Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Θ. Κοσκινά, Τ. Μαυρόπουλου, Θ. Παπαδημητρίου, Σ. Παπαμιχαήλ, Β. Σάρολα, Χ. Σώζου

Αναδημοσίευση

Στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης/09/2018, οι υπογράφοντες ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βύρωνα, καταθέσαμε ερώτημα για τα 40 ακίνητα του δημοσίου, που βρίσκονται στον Βύρωνα και εκχωρούνται στο «Υπερταμείο». 

Μετά την δήλωση άγνοιας για το θέμα από τη δημοτική αρχή και την απάντηση της, ότι θα μας ενημερώσει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 30 ημερών, διερευνήσαμε, εντοπίσαμε και δημοσιοποιήσαμε τα 40 ακίνητα που βρίσκονται στον Βύρωνα και περνάνε στο Υπερταμείο, καταθέτοντας παράλληλα την 21η/09/2018 αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μετά και την κατάθεση σχετικών αιτημάτων από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της μεταβίβασης των ακινήτων την 27η/09/2018. 

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού αναδείχθηκαν οι ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της σημερινής για την ιδιοκτησιακή τακτοποίηση των σχολικών συγκροτημάτων του Βύρωνα, η δημοτική αρχή προσπάθησε αρχικώς να καθησυχάσει τους δημοτικούς συμβούλους, εν συνεχεία όμως τους καταλόγισε κομματικές και αντιπολιτευτικές προθέσεις στην ανάδειξη του θέματος και δήλωσε ότι για τα ακίνητα του δημοσίου που δεν βρίσκονται στην ιδιοκτησία της και δεν μπορούν να τακτοποιηθούν ιδιοκτησιακά δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. 

Στο δημοτικό συμβούλιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 18 έναντι 11 αποχών, το ψήφισμα που κατάθεσε η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα και καταδικάστηκε η εκχώρηση ακινήτων του Δήμου μας στο «Υπερταμείο». Οι 11 αποχές από την ψηφοφορία προήλθαν από δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι θα παρέμβει στο υπερταμείο, στην κυβέρνηση και στην ΚΕΔΕ για πληρέστερη ενημέρωση και γνωστοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, δυστυχώς, καμία ενημέρωση δεν έχουμε μέχρι και σήμερα, για τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες που έχουν γίνει. 

Στην ιστοσελίδα δε του Δήμου Βύρωνα διαπιστώσαμε ότι απουσιάζει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/09, όπως επίσης απουσιάζει και το ομόφωνο ψήφισμα της 5/10 της ΚΕΔΕ για το ίδιο θέμα (που ελήφθη μετά από πρόταση των μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Τ.Κανταρά και Ν.Σακούτη). 

Αντίθετα, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι στην ιστοσελίδα του δήμου, φιλοξενείται από τις 5 Οκτώβρη, σχετική ανακοίνωση με ημερομηνία 20/09/2018 του Υπ. Οικονομικών, που ήταν και η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης σ’ αυτό το μεγάλο θέμα, ανακοίνωση που έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και τα ζητήματα που αναδείχτηκαν, καθώς δεν αναφέρει και δεν δίνει απαντήσεις στις προβλέψεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 196 του Ν.4389/16. 

Και ρωτάμε: 

- Πως θα ενημερωθούν αντικειμενικά οι δημότες, όταν στην ιστοσελίδα του δήμου δεν αναρτώνται οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ατεκμηρίωτα και ανακριβή δελτία τύπου του Υπουργείου Οικονομικών; 

- Αποδέχεται η δημοτική αρχή το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της 27/09 και το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα της ΚΕΔΕ και αν ναι, σε τι ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί στο άμεσο μέλλον προκειμένου να εφαρμόσει τα όσα αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο; 

- Που πήγαν οι δεσμεύσεις που έδωσε η Διοίκηση του Δήμου προς το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διαδικασία ψήφισης του τελευταίου προϋπολογισμού, υποσχόμενη αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, και φιλοξενία όλων των απόψεων; 

Λυπούμαστε για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δε δείχνει να σέβεται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγοντας την προβολή, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, των μνημονιακών θέσεων της κυβέρνησης που είναι αντίθετες στο συμφέρον των πολιτών, ακόμα κι όταν αυτές μειοψηφούν, ερχόμενες σε αντίθεση με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του κορυφαίου συλλογικού οργάνου διοίκησης της πόλης μας και μόνου αρμόδιου να εκφράσει πλειοψηφικά και δημοκρατικά της βούληση των δημοτών. 

Δηλώνουμε ότι, ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι θα προβούμε σε κάθε δυνατή και πρόσφορη ενέργεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης μας, έναντι «Υπερταμείων» και «Μνημονίων» και όποιων άλλων δεινών μαστίζουν τον τόπο μας. 

Βύρωνας, 15/10/2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου