Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ναύπλιο: Χρυσαυγίτες επιχειρούν να εμποδίσουν τη διανομή τροφίμων


Χθες το βράδυ υπήρξε μεγάλη ένταση με τη Χρυσή Αυγή στην πόλη του Ναυπλίου.
Ο Σύλλογος Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου όπως συνηθίζει μοιράζει δωρεάν τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη μιας και με τη στήριξη των μελών του Συλλόγου έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κοινωνικό παντοπωλείο για όλους όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν πέρα με τις καθημερινές βασικές ανάγκες.
Αυτό συνέβη και χθες το βράδυ όμως ξαφνικά έφτασαν στην είσοδο που στεγάζεται ο σύλλογος, ομάδα χρυσαυγιτών που απαίτησαν να σταματήσει η διανομή τροφίμων, με τη δικαιολογία ότι θα έδιναν φαγητό και σε αλλοδαπούς.
Τα μέλη της Πύλης Πολιτισμού εξηγούσαν πως για να πάρει κάποιος τρόφιμα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως το εάν έχει παιδί ή αν εμφανίζει χαμηλό εισόδημα στη φορολογική του δήλωση όμως οι Χρυσαυγίτες δεν έκαναν πίσω και απαίτησαν να σταματήσει η διανομή ενώ ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα.
Όταν η κατάσταση πήγε να εκτραπεί, τα μέλη του κοινωνικού παντοπωλείου κάλεσαν την αστυνομία και με την έλευσή της τα πνεύματα ηρέμησαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.
Μετά από τα χθεσινά γεγονότα η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
“Μια κίνηση πολιτών που συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων της δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να φοβηθεί αντιδράσεις μεμονωμένων ομάδων που ως σκοπό τους έχουν μόνο να προσελκύσουν την προσοχή.
Η πύλη πολιτισμού θα συνεχίσει το έργο της προάγοντας πολιτισμό στην εποχή της κρίσης που όλοι βιώνουμε.
Έχουμε την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό.
Η πύλη πολιτισμού είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ιδιώτη έχει πραγματικά την διάθεση να βοηθήσει και να στηρίξει το έργο μας ανιδιοτελώς. ”
Ανακοινώσεις στις οποίες καταδίκαζαν τη χθεσινοβραδινή επίθεση της Χρυσής Αυγής έβγαλαν αρκετοί φορείς όπως το ΠΑΜΕ Αργολίδας, η Δημοκρατική Αριστερά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ο Σύνδεσμος Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου και άλλοι.
Ρεπορτάζ: Πέτρος Τ.
Ανάρτηση από :http://www.paratiritis-news.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου