Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κοινές αλληλεγγύες πρωτοβουλίες και δράσεις, με αμοιβαίο όφελος ανάμεσα στους επαγγελματίες και τους πολίτες της πόλης μας



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Φίλη και Φίλε επαγγελματία 

     Είμαστε πολίτες που ζούμε στον Βύρωνα, βιώνουμε και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που προκύπτουν για χιλιάδες οικογένειες συμπολιτών μας εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που εξαπολύονται καθημερινά εδώ και τρία χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τρόικα και Δ.Ν.Τ. 
Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που συντελούνται ιστορικής σημασίας ανατροπές για το λαό και την χώρα δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς και δημιουργήσαμε την  ανεξάρτητη συλλογικότητα Πολίτες του Βύρωνα η οποία προσπαθεί και παρεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν τους πολίτες αυτής της πόλης.
     Εδώ και ένα χρόνο αναλάβαμε μεταξύ και άλλων δράσεων,  την πρωτοβουλία να αναπτυχθεί ένα κίνημα πολιτών στη πόλη μας με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση όλων στην εποχή της κρίσης. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής οργανώσαμε με επιτυχία συναντήσεις παραγωγών-πολιτών με σκοπό την πώληση αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
     Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι,  μικροεπαγγελματίες, έμποροι και η νεολαία μας είναι τα θύματα της οικονομικής κρίσης. Τρία χρόνια μνημονιακών πολιτικών ήταν αρκετά για να υπερβεί η  ανεργία το 27 %. Μια μικρή βόλτα στην πόλη είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς τις συνέπειες των πολιτικών αυτών στους μικροεπαγγελματίες. Δεκάδες μικρομεσαίοι καταστηματάρχες έβαλαν ήδη «λουκέτο» ενώ άλλοι τόσοι βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και διατρέχουν τον κίνδυνο κλεισίματος. Κατακόρυφη πτώση του τζίρου εξαιτίας των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, χαράτσια, αύξηση του φπα, παντελής έλλειψη χρηματοδότησης, διεύρυνση του ωραρίου, σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

     Στα πλαίσια της θλιβερής αυτής πραγματικότητας οργανώνουμε συνάντηση - συζήτηση μεταξύ μικροεπαγγελματιών και πολιτών με σκοπό 1) την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικροεπαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας 2) την ανάληψη και οργάνωση συγκεκριμένων δράσεων μέσα στην πόλη με σκοπό την επιβίωση τους, προς όφελος όλων.
     Στην ιστορική περίοδο που διανύουμε για το λαό και τη χώρα, όπου η σιωπή είναι συνενοχή διαλέγουμε το δρόμο της αλληλεγγύης, της ανεξάρτητης δράσης από το κράτος, το δήμο, τους κομματικούς και τους παραταξιακούς φορείς.

     Σε καλούμε να συμμετέχεις στη συνάντηση αυτή τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 ώρα 7,30 μ.μ στη Λαμπηδόνα, Άλσος Αγ. Τριάδας. Να καταθέσεις τη δική σου γνώμη. Να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες για κοινές αλληλεγγύες πρωτοβουλίες και δράσεις, με αμοιβαίο όφελος ανάμεσα στους επαγγελματίες και τους πολίτες.

Για επικοινωνία : Τηλ 6987303045 
και στο emailpolitestouvirona@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου