Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 20η συνάντηση διανομής προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στο Βύρωνα



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ  Η 20η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ  ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ  ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Στις 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε επιτυχημένα η 20η συνάντηση για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν και παρέλαβαν προϊόντα καλής ποιότητας σε καλές τιμές απ’ ευθείας από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων.
Επιμένουμε πως η συμμετοχή των πολιτών στη δράση αυτή είναι η καλύτερη  απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συκοφαντήσουν, να εμποδίσουν και να σταματήσουν τις δράσεις  και το κίνημα χωρίς μεσάζοντες το οποίο επιδιώκει να αναπτυχτεί μια αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, να συμβάλει για μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση των πολιτών.
Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και των αντιλαϊκών μέτρων και η φορομπηχτική πολιτική στο εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επιβάλλει στα κινήματα να συνεχίζουν τη δράση τους και να προσπαθούν για μία αλληλέγγυα οικονομία η οποία θα παρακάμπτει τους μεσάζοντες και την αισχροκέρδεια της αγοράς.


Για αυτό το λόγο δεν επιδιώκουμε η δράση αυτή να λειτουργήσει ως άλλη μία λαϊκή αγορά στην πόλη. Αντίθετα: την αντιλαμβανόμαστε ως μία συνάντηση παραγωγών και πολιτών/καταναλωτών, η οποία αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της  αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και του δίκαιου κέρδους. Για αυτό και επιδιώκουμε την προπαραγγελία των προϊόντων, η οποία απαιτεί τη συνειδητή συμμετοχή του πολίτη και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό να γνωρίζει τις ποσότητες που θα διαθέσει και να διαμορφώσει τιμές που προσεγγίζουν τις τιμές χονδρικής.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συνεχίζουν να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις δράσεις της πρωτοβουλίας μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως αυτούς που ανελλιπώς για 20η φορά παρήγγειλαν  και προμηθεύτηκαν ποιοτικά, φτηνά  προϊόντα  κατευθείαν από τους παραγωγούς. Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις δράσεις της πρωτοβουλίας μας ακόμη και όταν οι παραγγελίες τους είναι περιορισμένες στηρίζοντας με τον τρόπο τους το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Οι δράσεις του κινήματος υποχρέωσαν τα Σούπερ Μάρκετ και την «αγορά», να ρίξουν τις τιμές σε διάφορα προϊόντα. Τα κυκλώματα της αγοράς, κερδοσκόποι, οι διάφοροι μεσάζοντες, και οι πολιτικοί τους προστάτες  θέλουν οι δράσεις αυτές να σταματήσουν, να καταργηθούν. Σας καλούμε να στηρίξετε το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες  στην πόλη μας, γιατί είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ:

Þ    για την εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών τροφίμων,
Þ για την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής, για την κάλυψη μέρους των αναγκών συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση,
Þ    για να ρίξουμε το σπόρο της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας στην ελληνική κοινωνία,
Þ    για να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση,
Þ    για να μην έχουμε μεσάζοντες στις ζωές μας,
Þ    για μία κοινωνία που τρέφει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και θα σας ενημερώσουμε για την επόμενη συνάντηση.

Δεκέμβριος   2015

1 σχόλιο: