Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

’Εχεις τα πινέλα , έχεις τα χρώματα , ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα     «’Εχεις τα πινέλα , έχεις τα χρώματα , ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα». Τα λόγια αυτά του Ν.Καζαντζάκη έγραψαν στον τοίχο του σχολείου τους οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου και το έκαναν πραγματικότητα.
     Πήραν την πρωτοβουλία και με την συμμετοχή των παιδιών και εκπαιδευτικών του σχολείου έβαψαν και ζωγράφισαν τους τοίχους της αυλής του σχολείου τους και ξαφνικά το εγκαταλελειμμένο και γεμάτο βρισιές κτίριο θύμισε πραγματικό σχολείο.
     Η προσπάθειά τους αξίζει συγχαρητήρια. Αφού ο Δήμος αδιαφορεί για τη συντήρηση των σχολείων της πόλης , έρχονται οι γονείς να υπενθυμίσουν πως τίποτα δεν είναι αδύνατο , όταν υπάρχει θέληση. Χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από τον Δήμο ή άλλο χορηγό , αλλά με πολύ μεράκι πέτυχαν ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.
     Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συγκρότημα , στην πρώτη τάξη , στοιβάζονται σαράντα πρωτάκια σε μία αίθουσα αφού η Δημοτική Αρχή από τον Ιούνιο δεν έχει καταφέρει να τοποθετήσει ακόμη το κοντέινερ που υποσχέθηκε ! Και ο καιρός περνά…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου