Σάββατο 14 Απριλίου 2018

“Μάθε παιδί μου γράμματα…” αλλά σε ποιο σχολείο; (4ο Δημοτικό Βύρωνα)

Αναδημοσίευση από εδώ.
Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα "Βύρωνας - Καισαριανή και Πέριξ"

Απίστευτο μπέρδεμα με το κτίριο του 4ου δημοτικού, για το οποίο η Πολεοδομία ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ στον διευθυντή του ότι δεν είναι επικίνδυνο!!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ, ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Χτες ο κ. Κατωπόδης “ανήγγειλε” ότι ζήτησε από το ΥΠΕΣ (και εγκρίθηκαν προφορικά…) 400.000 ευρώ για την ανέγερση νέου σχολείου στη θέση του Χαραλαμπόπουλου. Το 2003 ο Ν. Χαρδαλιάς είχε εξασφαλίσει (όπως είπε) 1,2 εκατομμύρια, αλλά οι της “αριστεράς και της προόδου” έκαναν προσφυγές για να ΜΗ γίνει το σχολείο και δεν έγινε..! ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, θεωρείται επιτυχία το ένα τρίτο του ποσού του 2003!!!

Δημοτικό συμβούλιο έγινε χτες στον Βύρωνα, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις για το 4ο δημοτικό σχολείο. Από όσα άκουσα, αντί να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, μπερδεύτηκε περισσότερο. Κυρίως γιατί, όπως είπε στην εισήγησή του ο διευθυντής του σχολείου, η Πολεοδομία ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΓΡΑΠΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι το σχολείο δεν είναι επικίνδυνο… Η Πολεοδομία επικαλέστηκε λόγους “γραφειοκρατικούς”, ότι δηλαδή είναι υποχρεωμένη η Πολεοδομία να αλληλογραφεί μόνο με τον δήμαρχο.

Ο οποίος δήμαρχος δεν είπε στους παριστάμενους ΓΙΑΤΙ δεν έκανε ο ίδιος συνεννοήσεις με την Πολεοδομία…

Μην ξεχνάμε ότι η Πολεοδομία έκλεισε το σχολείο για διάφορους λόγους ασφαλείας και με τη ρητή υποχρέωση ότι, εντός 90 ημερών, θα γίνουν στατικές μελέτες στο κτίριο. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και μάλλον δεν πρόκειται να γίνει, αφού η δημοτική αρχή είπε χτες ότι προσανατολίζεται στην κατασκευή νέου σχολείου, ή στην ανακαίνιση εκ βάθρων του υπάρχοντος.

Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος, ζητήθηκε από την Εκκλησία να παραχωρήσει ένα οίκημα στη λεωφόρο Κατεχάκη, προκειμένου να στεγαστεί το 4ο δημοτικό για δύο-τρία χρόνια, μέχρι να κατασκευαστεί το νέο σχολείο στη θέση που βρίσκεται σήμερα του «Χαραλαμπόπουλου».


Άλλο αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για το ίδιο θέμα, πριν το Πάσχα, η δημοτική αρχή θεωρούσε δεδομένο πως μετά το Πάσχα τα παιδιά θα γύριζαν στο σχολείο τους και στα μαθήματά τους. Χτες, αυτό διαψεύσθηκε με κάθε τρόπο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Βύρωνα είπε ότι "εγώ αυτό δεν το προτείνω"...

Όπως θα ακούσετε, οι προτάσεις που έκανε ο δήμαρχος Βύρωνα είχαν ως αντικείμενο την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο και τη μεταφορά τους σε άλλους χώρους. Άλλον ή ΑΛΛΟΥΣ χώρους. Σε αυτό το «άλλους» χώρους ήταν κατηγορηματικά αντίθετος ο διευθυντής του δημοτικού. Όπως θα ακούσετε, είπε πως αν τα παιδιά διασκορπιστούν σε πολλά άλλα σχολεία, δεν μπορεί να βγάλει πρόγραμμα σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου… Εν ολίγοις… μπάχαλο.

Ακούστε στα ηχητικά την εισήγηση του κ. Κατωπόδη, την εισήγηση του κ. Φουρνόδαυλου, διευθυντή του 4ου δημοτικού και τις απαντήσεις του κ. Κατωπόδη επάνω σ’ αυτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αρχή τού ηχητικού με την εισήγηση του δημάρχου Βύρωνα, ακούγεται η παρέμβαση του κ. Κόνσουλα, ο οποίος ρώτησε να μάθει κάτι απλό: πόσοι σύμβουλοι της κυβερνώσα παράταξης ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Τόσο απλό. Κι όμως, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απέφυγε πεισματικά έως προσβλητικά να του δώσει απάντηση!!! Μάλιστα του είπε ότι… είναι εκτός θέματος!!! Είναι η νοοτροπία των συριζαίων “αφεντάδων”…

Η εισήγηση Κατωπόδη


Ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού


Οι απαντήσεις του δημάρχου Βύρωνα



Πηγή: vironasipolimas.blogspot.gr - 12 Απριλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου