Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε. Κ. ΤΡΑΠΕΖΑΣ.



ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε. Κ. ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
Επίθεση με «κομφετί» κατά του Ντράγκι.

 Η νεαρή γυναίκα σκαρφάλωσε στο τραπέζι και πέταξε κομφετί.
Με σύνθημα  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και ένα πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας, επέλεξε νεαρή Γερμανίδα ακτιβίστρια  για να εκφράσει την αντίθεση της στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Την ώρα που ο πρόεδρος της Ε. Κ. Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έδινε συνέντευξη τύπου (Τετάρτη 15 Απριλίου) η νεαρή διαδηλώτρια ανέβηκε στο τραπέζι μπροστά από τον Ντράγκι φωνάζοντας το σύνθημα ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και  ρίχνοντας φυλλάδια  και κομφετί.
Η συνέντευξη τύπου διακόπηκε, ενώ η άντρες της ασφάλειας οδήγησαν βίαια την γυναίκα έξω από την αίθουσα. Λίγο αργότερα ο Μάριο Ντράγκι συνέχισε την συνέντευξη τύπου, αφού πρώτα υπέστη ένα ξαφνικό σοκ. Το φυλλάδιο που πέταξε στον Ντράγκι η νεαρή Γερμανίδα αναρτήθηκε στο Twitter από
δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην συνέντευξη Τύπου. Στο κείμενο, μεταξύ άλλων  αναφέρει: «Μας ανήκουν οι ζωές μας. Στο όνομα του ισχυρού εξωτερικού περιβάλλοντος της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ μερικές φορές είναι δύσκολο να το θυμόμαστε. Μας ανήκουν οι ζωές μας. Δεν είναι μάρκες στο παιχνίδι τζόγου της ΕΚΤ για να μπορεί να παίζουν μαζί τους, να πωλούνται ή να καταστρέφονται. Μας ανήκουν οι ζωές μας. Θα είμαστε η φωνή όσων αντιμετωπίζουν καταπίεση, όταν θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε ότι η φτώχεια δεν είναι προσωπική ήττα ή μοίρα που δεν αλλάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου