Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η γενιά των 700 ευρώ έφυγε ...η γενιά των 293 ευρώ έρχεται

Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία!!!

Θυμάστε με πόσο λύπηση, στενοχώρια και απορία αναφερόμασταν στην γενιά των 700 ευρώ; Σαν χθες ήταν που ακούγαμε στα μέσα εκφράσεις όπως «Κατάντια», «Πως θα ζήσουν οι νέοι με τόσα λίγα χρήματα», «Φτάσαμε στον... πάτο», «γυρνάμε 30 χρόνια πίσω» και άλλα τέτοια συμπαθητικά… Ε λοιπόν, για να μην βαρεθούμε και μείνουμε στάσιμοι σε μια κατάσταση… κάποιοι εντός και εκτός συνόρων φρόντισαν το 700 να γίνει πολύ γρήγορα 500 για να φτάσει τελικά στα 293 ΕΥΡΩ!!! Αυτή είναι η νέα γενιά που θα δημιουργηθεί μέσα στη νέα χρονιά!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 3.000.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν για ακόμη μια φορά τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται, ενώ δραματικές θα είναι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις.

Στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος εκτιμούν πως σύντομα αναμένονται μειώσεις στις αποδοχές του 50% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που θα φτάσουν 10%!!!

Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία!!! Με λίγα λόγια θα δουλεύουμε 6 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα και ίσως και κάθε Κυριακή (αν το αφεντικό θέλει να ενταχθεί στο νέο εργασιακό καθεστώς που προτείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης) για να παίρνουμε τελικά στο τέλος του μήνα λιγότερα από 300 ευρώ!!!!!! Και με αυτά θα ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουμε χαράτσια, ενοίκια, βενζίνες, ξύλα, τέλη, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, σούπερ μάρκετ, γιατρούς, φροντιστήρια και άλλα!!

Μη σε παίρνει από κάτω, μπορεί να πεινάσουμε, να βυθιστούμε στο σκοτάδι και στην αμάθεια, να παγώσουμε και να αρρωστήσουμε αλλά όπως εμπιστευτικά γράφει η αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος οι μισθοί θα αρχίσουν να «ξεπαγώνουν» με έστω οριακές αυξήσεις από το 2014!!

Κουράγιο… ένας χρόνος είναι θα περάσει!!!

Ανάρτηση από : 
http://greece-salonika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου