Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

Αναδημοσίευση: Υπόμνημα δημοτών προς τις Δημοτικές Παρατάξεις για την περιοχή της Νεράϊδας


Προς:
Τον Δήμαρχο Βύρωνα
Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλη  Καραγιάννη

Κοινοποίηση:
Υπουργό Εσωτερικών
Περιφέρεια Αττικής
Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Βύρωνα

Κύριε Δήμαρχε,
κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
κ. Αντιδήμαρχε των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα

Ένα σχεδόν χρόνο μετά το υπόμνημά των κατοίκων της περιοχής Νεράϊδας στον Βύρωνα, αλλά και άλλων συμπολιτών του Δήμου μας και της συζήτησης που ακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η αξιοποίηση της δεδομένης απαλλοτρίωσης και η δημιουργία πάρκου στην υποβαθμισμένη αυτή περιοχή δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα (!), παρά το γεγονός ότι από
την δέσμευση του οικοπέδου και την κατάθεση των αναγκαίων χρημάτων έχουν περάσει 15 περίπου χρόνια!!

Σύμφωνα με τα όσα κατά καιρούς ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης έχει πει έως τώρα στους Βούρτση Νίκο και Σουλιώτη Δημήτρη, οι οποίοι έκαναν συχνές επισκέψεις για να μάθουνε σχετικά με την πορεία της αναφερόμενης απαλλοτρίωσης, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

1.     Σύμφωνα με τον αναφερόμενο αντιδήμαρχο, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου στην περιοχή Νεράϊδα, επί ένα, περίπου, χρόνο, αναζητείτο αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί, προκειμένου να συμφωνηθεί το αντίτιμο της απαλλοτρίωσης!!....
2.      Τον Νοέμβρη του 2015, δηλ ένα χρόνο μετά, ο κ. αντιδήμαρχος  πληροφόρησε τον κ. Βούρτση, που τον επισκέφτηκε για ενημέρωση, ότι επιτέλους ο πληρεξούσιος δικηγόρος απάντησε στις τηλεφωνικές προσκλήσεις του Δήμου, αλλά αυτός απέρριψε το ύψος του τιμήματος της απαλλοτρίωσης, το οποίο πρότεινε ο Δήμος, προκειμένου να αξιοποιηθεί, επί τέλους, η απαλλοτρίωση.
3.      Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. αντιδήμαρχος στις 26/11/2015, μετά από την αρνητική απάντηση του πληρεξουσίου δικηγόρου, η μόνη λύση, που απομένει για τον Δήμο, είναι πια η προσφυγή στα δικαστήρια,  αλλά σε αυτή την περίπτωση, όπως ο ίδιος ο κ. Καραγιάννης τόνισε, τα έξοδα της απαλλοτρίωσης, σύμφωνα με τον νόμο, θα πρέπει να τα επωμισθούν κατά 85% οι περίοικοι της περιοχής της Νεράϊδας και το υπόλοιπο 15% των εξόδων ο Δήμος!...

Κύριε Δήμαρχε, κύριε αντιδήμαρχε της τεχνικής υπηρεσίας, κα Πρόεδρε του Δ.Σ. Βύρωνα,

Ζητούμε άμεσα να φωτισθούν όλες οι πτυχές αυτού του επίμαχου ζητήματος, το οποίο έχει ήδη προσλάβει την μορφή μακροχρόνιου εμπαιγμού του βυρωνιώτικου λαού, και να έρθει το θέμα αυτό για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να γίνουν και όλες οι λοιπές ενέργειες, οι οποίες θα θεωρηθούν αναγκαίες, προκειμένου η διαχείριση του όλου ζητήματος να φωτισθεί με επάρκεια και ντοκουμέντα.

Επίσης για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις, που προηγήθηκαν από την εποχή της απαλλοτρίωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε επί Δημαρχίας Ρογκάκου και για την οποία, όπως είναι γνωστό, από το 2001 έχει κατατεθεί στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ το ποσό των 368.594, 12 ευρώ, το οποίο μαζί με το ποσό των 58.000Ε, που εγκρίθηκε με τον προϋπολογισμό του 2006, πρέπει να ανέρχεται  συνολικά σήμερα στις 426.549,12  ευρώ, το οποίο και παραμένει έκτοτε αναξιοποίητο.

Για όλη αυτή την κοροϊδία, η οποία βαστάει 15 περίπου χρόνια, δεν έχει ακουστεί καμία απολύτως κριτική, αυτοκριτική, πόσο μάλλον καταδίκη εκ μέρους των υπευθύνων των δημοτικών παρατάξεων  κ. κ. Γώγου - Ζούμπου και κ. Μπαντή, οι οποίοι συμμετείχαν στην διοίκηση του Δήμου  επί δημαρχίας Χαρδαλιά, αλλά και από την σημερινή Δημοτική Αρχή, που διαχειρίζεται την υπόθεση εδώ και ένα χρόνο.    

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό παρακαλούμε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασιλική Σάρολα:
1.      Να φέρει ΑΜΕΣΑ το ζήτημα της απαλλοτρίωσης της ΝΕΡΑΪΔΑΣ για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
2.      Να προσκομισθεί και να κατατεθεί στο φάκελο του υπό συζήτηση θέματος το επίσημο έγγραφο, με το οποίο να βεβαιώνεται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ, ότι υπάρχει ακόμα κατατεθειμένο το αναφερόμενο χρηματικό ποσό για την μνημονευόμενη ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΡΑΊΔΑΣ  και ποιο είναι το σημερινό ύψος του. 
3.      Να κατατεθεί στον ίδιο φάκελο η πρόταση του Δήμου προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου, στην οποία να αναφέρεται το ακριβές ποσό, το οποίο έχει εγγράφως προταθεί ως αποζημίωση της δεδομένης  απαλλοτρίωσης.
4.      Να μας γνωστοποιηθεί το όνομα του πληρεξούσιου δικηγόρου και η διεύθυνσή του και ποιος έκανε τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του Δήμου.
5.      Να μας ενημερώσετε για τον νόμο ( ΦΕΚ κλπ) ο οποίος όπως ισχυρίζεται ο κ. Αντιδήμαρχος επιμερίζει το κόστος των δικαστικών εξόδων στους περίοικους και εν μέρει στον Δήμο και με ποιες προϋποθέσεις.
6.      Να περιφραχθεί η είσοδος του συγκεκριμένου οικοπέδου, το οποίο ανήκει στον Δήμο. και να απαγορευτεί από οιονδήποτε ξένο η χρήση του.
7.      Να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για την πρόχειρη δεντροφύτευση και την πολιτισμένη διευθέτηση του οικοπέδου. Να αναρτηθούν πινακίδες με τις οποίες να απαγορεύεται η χρήση του οικοπέδου σε ζώα. 
8.      Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξουν διαδικασίες εξαπάτησης των κατοίκων και να οδηγηθεί με χρονικά και άλλα τερτίπια η ακύρωση της απαλλοτρίωσης. Θα θεωρήσουμε από τώρα κάθε τέτοια διαδικασία ως δολιότητα και ως πράξη καταπάτησης των δικαιωμάτων του λαού και εξυπηρέτησης άνομων συμφερόντων!
9.      Θα θέλαμε ιδιαίτερα να υπογραμμίσουμε προς την Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Σάρολα, ότι η κατάθεση των ζητουμένων στοιχείων και εγγράφων είναι υποχρέωση της δημοτικής εξουσίας και των αρμοδίων δημοτικών διευθυντών και υπαλλήλων. Πιστεύουμε ότι η Πρόεδρος θα ανταποκριθεί στα δικαιώματα των πολιτών  και στην εφαρμογή της αρχής της διαφάνειας.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθεί το αίτημα του λαού του Βύρωνα και των κατοίκων της περιοχής της ΝΕΡΑΪΔΑΣ και το οικόπεδο να γίνει πλατεία και πράσινο.

Με τιμή
Αμπελουργού Μαριάννα, Χρυσοθέμιδος 18, Βύρωνας
Αρναούτογλου Ανδρέας, Παν. Εισοδείων 42, Βύρωνας
Αυγέρης Αθανάσιος, Καλλιπόλεως 85, Βύρωνας          
Βλάχου Αγγελική, συνταξιούχος ΕΡΤ, Βύρωνας
Βούρτση  Ευαγγελία ,   Κοντολίου 4-6, Βύρωνας
Βούρτση Ευθυμία, Κοντολίου 4-6, Βύρωνας
Βούρτσης Νίκος, Ν. Νικηφορίδη 16-18, Βύρωνας
Γκούζου Μαρία, Παναγή Τσαλδάρη 64-66, Βύρωνας
Δοκιμάκη Χρύσα, Κολοκοτρώνη 15, Βύρωνας
Ζαγορίτης Δημήτρης, Καρέας, Βύρωνας
Ζακίνης Λευτέρης, Χρ. Σμύρνης 135-137, Βύρωνας
Ζερίτη Γιώτα, Σινώπης 21, Βύρωνας
Ισκαρδέλης Κωσταντίνος, Ηρώς Κωσταντοπούλου 112, Βύρωνας
Κακούρης Χρήστος, Ανδρομέδας  38-40 , Βύρωνας
Κυριακίδου Σόνια, Λ. Καρέα 72, Βύρωνας
Λυκιαρδοπούλου Χρυσάνα, Δαμάρεως 161-163
Λύτρας Δημήτριος, Κόνωνος 30, Βύρωνας
Μανδραγώνης Θανάσης, Δήλου 4, Βύρωανας
Μανωλαράκη Μαρία, Κανάρη 22, Βύρωνας
Μπεκιάρης Κώστας, Βύρωνας
 Μπόσκο Γιάννης, Κύπρου 36, Βύρωνας
Μουμουτζή Νότα, Τμώλου 5, Βύρωνας
Μπουρνή Διονυσία, Βύρωνας
Πανάνου Ευθυμία, Νικηφορίδη 15-18, Βύρωνας
Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Βύρωνας
Παπαμιχαήλ Σωτήρης,  Βύρωνας
Πατρινού Νέλλη, Αλατσάτων 17, Βύρωνας
Πετράκη Ελένη,  Βυζαντίου 49, Βύρωνας
Πιστόλη Ζωή, Νεοπτολέμου 12, Βύρωνας
Πουτάκογλου Γεωργία, Κοντολίου 4-6 - Βύρωνας
Ραβασόπουλος–Πετράκης  Μιχ., Βυζαντίου 49, Βύρωνας
Ραβασόπουλος-Πετράκης  Βίκτωρας, Βυζαντίου 49,
Βύρωνας Σουλιώτη Αναστασία, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας  
Σουλιώτης Δημήτρης, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας 
Στεφανίδου Κωσταντίνα, Εκπαιδευτικός, Βύρωνας
 Ταμπαξή Άννα, Αρύββου 39, Βύρωνας 
Τρικαλιώτης Κωσταντίνος, Βύρωνας  
Τρούλια Χρυσούλα, Βουτζά 22, Βύρωνας 
Τσιμάκη Φώνη, Ευαγγελικής Σχολής 12, Βύρωνας
 Τσαφαρά Θάλεια, Ελλησπόντου 12, Βύρωνας 
 Τσιάκαλος Κοσμάς, Βύρωνας 
 Τσιάκαλος, Χρήστος, Βύρωνας   
 Yφαντή Χρύσα, Λ. Καρέα 72, Βύρωνας
 Χατζηστέλιος Δημήτρης, Βύρωνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου