Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Αναδημοσίευση: Η Ελλάδα αποπλήρωσε ΔΝΤ-ΕΚΤΗ Ελλάδα αποπλήρωσε ΔΝΤ-ΕΚΤ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ


Στην ανακοίνωση ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμος οφειλέτης του ΔΝΤ προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, που ισοδυναμούν με 1,6 δισεκατομμύρια SDR ή περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επομένως, η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμη προς το ΔΝΤ», δήλωσε ο Ράις.

Το στέλεχος του ΔΝΤ δήλωσε ακόμη πως το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Αποπληρώθηκε και η ΕΚΤ

Την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι πληρώθηκε από την Ελλάδα» αναφέρει σε σύντομο μήνυμά της. Εκτός των 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν την αποπληρωμή ομολόγων, η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε 700 εκ. ευρώ για την πληρωμή τόκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα κλιμάκια στελεχών του ΔΝΤ και των λοιπών θεσμών αναμένεται να έλθουν στην Αθήνα το πιθανότερο την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: Διεθνή πρακτορεία ειδησεων.20/07/2015

1 σχόλιο: