπως κακοτεχνίες σε διάφορα σημεία στο κτήριο με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά, να πέφτουν σοβάδες σε διάφορες αίθουσες, να μην είναι καλή η μόνωση στην ταράτσα κ.λπ. 

Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής ότι τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν η κατάσταση έφτασε (ξανά) στο απροχώρητο. 

Οι μαθητές αφού περίμεναν τη δημοτική αρχή, έφθασαν στο σημείο που η υπομονή τους εξαντλήθηκε και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να συγκινήσουν και να υποχρεώσουν την δημοτική αρχή Κατωπόδη -έστω και αργά- να δώσει λύση στο πρόβλημα που υπάρχει. 

Η κατάληψη των μαθητών θορύβησε τη δημοτική αρχή, η οποία για να μην χαλάσει την εικόνα της, υποχρεώνεται έστω και αργά να τρέξει μήπως και δώσει λύσεις στα προβλήματα. Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης, ο οποίος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και να πείσει τους μαθητές. 

Για μια ακόμη φορά η κατάληψη αποτέλεσε το μέσο για να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι που πάντα και για όλα έχουν κάποια δικαιολογία. Το ερώτημα είναι εάν η δικαιολογία των αρμοδίων πείθει αυτούς που έχουν το πρόβλημα και κινητοποιούνται. 

Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά έμεινε μετεξεταστέα. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 18 Φεβρουαρίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου