Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Δεκάδες Παλαιστίνιοι χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά

Αναδημοσίευση από εδώ.
Ισραηλινοί στρατιώτες έβαλαν κατά Παλαιστινίων με πραγματικά πυρά και με δακρυγόνα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή, με την ονομασία «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής»: δίνοντας έτσι συνέχεια στην ασύμμετρη βία με την οποία το Ισραήλ αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις των Παλαιστινίων τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, συνολικά τραυματίστηκαν 1.100 Παλαιστίνιοι, από τους οποίους οι 82 χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά. Άλλοι 800 άνθρωποι έλαβαν θεραπεία καθώς εισέπνευσαν τα δακρυγόνα που πέταξε ο ισραηλινός στρατός. 

ΑP Photo

Από την πλευρά τους οι Παλαιστίνιοι έβαλαν καύσιμα σε ελαστικά, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από τον φράκτη που ορίζει τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, επιχειρώντας να χρησιμοποιήσουν τον καπνό ως κάλυψη για να πετάξουν πέτρες, παρακάμπτοντας έτσι τους Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές. 

ΑP Photo

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις σε έξι τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ.

Πηγή: efsyn.gr - 4 Μαίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου