Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κίνημα αλληλεγγής



Σε σημαντικές αποφάσεις κατέληξαν  οι εκπρόσωποι  των εθελοντικών ομάδων της Αττικής, που συγκεντρώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου στην Αργυρούπολη, με θέμα την συνεργασία και τον  συντονισμό της δράσης τους.
Μετά από δέκα μήνες ποικιλώνυμων δράσεων, οι εθελοντικές ομάδες αλληλεγγύης,  σε κάποιες περιπτώσεις  μαζί με τους Δήμους  και αλλού εντελώς ανεξάρτητα, έχουν βοηθήσει και βοηθούν τα μέγιστα  στην  επιβίωση  σημαντικού  μέρους του πληθυσμού της Αθήνας, που υποφέρει εξ αιτίας των σκληρών  οικονομικών μέτρων που έχουν επιβάλλει, από κοινού, στην πλειονότητα του  λαού μας, η Τρόικα Εξωτερικού (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Ένωση) και η Τρόικα  εσωτερικού (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ).

Με βάσει την  εμπειρία  που έχει  αποκομίσει  κάθε εθελοντική ομάδα, όλο αυτό το διάστημα, διεξήχθη ένας μεστός από επιχειρήματα  και προτάσεις διάλογος, ο οποίος αποκρυσταλλώθηκε ,  στις εξής αναγκαιότητες  :
-Στον εργαστηριακό  έλεγχο των προϊόντων.
-Στον συνδυασμό ποιότητας και λογικής  τιμής.
-Στην  συσκευασία και την ετικέτα των προϊόντων.
-Στην ευκρινή αναγραφή της ημερομηνίας λήξης.
-Την έκδοση των φορολογικών στοιχείων λιανικής πώλησης.
Στο πλαίσιο των κανόνων της κοινωνικής  οικονομίας,  συζητήθηκαν  επίσης  θέματα που αφορούν :
- Την  διάθεση εκ μέρους των παραγωγών, μιας  ποσότητας  προϊόντων, (τουλάχιστον ίσης με  1%), τα οποία θα διατεθούν στους ανέργους και τους απόρους κάθε πόλης.
-Την  αναγκαιότητα διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων κατά την διάρκεια των διανομών.
-Την συμφωνία με παραγωγούς για καλλιέργεια προϊόντων για λογαριασμό των κινημάτων.
-Την ανάπτυξη των κινημάτων αλληλεγγύης σε επίπεδο γειτονιάς.
  Στη συνάντηση συμμετείχαν οι  εθελοντικές ομάδες  που δραστηριοποιούνται στα όρια των πόλεων: Ελευσίνας, Ηλιούπολης,  Βύρωνα, Δάφνης, Υμηττού, Σαρωνικού, Γαλατσίου, Περιστερίου, Γλυφάδας, N. Σμύρνης,  Αργυρούπολης και Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου