Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Εξοφλούν οι Δήμοι τους προμηθευτές μέσω ΥΠ.ΕΣ.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης απέστειλε  σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας εγκύκλιο με την οποία ζητά να επιβεβαιώσουν τις καταγεγραμμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με στόχο την άμεση -αποπληρωμή τους. Η σχετική προθεσμία επιβεβαίωσης των στοιχείων από τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού λήγει στις 8 Ιανουαρίου.
Η εγκύκλιος αυτή έρχεται σε συνέχεια της χρηματοδότησης 42 δήμων που είχαν ελεγχθεί επιτυχώς από την Ελεγκτική Επιτροπή του α. 262 του ν. 3852/2010 με ποσό ύψους 255.306.360 ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, που αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα.
Υπενθυμίζεται, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν το πρώτο που μέσω των ΟΤΑ προχώρησε στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στην αγορά για την αναθέρμανση της ρευστότητας των τοπικών οικονομιών.
Υ. Γ  Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται μέσα στους υπερχρεωμένους Δήμους- παρά τα όσα δηλώνει ο Δήμαρχος  κ. Χαρδαλιάς - και για αυτό συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της έκτακτης χρηματοδοτήσεις των  42 Δήμων και ενισχύεται  με το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Λέτε να έχουν άδικο όσοι αναφέρουν  ότι στην Ελλάδα το αστικό πολιτικό σύστημα στηρίζει και επιβραβεύει αυτούς που σπαταλούν και κακοδιαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα. Δηλαδή τα δικά τους παιδιά γιατί είναι οι στυλοβάτες του συστήματος και οι άνθρωποι που αναπαράγουν  το πολιτικό κατεστημένο στις διάφορες παραλλαγές του.
Πολίτες του Βύρωνα
Ανάρτηση από : http://www.otanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου