Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πυροσβεστών σε διαδήλωση στο Παρίσι


 Γαλλία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πυροσβεστών σε διαδήλωση στο Παρίσι


Χιλιάδες πυροσβέστες συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Με αντλίες, χημικά, κρότου λάμψης και ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Μακρόν τη διαδήλωση των πυροσβεστών που αγωνίζονται εναντίον της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, και απαιτούν αξιοπρεπείς συντάξεις και αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
 Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομικοι εναντιον πυροσβεστων στο παρισι
Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με πυροσβέστες που διαδήλωναν στο Παρίσι με αιτήματα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους και την αύξηση των μισθών τους την αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας της τάξης του 25% , που δεν έχει αλλάξει από το 1990 και προσλήψεις προσωπικού.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, κρότου λάμψης και γκλομπ εναντίον των διαδηλωτών.
Τον Οκτώβριο, οι πυροσβέστες είχαν επίσης πραγματοποιήσει πορεία στο Παρίσι, ζητώντας καλύτερες αποδοχές, εγγυήσεις για τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους και μεγαλύτερο σεβασμό προς το επάγγελμά τους.
Για δευτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες βρέθηκαν αντιμέτωπες οι αστυνομικές δυνάμεις με τους πυροσβέστες που απεργούν, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, αύξηση στο επίδομα επικινδυνότητας της τάξης του 25% και προσλήψεις προσωπικού.
Όπως υποστηρίζουν οι πυροσβέστες, η μείωση του προσωπικού έχει καταστήσει εξαιρετικά δυσχερές το έργο τους, ενώ αυξάνονται τα περιστατικά επιθέσεων εναντίον τους.        
Πορείες και συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας, αλλά των επίκεντρο των κινητοποιήσεων ήταν το Παρίσι, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τους πυροσβέστες με δακρυγόνα και αντλίες νερού, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό γύρω από την Πλας ντε λα Νασιόν.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου