Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Εγκρίθηκε ένας ακόμη αντιλαϊκός προϋπολογισμός

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ 
Προσμετρώντας διπλά την ψήφο του Πρόεδρου του Δημοτικού συμβούλιου κ. Αγγέλη Κώστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εγκρίθηκε ένας ακόμη ο αντιλαϊκός μνημονιακός προϋπολογισμός του Δήμου Βύρωνα
Συνεργάτες, αχθοφόροι της δημοτικής αρχής αποδείχθηκαν υπερψηψίζοντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Νέα Εποχή Βύρωνα" του κ. Γώγου, οι Γεώργιος Ντόβολος και Κωνσταντίνος Ζούμπος

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 20.00 το βράδυ συνεδρίασε για τρίτη φορά το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου Βύρωνα. 

Είχαν προηγηθεί δυο συνεδριάσεις όπου η δημοτική αρχή δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και να εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η κάθε μια με την δική της οπτική δεν ψήφιζαν τον προϋπολογισμό καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, που έχουν διαφοροποιηθεί και αποχώρησει από την παράταξη της "Στάσης Βύρωνα" που διοικεί το δήμο, εξ αιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί. 

Τις ημέρες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση η αγωνία των στελεχών της δημοτικής αρχής είχε ανέβει στα ύψη. Επιδίωξαν να αναζητήσουν συμφωνίες και συγκλίσεις ρίχνοντας γέφυρες με το βλέμμα στραμμένο στις αναγκαίες πολιτικές συνεννοήσεις, εν όψη των προσεχών δημοτικών εκλογών και ιδιαίτερα στοχεύοντας στο δεύτερο γύρο και την μετεκλογική συμμαχία για την διοίκηση του δήμου. Οι προσπάθειες αυτές -κρίνοντας από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας- στέφθηκαν με επιτυχία αφού βρέθηκαν δύο πρόθυμοι σύμβουλοι από τη παράταξη του κ. Γώγου να ψηφίσουν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείχτηκε, ότι οι παρατάξεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ στο Βύρωνα έχουν κοινή οπτική στη διαχείριση του δήμου. Προσπαθούν μεθοδικά να μεταφέρουν στο Βύρωνα τον δικομματισμό που κυριαρχεί σε κεντρικό επίπεδο,προς όφελος των νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών πολιτικών που εκπροσωπούν. 

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης "Νέα Εποχή Βύρωνα" κ. Γώγου, ότι αποδεσμεύει τους δημοτικούς του συμβούλους προτρέποντάς τους εμμέσως να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό διευκολύνοντας έτσι την λειτουργία του δήμου. Αμέσως βρέθηκαν οι δυο πρόθυμοι -Ζούμπος και Ντόβολος- και έδωσαν θετική ψήφο. Δεν χρειαζόταν και άλλος, για να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός, αφού ο δημοτικός σύμβουλος κος Γιάννης Λοβέρδος, που είχε εκλεγεί με την παράταξη Κόνσουλα, φρόντισε δεικτικά να αποχώρησει λίγο πριν την ψηφοφορία. Ο κ. Γώγος και η κα. Χαρδαλιά-Παναγιωτοπούλου απείχαν από την ψηφοφορία ισορροπώντας "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ", όπως λέει ο σοφός λαός. 

Στη διάρκεια της συζήτησης, οι σύμβουλοι επανέλαβαν τα ίδια επιχειρήματα που είχαν χρησιμοποιήσει στις δύο προηγηθείσες συνεδριάσεις για να εξηγήσουν την ψήφο τους. Τα στελέχη της δημοτικής αρχής και ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση και κατηγορώντας όσους δεν ψηφίσουν υπέρ, ότι βάζουν τάχα εμπόδια στη λειτουργία του δήμου. Ο δήμαρχος επανέλαβε για άλλη μια φορά, τις δεσμεύσεις του, ότι στην ηλεκτρονική σελίδα του δήμου θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις των παρατάξεων, που μόνο ως αστείο εκλαμβάνεται αφού κάθε χρόνο δεσμεύεται αλλά η δέσμευσή του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στα χρόνια που διοικεί τον δήμο. 

Στο τέλος της συζήτησης, η οποία δεν είχε κάποιο καινούργιο στοιχείο, υπέρ ψήφισαν 19 σύμβουλοι. Οι 17 που στηρίζουν τη δημοτική αρχή και οι δύο της παράταξης του κ. Γώγου, Ζούμπος και Ντόβολος. Δεν ψηφισαν τον προϋπολογισμό 19 σύμβουλοι. 

Η παράταξη του κ. Μπαντή, ο κ. Γώγος και η κα Χαρδαλια-Παναγιωτοπούλου απείχαν από την ψηφοφορία. 

Οι παρατάξεις των κ. Σωτηρόπουλου, Πάλμου, Κόνσουλα, Τζορτζιώτη και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά. 

Τελικά, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε, γιατί σε περίπτωση ισοψηφίας προσμετρείται διπλή η ψήφος του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου. Φαίνεται πως κάτι γνώριζε ο άλλοτε λαλίστατος Γιάννης Λοβέρδος φροντίζοντας να αποχωρήσει την κατάλληλη στιγμή. 

Με αυτή την καθόλα δημοκρατική; διαδικασία -προσμετρώντας δηλαδή διπλά την ψήφο του πρόεδρου- για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένας ακόμη αντιλαϊκός προϋπολογισμός θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού του Βύρωνα και το 2019. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 8 Δεκέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου