Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Πάσχα στον Βύρωνα

Να συμβάλουμε ώστε να ‘ρθει και η Ανάσταση των λαών
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Στην Ελλάδα το Πάσχα το ονομάζουμε «Λαμπρή» ή «Πασχαλιά». Όσοι-όσες έμειναν στην πόλη μας , δεν κατάφεραν ή δεν θέλησαν να φύγουν, προσπάθησαν να απολαύουν το Πάσχα. Αρκετοί επισκέφτηκαν τις εκκλησιές της πόλης σε διάφορες ενορίες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ξεχωριστή ήταν η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας παρακολούθησαν σε όλες τις εκκλησίες. 

Εκατοντάδες ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την τελετή περιφοράς των επιτάφιων και τη συνάντηση των τριών εκκλησιών –Αγ. Τριάδα, Αγ. Λάζαρο, Αγ. Βαρβάρα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης- πλατ. Ταπητουργείου. 


Το Σάββατο το βράδυ χιλιάδες συμπολίτες μας παρακολούθησαν την λειτουργία της Ανάστασης και αντάλλαξαν ευχές, χαμόγελα και ελπίδα με συγγενείς και φίλους.

Την Κυριακή σε όλες τις γειτονιές της πόλης αρκετοί ήταν αυτοί που τόλμησαν και διατηρήσαν το πατροπαράδοτο έθιμο της σούβλας. 

Σε πλατείες. πιλοτές, ταράτσες, ακόμα και πεζοδρόμια, αξιοποίησαν την ανοιξιάτικη ημέρα, άναψαν τις ψησταριές και το γλέντησαν.

Στη «μικρή πλατεία» το αρνάκι το έβαλαν από νωρίς στη σούβλα,
ενώ το γλέντι κράτησε έως αργά το απόγευμα. 

Δεν έλειψαν όμως και αυτοί οι συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν, για λόγους οικονομικούς να ψήσουν αρνάκι, κατσικάκι και περιορίστηκαν να ψήσουν μπριζόλες και κοτόπουλο.

Από Τρίτη ξανά στα βάσανα, ώσπου να 'ρθει και η Ανάσταση των λαών… Αλλά για αυτή θα πρέπει να συμβάλλει ο καθείς!!!!! 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 9 Απρίλη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου