Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Τρέλανέ μας στην υποκρισία Αντώνη Σαμαρά


«Τρέλανέ τους στα καρφώματα», διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον έλληνα μπασκετμπολίστα και Νο 15 στο φετινό ντραφτ του NBA. Μέχρι, όμως, τις 9 Μαΐου ο Αντετοκούνμπο δεν ήταν έλληνας στα χαρτιά, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας είχε φροντίσει να πάρει πίσω το Ν. 3838/2010 περί ιθαγένειας, αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες παιδιά που είχαν την «ατυχία» να γεννηθούν και να μεγαλώσουν στην Ελλάδα, αλλά από αλλοδαπούς γονείς. Κι αν ο Αντετοκούνμπο δεν είχε μπόι 2.06, δεν ήταν άσος στα καρφώματα, δεν είχε την προοπτική να ενισχύσει την εθνική ομάδα Νέων και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν πίεζε καταστάσεις, ο νεαρός δεν θα ήταν «ωραίος σαν Έλληνας», αλλά ένας ακόμα «λαθρομετανάστης» στη χώρα την πολιτική ατζέντα της οποίας υπαγορεύει στην ουσία η Χρυσή Αυγή.

Αυτή την υποκρισία κατακεραυνώνει σε ανακοίνωσή της και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει πως ο πρωθυπουργός, μέγας πολέμιος του Ν.3838, αφού στέρησε από όλα τα παιδιά σαν τον Αντετοκούνμπο την ελληνική ιθαγένεια, τώρα επιχαίρει για το πρώτο ελληνικό ντραφτ στο NBA.
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:
«Η διεθνής αθλητική διάκριση την οποία κατέκτησε με την αξία και τον κόπο του ο δεκαοκτάχρονος Έλληνας καλαθοσφαιριστής, αποτέλεσε εύλογη αφορμή για πανηγυρισμούς. Ακόμη μια ένδειξη προκοπής του ελληνικού αθλητισμού, συγκινεί όσους έχουν μάθει να καμαρώνουν όποτε βλέπουν την ελληνική σημαία σε άξια χέρια. Μαζί τους όμως θα πανηγυρίσουν υποκριτικά και κάποιοι που, αν δεν ήξεραν ποιός είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν θα ανέχονταν την παρουσία του στη δουλειά τους, στην ομάδα τους, στο λεωφορείο ή στο παγκάκι τους. Όπως ακριβώς δεν την ανέχονται σε άλλα παιδιά που δεν συμβαίνει να έχουν το ύψος και το ταλέντο του νεαρού Αντετοκούνμπο. Πανηγυρίζουν και αυτοί που αν ο Γιάννης δεν ήταν ταλαντούχος μπασκετμπολίστας δεν θα θεωρούσαν ποτέ ότι αξίζει να γίνει Έλληνας.
Γεννημένος εδώ από αλλοδαπούς μετανάστες και έχοντας γνωρίσει την Ελλάδα ως μοναδική πραγματική πατρίδα, ο Γιάννης πληρούσε αναμφίβολα τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας με βάση το νόμο 3838/2010. Πριν, όμως, προφθάσει να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, η σύντομη νομοθετική άνοιξη της ελληνικής ιθαγένειας είχε ήδη λήξει άδοξα.
Και να που ξαφνικά έκανε το θαύμα της η βιοτεχνία εξαιρετικών, επιλεκτικών και αδιαφανών πολιτογραφήσεων, γνήσιο τέκνο των πιο σκοτεινών περιόδων της ελληνικής ιστορίας. Σε ανακοίνωσή του της 9ης Μαΐου 2013, το πρακτορείο που εκπροσωπεί τον αθλητή έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση: “Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και βέβαια την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που βοήθησε να προχωρήσει η διαδικασία”. Οι άλλοι, χιλιάδες άλλοι γεννημένοι και σπουδασμένοι στην Ελλάδα, ας περιμένουν! Αυτοί δεν αξίζουν να είναι συμπατριώτες.
Η ελληνική κοινωνία, που δέχθηκε και ενσωμάτωσε τους γονείς του Γιάννη, που τον σπούδασε και τον διαμόρφωσε αθλητικά, έχει κάθε λόγο να τον καμαρώνει. Αντίθετα, η ελληνική πολιτεία έχει έναν ακόμη λόγο να ντρέπεται. Ο δε Πρωθυπουργός, μέγας πολέμιος του Ν.3838, υποδέχεται και τον Αντετοκούνμπο στο Μέγαρο Μαξίμου για να τον συγχαρεί. Αφού στέρησε από όλα τα παιδιά σαν τον Αντετοκούνμπο την ελληνική ιθαγένεια, τώρα επιχαίρει για το πρώτο ελληνικό draft στο NBA… Έχει όρια η υποκρισία;
ΥΓ. Προς τους αρμόδιους Υπουργούς, κ.κ. Στυλιανίδη & Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Σαμαρά.
Αξιότιμοι κύριοι,
Θα μπορούσατε τουλάχιστον να είστε συνεπείς στις επανειλημμένα εκφρασμένες αντιλήψεις σας και να μην πολιτογραφούσατε τον (πολλά υποσχόμενο) Έλληνα μπασκετμπολίστα. Διότι κατά βάθος βέβαια, είναι σίγουρο πως ούτε αυτόν τον θεωρείτε Έλληνα. Εμείς πάντως τον θεωρούμε, όχι επειδή παίζει καλό μπάσκετ, αλλά επειδή νιώθει ότι μπορεί να μοιράζεται το μέλλον του μαζί μας».


ΠΗΓΗ : http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου