Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΙ OI ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ Ν. ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΑΛΒΑΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΠΟΥ ΔΙΑΛYΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚAΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
(ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΠΡΟΝΟΙΑ )
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
 ΑΠΑΙΤΟΥME ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΙ OI ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ  ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ Ν. ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΑΛΒΑΝΟΥΝ  ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Βυρωνιώτες- Βυρωνιώτισσες
Ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια με την ένταξη της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ. και τον ερχομό της Τρόικας συντελούνται μια σειρά αντιδραστικές ανατροπές που γυρίζουν την κοινωνία πίσω δεκαετίες. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης και αξιοποιώντας αυτή, υποβαθμίζονται και διαλύονται τα πάντα. Επιβάλλεται μια βάρβαρη πολιτική που ισοπεδώνει δικαιώματα, συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις, μετατρέπει τους εργαζόμενους σε φτωχότερους και φτηνότερους σε ιδιωτικό και δημόσιο. Πετάει εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας και την ίδια στιγμή αυξάνει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων-ιδιαίτερα των βρεφονηπιοκόμων μέχρι και δέκα ώρες τη βδομάδα.

Ότι έχει απομείνει στο δημόσιο και έχει κοινωνικό χαρακτήρα πρέπει να υποβαθμιστεί, να κλείσει, να ιδιωτικοποιηθεί.  Οι υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται δωρεάν ή με μικρό οικονομικό κόστος στους πολίτες,  θα εκτιναχτούν στα ύψη και θα επιβαρύνουν οικονομικά ακόμη περισσότερο τους πολίτες. Τα τροφεία των Π. Σταθμών για παράδειγμα θα φτάσουν  τα  300 ευρώ το μήνα, όπως ήδη είναι στους ιδιωτικούς σταθμούς. Το ίδιο θα γίνει σε όλες τις υπηρεσίες που θα κλείσουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν στον  Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στη Πρόνοια κ.λπ.
Στο δημόσιο θα μείνει ότι δε θέλουν οι ιδιώτες δηλώνει ο κ. Μανιτάκης. Ενώ ο κ. Σαμαράς μιλώντας στο σύνδεσμο των βιομηχάνων είπε ότι θα σπάσουμε το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, θα γίνουν απολύσεις.

Η υποβάθμιση, η συρρίκνωση, το κλείσιμο, η ιδιωτικοποίηση δημόσιων, δημοτικών υπηρεσιών είναι σε βάρος της κοινωνίας, ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων.

Η συγκυβέρνηση με ένα ακόμη αντιδραστικό νόμο που προωθεί για ψήφιση στη βουλή  θέλει να καταργούνται, συγχωνεύονται, ιδιωτικοποιούνται  ΝΠΔΔ η να γίνονται ΝΠΙΔ χωρίς να χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, μέσα από διαδικασίες εξπρές προεδρικών διαταγμάτων.
Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επιμένουν να αρνούνται την ενσωμάτωση των Ν. Προσώπων-Παιδικοί σταθμοί, αθλητισμό, πολιτισμό, πρόνοια-  στο Δήμο, διευκολύνουν με την πρακτική τους την εφαρμογή  της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης και των μνημονίων και αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. 
Βυρωνιώτες, Βυρωνιώτισσες,
Στο Δήμο Βύρωνα λειτουργούν τρία Νομικά Πρόσωπα, Παιδικοί σταθμοί, Αθλητισμός /Πολιτισμός( ΟΠΑ) και το κέντρο χώρου ΝΤΑΝΚΑΝ. Από αυτά τα Ν. Πρόσωπα  παρέχονται υπηρεσίες με μικρή σχετικά οικονομική συμμετοχή σε εκατοντάδες οικογένειες,  γίνονται πολιτιστικά –αθλητικά προγράμματα και εκδηλώσεις που παρακολουθούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Πολλές από τις υπηρεσίες αυτές θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Όμως σήμερα η συγκυβέρνηση και η Τρόικα επιβάλλοντας την πολιτική των μνημονίων θέλουν να τα κλείσουν, να τα ιδιωτικοποιήσουν και όχι να κάνουν καλύτερη τη λειτουργία τους  προς όφελος των πολιτών.
Οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε όχι μόνο να μην κλείσουν αλλά να αναβαθμιστούν και να ενσωματωθούν στο Δήμο. Με τον τρόπο αυτό θα   παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, θα έχουν μικρότερα λειτουργικά έξοδα για το Δήμο. Θα εξοικονομηθεί και θα αξιοποιηθεί καλύτερα το προσωπικό, θα γίνεται, καλύτερος σχεδιασμός και  έλεγχος.
Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια που αρνούνται να ενσωματώσουν τα Νομικά Πρόσωπα στους Δήμους αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης κ. Χαρδαλιάς και ορισμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι αρνούνται να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες αυτές και τους εργαζόμενους δτο Δήμο.. Γιατί άραγε;Σε μια περίοδο που η τρικομματική συγκυβέρνηση με τις πολιτικές των μνημονίων πλήττει την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων, που προωθεί το κλείσιμο κοινωνικών δομών, που επιβάλει απολύσεις εργαζομένων στους δήμους, ποιον εξυπηρετεί η άρνησή τους αυτή;  Σίγουρα όχι το καλό της πόλης, των δημοτών και των εργαζομένων. Θέλει να εφαρμόσει τις μνημονικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ο κ. Δήμαρχος και γιατί;
Ζητάμε τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική που διαλύει τα πάντα. Να μην κλείσουν, να μην γίνουν κοινωνικός συνεταιρισμός, ιδιωτικοποιηθούν οι Π. Σταθμοί, Αθλητισμός- Πολιτισμός (ΟΠΑ), ΝΤΑΝΚΑΝ.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί τις ευθύνες, να μην ευθυγραμμίσει με την πολιτική των μνημονίων  και να απαντήσει θετικά στο αίτημα των εργαζομένων για την ενσωμάτωση όλων των Ν. Προσώπων τώρα στο Δήμο.
Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, το συμπαραστάτη του δημότη, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να υποστηρίξουν το αίτημά μας αυτό.
Απαιτούμε να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία όλων των δημοτικών υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών  προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας τη μόνιμη σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Ιούνιος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου