Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η 8η συνάντηση χωρίς μεσάζοντες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε η 8η συνάντηση χωρίς μεσάζοντες και για μια ακόμη φορά πολίτες του Βύρωνα είχαν την δυνατότητα να παραγγείλουν και να αγοράσουν αγροτικά ποιοτικά  προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε οικονομικές τιμές.

Σε όλο αυτό  διάστημα, από το Μάρτιο του 2012 έως και σήμερα, χιλιάδες βυρωνιώτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να στηρίξουν μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικού όφελους κόντρα στην οικονομική κρίση, την φτώχεια και την εξαθλίωση που εξαπλώνεται εξ αιτίας των πολιτικών που ασκούνται από το πολιτικό και οικονομικό καπιταλιστικό κατεστημένο. Χιλιάδες πολίτες ήρθαν σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς  και αγόρασαν προϊόντα. Έγιναν βήματα στη κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας που στηρίζεται στο αμοιβαίο όφελος και όχι στην αισχροκέρδεια. Οι  παραγωγοί μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκαν και αυτοί ωφελημένοι αφού άνοιξε μια νέα αγορά χωρίς μεσάζοντες και καρτέλ και  διακίνησαν  εκατοντάδες τόνους προϊόντων, τα οποία ενδεχομένως να έμεναν αδιάθετα σε αποθήκες ή θα τα  έπαιρναν οι έμποροι κοψοχρονιά  και εισέπραξαν μετρητά χρήματα στην εποχή της κρίσης διαθέτοντας οι ίδιοι στους πολίτες τα προϊόντα τους.
Σίγουρα η  πρωτοβουλία μας αυτή,  ¨χωρίς μεσάζοντες¨, συνάντησε δυσκολίες, είχε προβλήματα, αντιμετώπισε καχυποψίες και πονηριές,  κοντραρίστηκε με νοοτροπίες και καθεστωτικές αντιλήψεις. Κατάφερε όμως  μαζί με τα ανεξάρτητα κινήματα σε όλη τη χώρα, να έχει γίνει  ήδη ένα μεγάλο βήμα. Η διακίνηση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες να είναι γεγονός και να αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα Αυτό οφείλεται στην επιμονή των κινημάτων και στην εμπιστοσύνη των πολιτών.

Οι Πολίτες του Βύρωνα θα συνεχίσουμε και θα επεκτείνουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.
Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας στηρίζουν. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε, ως  ένα τμήμα ενός κινήματος που στοχεύει στην  πράξη να παίρνει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αλλά και κινηματικής δράσης για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική και  η συγκυβέρνηση η οποία εξελίσσεται σε χούντα της σημερινής εποχής,  με αστικό κοινοβουλευτικό περιτύλιγμα.

Να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία στο λαό μας. Να διώξουμε την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.  από τη χώρα. Να ανοίξει η αυλαία για μια καλύτερη ζωή στην ελληνική κοινωνία. Απαλλαγμένη από τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν.
Βύρωνας 27 Απριλίου  2013






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου