Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Επεισοδιακή ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Αττικής


Επεισοδιακή ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στο Ζάππειο.

 Χρήση χημικών για να απωθήσουν διαδηλωτές.


Αρκετοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συλλογικότητας «Δυτικό Μέτωπο», που αγωνίζεται για να  κλείσει άμεσα η χωματερή στη Φυλή και να υπάρξει αλλαγή στη διαχείριση των απορριμμάτων με κέντρο την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή.
Την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, οι  διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν  στην είσοδο του Ζαππείου από την οδό Αμαλίας όπου θα στεγαστεί φεστιβάλ βιβλίου, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχεδία του κ. Πατούλη στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Πρόθεση τους να κατευθυνθούν μπροστά στο Ζάππειο μέγαρο όπου στις 8 μ.μ θα ξεκινούσε η τελετή  ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Αττικής  και του περιφερειακού συμβούλιου και να φωνάξουν συνθήματα.
Μόλις οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κινηθούν προς το Ζάππειο  μέγαρο εμποδιστήκαν από τα ΜΑΤ τα οποία εντελώς αναίτια έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους διαδηλωτές και να μην ακουστούν τα συνθήματα τους στους προσκεκλημένους του κ. Πατούλη.
Προκλήθηκε ένταση, οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς τα πίσω, ανασυνταχτήκαν φωνάζοντας συνθήματα, επιμένοντας να φτάσουν μπροστά στην είσοδο του μεγάρου. Λίγο αργότερα και αφού έχουν ψεκάσει οι αστυνομικοί αναίτια με χημικά τους διαδηλωτές, τους επιτράπηκε να ανοίξουν τα πανό τους στην είσοδο του μεγάρου την ώρα της τελετής ορκωμοσίας. Μαζί με τους διαδηλωτές βρισκόταν και ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 25  κ. Κρ. Αρσένης .

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου