Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Εκτεταμένη ρύπανση και εγκατάλειψη υποδομών στη Β' ζώνη Υμηττού στην περιοχή της Εργάνης - Δασαρχείο και δημοτική αρχή κάνουν τα στραβά μάτια

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Συνεχίζεται η παράνομη ρίψη μπαζών, οικοδομικών υλικών και άλλων αντικειμένων από ασυνείδητους εργολάβους και ιδιώτες στην περιοχή της Εργάνης εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί στα θέατρα Βράχων Όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό ρεπορτάζ, ασυνείδητοι εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του Δασαρχείου έχουν μετατρέψει ξανά την περιοχή σε χωματερή! Η περιοχή ανήκει στην Β Ζώνη Υμηττού και γειτνιάζει με το δημοτικό Γυμναστήριο, γήπεδα και σχολεία που αθλούνται και παίζουν μικρά παιδιά. Η περίφραξη είναι ανεπαρκής και η μπάρα στην είσοδο είναι διακοσμητική με συνέπεια να παραβιάζεται συχνά από εργολάβους και ιδιώτες που πετούν μπάζα και οικοδομικά υλικά, μας καταγγέλλουν περίοικοι και επισκέπτες της περιοχής.

Στην συγκεκριμένη περιοχή το 2010 κατά την διάρκεια έργου ασφαλτοστρώσεων η τεχνική εταιρεία «ΓΗΓΕΡΤΟΝ» με την ανοχή της τότε δημοτικής αρχής Χαρδαλιά εναπόθετε παράνομα ασφαλτικά υλικά που προέρχονταν από το φρεζάρισμα των δρόμων και αντιολισθητικές πλάκες. Για αυτήν την συμπεριφορά αμφότεροι καταδικάστηκαν από το Εφετείο Αθηνών.(δείτε εδώ http://politestouvirona.blogspot.gr/2017/01/6_11.html).

Πρόσφατα η δημοτική αρχή Κατωπόδη παρέδωσε με πρωτόκολλο την ευθύνη της περιοχής στο Δασαρχείο και από τότε κάνει τον Πόντιο Πιλάτο για τις κάθε λογής παρανομίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωτόκολλο η περιοχή φαίνεται να έχει καθαριστεί από τους τόνους ασφάλτου που έθαψε παράνομα η ΓΗΓΕΡΤΟΝ -πράγμα αναληθές.

Στην ίδια περιοχή η εικόνα του κατεστραμμένου φυλακίου από βανδάλους επιβεβαιώνει την πλήρη εγκατάλειψη από μέρους του δήμου. Αλήθεια ποιος πληρώνει για όλα αυτά; Ποιος πλήρωσε το παρατημένο κλιματιστικό στο φυλάκιο των 2 τμ; Αυτή είναι η εικόνα της πόλης που περιέγραφε πρόσφατα ο κ. Δήμαρχος στον πρόσφατο δημόσιο απολογισμό; Αυτό είναι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Υμηττό, το περιβάλλον, την υγεία των πολιτών και εν τέλει για την πόλη;


Λίγο πιο πάνω στην περιοχή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Εργάνη η εικόνα είναι ανάλογη. Σκουπίδια, οικοδομικά υλικά και δύο container υποδηλώνουν και εδώ την εγκατάλειψη. Ο εργολάβος που έκανε την αποψίλωση του παλαιού χλοοτάπητα τον παράτησε εδώ και μήνες σωριάζοντάς τον δημιουργώντας ένα βουνό από μπάζα. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου της αντικατάστασης του χλοοτάπητα από τον εργολάβο εξαιτίας «εσφαλμένης παραγγελίας» έχει στερήσει μια βασική αθλητική υποδομή από την νεολαία. Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, τα παιδιά αναγκάζονται να προπονούνται στα γήπεδα 5Χ5 των οποίων η κατάσταση είναι τραγική και η χρησιμοποίησή τους εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμών. Πολλοί γονείς μιλούν για αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής το έργο έπρεπε να παραδοθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου (βλ. και http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=6993).


 

Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν να ασκεί εξουσία στο όνομά τους. Να καλέσει άμεσα το δασαρχείο να πάρει μέτρα και να καταλογίσει ποινές σε αυτούς που εξακολουθούν να ρυπαίνουν. Να καταγγείλει και να υποχρεώσει την ΓΗΓΕΡΤΟΝ να καθαρίσει με δικά της έξοδα την περιοχή από τα μπάζα και την θαμμένη μολυσμένη άσφαλτο. Την ρύπανση να την πληρώσουν οι ασυνείδητοι εργολάβοι και όχι ο χειμαζόμενος από τα μνημόνια λαός. Καταλήγοντας να θυμίσουμε ότι η περιοχή της Εργάνης έχει κριθεί αναδασωτέα αλλά μέχρι σήμερα και η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή δεν προχωρούν στην αναδάσωση της. 


Φαίνεται έχουν άλλα σχέδια…

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 11 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου