Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Στο Δήμο Βύρωνα απλήρωτοι παραμένουν οι καθηγητές πολιτιστικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων από τις αρχές του 2011.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Στο Δήμο Βύρωνα απλήρωτοι παραμένουν οι καθηγητές πολιτιστικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων από τις αρχές του 2011.

Η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Μπορεί οι γονείς να καταβάλουν τα χρήματα τους στον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου, οι εργαζόμενοι καθηγητές όμως  παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του 2011, έως και σήμερα. Έχουν αποδειχθεί επανειλημμένα ψεύτικες  οι δεσμεύσεις του Δημάρχου κ. Χαρδαλιά και των αντιπροέδρων του Ν. Προσώπου αφού δεν καταβάλουν - όπως έχουν από το νόμο υποχρέωση-  τα χρήματα στους εργαζόμενους. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για το 2012 οι συμβάσεις των καθηγητών δεν έχουν υπογραφεί ακόμη.
Δεκάδες ήταν οι γονείς των οποίων τα παιδιά παρακολουθούν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του Δήμου Βύρωνα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των απλήρωτων καθηγητών των εργαστηρίων. Και την Παρασκευή 27Απριλίου 2012, 6μ.μ συγκεντρώθηκαν στο χώρο του παλιού Δημαρχείου για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και να απαιτήσουν από την Δημοτική Αρχή να πληρωθούν εδώ και τώρα οι καθηγητές των παιδιών τους. Ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς παρότι είχε ειδοποιηθεί δεν παραβρέθηκε στην συγκέντρωση. Η κ. Δάφνη Πηνελόπη αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου και  δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου προσπάθησε να δικαιολογήσει την στάση της Δημοτικής Αρχής χωρίς να μπορεί να πείσει κανέναν  και κάτω από την πίεση των παρευρισκόμενων δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Μαΐου 2012 θα έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι. Οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να σιωπούν, συγκέντρωσαν υπογραφές που θα δώσουν στο Δήμαρχο και θα παρέμβουν και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
           Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματα από 24 έως 30 Απριλίου διεκδικώντας την πληρωμή τους. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπία της Αριστερής Παρέμβασης με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τζιορτζιώτη Σταύρο, ο οποίος ενημέρωσε τους εργαζόμενους  ότι έχει επανειλημμένα φέρει το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Θα πρέπει να τονίσουμε ακόμη ότι ο Δήμος χρωστά χρήματα και σε καθηγητές των εργαστηρίων  που σήμερα είναι με μόνιμη εργασιακή σχέση πάνω από 15000 ευρώ για τα χρόνια που εργαζόντουσαν ως συμβασιούχοι και παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Χαρδαλιά τα χρήματα δεν τους τα έχει καταβάλει ακόμα.

Βύρωνας 28/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου