Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ

ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ  υπάρχει και λειτούργει το μοναδικό δημόσιο δημοτικό ειδικό σχολείο σε όλη την Ελλάδα, που στην αυλή του εκτός των άλλων υπάρχει και μια…πισίνα για μαθητές ΑμΕΑ


Χρειάστηκαν προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων  και πρωτίστως η επίμονη και υπομονή του διευθυντή του σχολείου Γιάννη Κακουλιδη, που επανειλημμένα  έκφραζε  την ανάγκη  να δημιουργηθεί μια πισίνα αποκατάστασης των μαθητών ΑμΕΑ. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε  και ο Διευθυντής της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Άρης Παπαδόπουλος.

Το κόστος της πισίνας και η διαμόρφωση του  αύλιου χώρου ανήλθε στις 19.000 ευρώ.  Τα χρήματα δεν προήλθαν από την πολιτεία, κράτος  και Δήμο. Το ποσό προήλθε από προσφορές πολιτών και από εκδηλώσεις που έγιναν για αυτόν τον σκοπό. Χορηγοί ήταν δεκάδες Κιλκισιώτες οι περισσότεροι των οποίων προσέφεραν χρήματα από το υστέρημά τους, αλλά προσέφεραν και εργασία δωρεάν. Χημικά και χλώρια που χρειάζονται και την ποιότητα και την καθαριότητα της πισίνας τα επιβαρύνονται οι γονείς.  

Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά αναμένουν ΤΩΡΑ   το υπουργείο παιδείας να δήξει την ευαισθησία του και να στηρίξει έμπρακτα με το ανάλογο ειδικό μόνιμο προσωπικό την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια της σχολικής κοινότητας. Το υπουργείο παιδείας οφείλει να στηρίξει οικονομικά την λειτουργία αυτή, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς, εάν θέλουμε να μιλάμε για δημόσια δωρεάν παιδεία και στηρίξει των παιδιών ΑμΕΑ που είναι ανάγκη ζωής για αυτά τα παιδιά.  
Αναμφίβολα πρόκειται για μια αξιέπαινη ενέργεια που έγινε πράξη όχι από την κεντρική και τοπική δημοτική εξουσία αλλά χάρι στο όραμα και το μεράκι ανθρώπων της σχολικής κοινότητας  για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών της τοπικής κοινωνίας.
Η πράξη αυτή αναδεικνύει πόσο μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας βρίσκονται η κεντρική και δημοτική εξουσία, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια καλύτερη καθημερινή ζωή.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε
να δαπανώνται χρήματα από τους Δήμους  για δράσεις που πολλές φορές δεν έχουν καμία ουσία, για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.
Να  υπάρχουν παιδιά βρέφη και προνήπια που θα μείνουν και στο Δήμο Βύρωνα  εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών. Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν υπάρχει ούτε ένα τμήμα  που να δέχεται παιδιά ΑμΕΑ και να παρέχεται παράλληλη στηρίξει και φροντίδα, χωρίς να επιβαρύνονται οι γονείς.

Για να βρεθούν στο επίκεντρο οι ανάγκες των πολιτών χρειάζεται να υπάρξουν ιδέες και πρακτικές  που δεν θα υποτάσσουν τα πάντα στις ανάγκες της αγοράς και της κερδοφορίας. Με δυο λόγια εναντία  στις πολιτικές και τις αξίες του νεοφιλελευθερισμού των κρατούντων που δυστυχώς τις ενστερνίζεται και μεγάλο μέρος των πολιτών, παρά την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία που βιώνει.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου