Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 17η συνάντηση για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες



ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 17Η
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ  ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ  ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 17η συνάντηση για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες σε πολίτες του Βύρωνα. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν προϊόντα καλής ποιότητας σε καλές τιμές και να τα παραλάβουν από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων. 

Η συμμετοχή των πολιτών στη δράση αυτή είναι η καλύτερη  απάντηση σε αυτούς που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συκοφαντήσουν, να εμποδίσουν και να σταματήσουν τις δράσεις και το κίνημα χωρίς μεσάζοντες, το οποίο επιδιώκει να αναπτυχτεί μια αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, να συμβάλει για μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση των πολιτών.
Όσο θα συνεχίζονται και δεν ανατρέπονται οι μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές είτε της Τρόικας είτε των «θεσμών» και ο εργαζόμενος λαός θα πλήττεται  από την οικονομική  κρίση τα κινήματα οφείλουν να συνεχίζουν τις δράσεις τους και ταυτόχρονα να βάζουν την σπορά για μια άλλη αλληλέγγυα οικονομία παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και την αισχροκέρδεια της αγοράς.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συνεχίζουν να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις δράσεις της πρωτοβουλίας μας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε αυτούς που ανελλιπώς για 17η φορά παρήγγειλαν  και προμηθεύτηκαν ποιοτικά, φτηνά προϊόντα  κατευθείαν από τους παραγωγούς.
Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες στην πόλη μας γεννήθηκε την εποχή της οικονομικής κρίσης και επιδιώκει να συμβάλει να περιοριστούν οι  συνέπειες  που γέννησε η  πολιτική των συγκυβερνήσεων των μνημονίων, των βάρβαρων πολιτικών που έσπειραν  στην κοινωνία την ανεργία, τις απολύσεις,  την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση.
Μέσα από το κίνημα χωρίς μεσάζοντες διανέμονται ποιοτικά προϊόντα διατροφής  σε χαμηλότερες τιμές  από τα  σούπερ μάρκετ και να παρακαμφθεί περιοριστεί η δράση των μεσαζόντων. Οι δράσεις του κινήματος υποχρέωσαν τα Σούπερ Μάρκετ και την «αγορά», να ρίξουν τις τιμές σε διάφορα προϊόντα.

Η δράση της πρωτοβουλίας μας Χωρίς Μεσάζοντες για διανομή προϊόντων δεν θέλουμε να είναι και δεν είναι μια ακόμη λαϊκή αγορά στην πόλη μας.
Είναι μια συνάντηση παραγωγών – πολιτών/καταναλωτών και αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της  αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και του δίκαιου κέρδους. Για αυτό και επιδιώκουμε τη συνειδητή συμμετοχή του πολίτη, μέσα από την προπαραγγελία των προϊόντων που θέλει.

Η επιτυχία του, η υποστήριξη και αποδοχή που έχει βρει, αποτελούν μία έμπρακτη αντίσταση κατά των πολιτικών λιτότητας και αμφισβήτησης   των συμφερόντων που ελέγχουν την αγορά τροφίμων και νοιώθουν το «Χωρίς Μεσάζοντες» σαν απειλή.
Τα κυκλώματα της αγοράς, κερδοσκόποι, οι διάφοροι μεσάζοντες, και οι πολιτικοί τους προστάτες  θέλουν οι δράσεις αυτές να σταματήσουν, να καταργηθούν.

Σας καλούμε να στηρίξετε το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες και στην πόλη μας, γιατί είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ:
  • Για την εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών τροφίμων, για την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής,
  • Για την κάλυψη μέρους των αναγκών συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση.
  • Για να ρίψουμε το σπόρο της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας στην ελληνική κοινωνία.

Για να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση.
Για να μην έχουμε μεσάζοντες στις ζωές μας.
Για μία κοινωνία που τρέφει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.


Απρίλιος  2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου