Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Σημαντικές ελλείψεις σε δημοτικές υπηρεσίες

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Ανεπαρκής φωτισμός στο δημοτικό κολυμβητήριο, 
ταλαιπωρία, άσχημες συνθήκες εργασίας και αντεγκλήσεις στο πολυδύναμο κέντρο στην Αγ. Σοφίας 

Μάταια η δημοτική αρχή και τα στελέχη της προσπαθούν να κρύψουν τις δυσλειτουργίες των δημοτικών υπηρεσιών που διαπιστώνονται καθημερινά και έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών και στις συνθήκες εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων. 

Δεν αναφερόμαστε μόνο στις γνωστές καθυστερήσεις που έχουν ξεπεράσει κάθε αρχικό σχεδιασμό στη συντήρηση των γηπέδων στο 2ο Αθλητικό κέντρο στην οδό Αρχ. Παρίσση, που παραμένει κλειστό, ούτε στις χρονικές καθυστερήσεις που υπήρχαν στα γήπεδα στην Εργάνη, στη μεταστέγαση των καλλιτεχνικών εργαστηρίων, στην συντήρηση των παιδικών χαρών. Ούτε ακόμη στο υποβαθμισμένο και μικρό χώρο που λειτούργει το δημοτικό γυμναστήριο. 

Εξάλλου οι ανεπάρκειες χαρακτήρισαν όλη την περίοδο της δημαρχιακής θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το ζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι της πόλης. Είναι ενδεικτικές οι καταλήξεις στα σχολεία στον Καρέα –επί δυο συνεχόμενες χρονιές- που οι μαθητές ζητούν να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις, οι κινητοποιήσεις γονιών για το πρόβλημα στο 4ο δημοτικό σχολείο - Χαραλαμπόπουλου και την ταλαιπωρία που υφίστανται μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί καθημερινά για την μεταφορά των παιδιών στο αυθαίρετο κτηριακό σχολικό συγκρότημα στην Λεωφόρο Κατεχάκη. 

Αναφερόμαστε στα προβλήματα που υπάρχουν και επιδρούν στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο κολυμβητήριο και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής..Ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα εξυπηρέτησης των φτωχότερων κοινωνικών και ευάλωτων ομάδων, που όταν επισκέπτονται τις δημοτικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν για τα κοινωνικά επιδόματα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. 

Πληθαίνουν τα παράπονα συμπολιτών μας για ανεπαρκή φωτισμό στους χώρους του κολυμβητήριου

Όπως μας ενημερώνουν, εδώ και δύο μήνες έχουν καεί ορισμένοι προβολείς του κολυμβητηρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στις αίθουσες αποδυτήριων. Οι αθλούμενοι και οι γονείς διαμαρτύρονται καθημερινά, αλλά τα προβλήματα με τον φωτισμό παραμένουν. Η δημοτική αρχή φροντίζει να πληρώνουν την υποχρεωτική ακριβή συνδρομή -χρήστες στο κολυμβητήριο είναι περισσότεροι από 2000 κάτοικοι- αλλά αδιαφορεί για την αναγκαία συντήρηση μίας εκ των βασικότερων αθλητικών υποδομών του Βύρωνα. 

Στο πολυδύναμο κέντρο στην οδό Αγ. Σοφίας και Καλλιπόλεως στεγάζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης. 

Το προσωπικό εργάζεται, με ελαστικές σχέσεις εργασίας –μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, κοινωφελή εργασία, κ.λπ.- και φυσικά δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, λόγω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. 

Νέοι επιστήμονες, κοινωνικοί λειτουργοί και άλλοι υποχρεώνονται από τις συνθήκες, να παρέχουν διοικητικού χαρακτήρα υπηρεσίες, ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με το πρόγραμμα να παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης στους κατοίκους. 

Τις τελευταίες ημέρες η προσέλευση πολιτών έχει εκτοξευτεί, αφού οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου ενός μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας γίνεται υποχρεωτικά από τον δήμο, σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο χώρος είναι μικρός και ακατάλληλος για να μπορέσει να εξυπηρετήσει εκατοντάδες πολίτες με αποτέλεσμα να συνωστίζονται στις σκάλες για ώρες όρθιοι, ηλικιωμένοι άνθρωποι, μητέρες με μικρά παιδιά και γενικά να παρατηρείται μια ιδιαιτέρως άσχημη κατάσταση η οποία πολλές φορές επιδεινώνεται από την απροσάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ένα θλιβερό επεισόδιο που δημιουργήθηκε πρόσφατα με αντεγκλήσεις μεταξύ πολιτών και εργαζομένων εξ’ αιτίας της πολύωρης ταλαιπωρίας και των συνθηκών εργασίας. 

Παράπονα υπάρχουν και για το κοινωνικό παντοπωλείο. Όσοι επισκέπτονται το χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου και συσσιτίου γεύονται την δυσάρεστη δυσοσμία που είναι διάχυτη και δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα. 

Πηγαίνοντας προς τις δημοτικές περιμένουμε ως συλλογικότητα από όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς να ασχοληθούν και να αναδείξουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, προβάλλοντας λύσεις που θα βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων στο δήμο. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 28 Μαρτίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου