Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Για άλλη μια φορά ανακόλουθη η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Στις 7 Οκτωβρίου 2018 η συλλογικότητα μας ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ σε άρθρο που αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας επισημαίναμε την καθυστέρηση που υπάρχει με την μεταφορά του 4ου Δημοτικού σχολείου (Χαραλαμπόπουλου) στην Κατεχάκη, σε χώρο που παραχώρησε η εκκλησία και όπου θα μεταστεγαστεί το δημοτικό σχολειό. 

Διανύουμε το δεύτερο μηνά της νέας σχολικής περιόδου με τους γονείς και τα παιδιά να υφίστανται την ταλαιπωρία και το εκπαιδευτικό έργο να γίνεται μετ’ εμποδίων, αφού αρκετές τάξεις φιλοξενούνται σε άλλα σχολεία του Βύρωνα. 

Η ανευθυνότητα, η αναξιοπιστία, η ανακολουθία λόγων και έργων χαρακτηρίζουν την δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το ευαίσθητο τομέα της παιδείας. 

Ο δήμαρχος Βύρωνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Left.gr και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου διαβεβαιώνει ότι στις 15 Οκτωβρίου οι μαθητές θα μεταφερθούν στο νέο κτήριο στην Κατεχάκη και ξεκινά η λειτουργία του σχολείου (6.57λ). Ακούστε τη συνέντευξη του δημάρχου εδώ

Όσοι πίστεψαν τα λόγια του κ. δήμαρχου για άλλη μια φορά έχασαν. Το σχολείο δεν μεταφέρθηκε και αυτή την φορά.

Το βράδυ της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου  σε αίθουσα του 12ου σχολείου, για να ενημερωθούν και να δουν πότε τελικά θα γίνει η μεταφορά του σχολείου. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης εμφανίστηκε ο κ. δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη, όπου ανακοίνωσε στους γονείς ότι η μεταφορά του σχολείου θα γίνει στις... 29 Οκτωβρίου.(!) 

Αντιλαμβάνεται ο καθένας τα συναισθήματα των γονέων, στην ανακοίνωση του δημάρχου. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες, χαρακτηρισμοί κ.λπ. Μάταια προσπαθούσε ο κ. δήμαρχος να πείσει τους γονείς και να δικαιολογήσει τις επανειλημμένες αναβολές. Τώρα ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη θέρμανση, στα πούλμαν που θα μεταφέρονται οι μαθητές και την ευθύνη έχει η περιφέρεια. Αύριο ίσως επικαλεστεί κάτι άλλο. 

Συνέστησε όμως στους γονείς να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή και θα μεταφερθούν τα παιδιά σε ένα καινούργιο σχολείο. 

Οι γονείς ανέδειξαν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν κατά τη μεταφορά των μαθητών, αφού θα το νέο κτήριο θα λειτουργεί μακριά από τον τόπο κατοικίας των μαθητών. Ζήτησαν μεταξύ άλλων να μπει στέγαστρο στο χώρο αναμονής του πούλμαν, να απομακρυνθεί το αγκαθωτό σύρμα που είναι στα κάγκελα του σχολείου, να διαμορφωθεί κατάλληλα ο αύλειος χώρος του σχολείου -έχει τσιμέντο κάτω- και ενέχει κινδύνους να χτυπήσουν τα μικρά παιδιά, να υπάρξει θέρμανση και φύλακας στο σχολείο. Τέλος ζήτησαν να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του 4ου δημοτικού σχολείου (Χαραλαμπόπουλου). 

Εμείς απλώς επισημαίνουμε, ότι το σχολείο κάποια στιγμή ναι, θα μεταφερθεί. Ποιός όμως θα πληρώσει για την ταλαιπωρία των γονιών, παιδιών, εκπαιδευτικών; Η ανακολουθία, ανευθυνότητα, αναξιοπιστία της δημοτικής αρχής οδηγεί τους πολίτες να μην στρέφονται μόνο κατά της συγκεκριμένης παράταξης -Στάση Βύρωνα- που διοικεί το δήμο και έχει την ευθύνη, αλλά να αποστρέφονται συνολικά την πολιτική και τους πολιτικούς και αυτό τελικά είναι ότι χειρότερο. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 16 Οκτωβρίου 2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου