Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Βύρωνα: Στα καλλιτεχνικά εργαστήρια τα μαθήματα δεν ξεκίνησαν ακόμη...

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Ουσιαστικά τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την νέα χρονιά,
στερώντας από τα παιδιά δεκάδες ώρες καλλιτεχνικών μαθημάτων

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η αδιαφορία και η απαξίωση που επιδεικνύει η δημοτική αρχή για γονείς και μαθητές που παρακολουθούν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του δήμου. Το πως οδηγήθηκαν τα εργαστήρια σε αυτό το σημείο το έχουμε ήδη περιγράψει και σε παλαιότερη ανάρτησή μας (βλ. εδώ).

Σε λίγες μέρες κλείνουν τρεις μήνες από την έναρξη των εγγραφών, τα μαθήματα δεν έχουν αρχίσει και η δημοτική αρχή είναι άφαντη. Καμία επίσημη ανακοίνωση, καμία ενημέρωση για το αν και πότε θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια. Το μόνο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του δήμου είναι η ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου, που προέτρεπε τους γονείς να εγγράψουν σύντομα τα παιδιά τους γιατί θα τηρούνταν «σειρά προτεραιότητας» και να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο για την παρακολούθηση των μαθημάτων.(δείτε εδώ). 

Βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και ο νέος χώρος στην οδό Κύπρου απέναντι από το παλιό δημαρχείο, που προγραμματιζόταν και δηλωνόταν πριν ένα χρόνο πως θα φιλοξενούσε την λειτουργία των εργαστηριών, δεν είναι ακόμα έτοιμος, παρ' ότι οι εγγραφές για την φετινή χρονιά ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο. 

Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης με τον παλιό, αναχρονιστικό παλαιοκομματικό τρόπο. Κανένας έγκαιρος προγραμματισμός, αφενός ολιγωρία, αδιαφορία, προχειρότητα, και αφετέρου κομματική σκοπιμότητα έτσι ώστε η ολοκλήρωση αναγκαίων παρεμβάσεων και ο χρόνος παράδοσης των έργων να συμπίπτει με το χρόνο των εκλογών! 

Μόνιμα θιγμένοι από την πολιτική αυτή είναι οι δημότες και κυρίως τα παιδιά της πόλης μας, που μαθαίνουν από τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής να ζουν χωρίς καθαρά και αξιοπρεπή σχολειά, χωρίς παιδικές χαρές και ελεύθερους χώρους, χωρίς πολιτισμό και αθλητισμό. Εκτός κι αν οι γονείς έχουν βαθιές και γεμάτες τσέπες για να αγοράζουν ιδιωτικά τα πάντα. 

Ακολουθώντας αυτή την πολιτική πρακτική που η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη πόλη μας με περισσή αλαζονεία την ονομάζει αριστερή, προοδευτική και σύγχρονη, ελλοχεύει ο κίνδυνος να στραφούν οι δημότες σε ολοένα και πιο συντηρητικές επιλογές -εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Αυτή η προοπτική δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως την δημοτική αρχή αφού στο σύνολο της θητείας της δεν κατάφερε να επιδείξει κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες συντηρητικές δημοτικές διοικήσεις που γνωρίσαμε. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 4 Δεκεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου