Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δεν θέλουν να δείχνουν κατακτητές


Του Περικλή Καπετανόπουλου

Κάτω από μια νέα, ιδιότυπη  γερμανική κατοχή, βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, 67 χρόνια μετά την συντριβή της χιτλερικής Γερμανίας από τις συμμαχικές δυνάμεις και την κατάληψη του Βερολίνου από τον σοβιετικό στρατό.
Με περισσό θράσος  οι Γερμανοί αξιωματούχοι κάθε βαθμού,  περιφέρονται ανά την επικράτεια , συμπεριφερόμενοι όπως η γερμανική κομαντατούρα την περίοδο της κατοχής 1941-44.  Εκδίδουν ανακοινώσεις για εσωτερικά ζητήματα σαν να είναι κατακτητές ,  οργανώνουν συνέδρια με Έλληνες δημάρχους και περιφερειάρχες  χωρίς να ζητήσουν την άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών, κάνουν προτάσεις για εξαγορά ελληνικών φιλέτων σε εξευτελιστικές τιμές  σαν τα μεγάλα αφεντικά , συμπεριφέρονται με υπεροψία απέναντι σε Έλληνες υπουργούς, τους οποίους θεωρούν «περιττούς» στις απευθείας επαφές τους με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης   και το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμα, είναι να υψώσουν την γερμανική σημαία στην Ακρόπολη.
Η συμπεριφορά αυτή των Γερμανών γκαουλάιτερ δεν είναι ανεξήγητη.
Απορρέει από   την ακριβή εφαρμογή των κρυφών όρων των μνημονίων 1 και 2, των δανειακών συμβάσεων  και της ελληνο-γερμανικής συμφωνίας που εκχώρησε την εθνική κυριαρχία της χώρας στην Τρόικα και παραχώρησε φέουδο στο γερμανικό κεφάλαιο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Βόρεια Ελλάδα θεωρείται πλέον  το απόλυτο φέουδο των Γερμανών. Στη Θράκη οργανώνεται φιλογερμανική κίνηση, κάτω από τον μανδύα ενός οικονομικού φόρουμ, με πρωτοβουλία καθηγήτριας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις της κοινής γνώμης. Στην ίδια περιοχή έχει δρομολογηθεί να  ιδρυθεί το πρώτο γερμανικό στρατόπεδο εργασίας υπό την επωνυμία «Ειδική οικονομική ζώνη». Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου,  συγκεντρώνονται χιλιάδες μετανάστες «φτωχοδιάβολοι» από την Αστυνομία  σε άδεια στρατόπεδα  στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για να χρησιμοποιηθούν από τους Γερμανούς  σαν φτηνά,  εργατικά χέρια.
Προκλητικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε πρόσφατα  ο γενικός πρόξενος Θεσσαλονίκης κ.Ομπερμάιερ, για « παροχή βοήθειας από την βάση, χωρίς να δημιουργείται η αίσθηση της «κατάληψης»(της χώρας).
Αντικειμενικός σκοπός, τόσο  του Γερμανού προξένου στην Θεσσαλονίκης, του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, όσο και του Γερμανού υφυπουργού αρμόδιου για την Ελλάδα κ.Φούχτελ, είναι η διαρπαγή «κοψοχρονιάς» των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών  που αποτελούν δημοτική περιουσία, για λογαριασμό Γερμανών επιχειρηματιών και γερμανικών δημοτικών επιχειρήσεων.  Ως «λαγοί» σε αυτό το σχέδιο επιλέγονται οι 30 Δήμοι που έχουν αδελφοποίηση στον παρελθόν με αντίστοιχους γερμανικούς Δήμους. Ένας από αυτούς είναι και ο Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που οργανώνει σήμερα το πρώτο ελληνογερμανικό συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν 60 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, καθώς και δεκάδες Γερμανοί επιχειρηματίες, και όμιλοι επιχειρήσεων, οι όποιοι ενδιαφέρονται να πουλήσουν τεχνογνωσία και να αγοράσουν ελληνική γη, ήλιο, θάλασσα και αέρα.
Μπροστά σε αυτή την προκλητική και ταπεινωτική για τους Έλληνες συμπεριφορά της σύγχρονης οικονομικής  «Βέρμαχτ», υπάρχει τεράστια διόγκωση του αντιγερμανικού ρεύματος στην ελληνική κοινή γνώμη. Σταθμίζοντας σοβαρά αυτή την εξέλιξη  η γερμανική πλευρά, έχει αποδυθεί σε   μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία μεταστροφής του αρνητικού κλίματος για τα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα με χρηματοδότηση μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων, οι οποίες βλέπουν τα τρία τελευταία χρόνια να μειώνεται δραματικά ο τζίρος τους. Ο συνεχώς αυξανόμενος  αντι-γερμανισμός, εξαιτίας της πολιτικής « Νταχάου» που οδηγεί την πλειονότητα του ελληνικού λαού η πολιτική της κ.Μέρκελ,  ανησυχεί ιδιαίτερα την γερμανική κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ,  ο Γερμανός ανθύπατος  στην χώρα μας,  κ.Φούχτελ , κινείται και δρα ως ιδιοκτήτης   σε γερμανικό προτεκτοράτο, αγνοώντας παντελώς την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών.  Εντεταλμένος να παρακολουθεί την δράση του κ. Φούχτελ, είναι από πλευράς της Κυβέρνησης , ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Στον 3ο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, λειτουργεί (τυπικά) γραφείου συνδέσμου, το οποίο, υποτίθεται,  ότι ο κ.Φούχτελ θα έπρεπε να ενημερώνει , για την έγκριση  των επισκέψεων  που επιθυμεί να πραγματοποιήσει  σε Έλληνες δημάρχους και περιφερειάρχες ανα την επικράτεια, καθώς και για την ατζέντα των συναντήσεων. Χθες ο κ.Στυλιανίδης επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ενημέρωσε για τις «πρωτοβουλίες» που παίρνει ο κ.Φούχτελ, επ ονόματι Γερμανών επιχειρηματιών, καθώς και την πορεία εφαρμογής της ελληνογερμανικής συμφωνίας υποτέλειας.
Σε κάποιες περιπτώσεις,  ο Γερμανός υφυπουργός συμπεριφέρεται με κυνικότητα , ζητώντας να αγοράσει εν ονόματι των εντολέων του μνημεία σύμβολα της ελληνικής πατρίδας, όμως τους καταρράχτες της Έδεσσας.
Σήμερα ο κ.Φούχτελ θα κηρύξει την έναρξη συνεδρίου μάρκετινγκ  για τα αγροτικά προϊόντα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στα μέσα Οκτωβρίου θα παρευρεθεί σε  συνέδριο για τα ελληνικά κρασιά στη Νάουσα Ημαθίας και στον Λαγκαδά πάλι, 1-2 Νοεμβρίου σε συνάντηση για τον ιαματικό τουρισμό.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αιρετοί  και στελέχη της αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα, εκπρόσωποι των  φορέων (ΕΒΕ, παραγωγούς, μεταποιητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς κ.λπ), εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ΑΕΙ, ΤΕΙ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κ.λ.π
Το συνέδριο έχει χορηγούς , την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) και το Δήμο Λαγκαδά,  το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, την αντιπροσωπεία του Konrad-Adenauer-Stiftung στην Αθήνα /  και το γραφείο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Θεσσαλονίκη.
Πριν από λίγες μέρες  ο Γερμανός υφυπουργός κ.Φούχτελ  επισκέφτηκε με ομάδα Γερμανών δημάρχων και επιχειρηματιών  και τον Γερμανό γενικό πρόξενο Θεσσαλονίκης το Δήμο της Καβάλας. Την επόμενη μέρα  ο δήμαρχος της πόλης  κ.Σιμιτσής έκανε λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο περί υπαγωγής της Καβάλας στο γερμανικό προξενείο Θεσσαλονίκης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις ανάμεσα στους κατοίκους  της ιστορικής μακεδονικής πόλης.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες σφοδρή επιθυμία του Γερμανού υπουργού της κ.Μέρκελ είναι να αναληφθεί πρωτοβουλία από την ελληνική κυβέρνηση ,  ώστε να «περάσει» η εγκαρδιότητα των σχέσεων με την κυβέρνηση Σαμαρά και στον ελληνικό λαό, που δεν κρύβει τα αντι-γερμανικά αισθήματα, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις γερμανικών προϊόντων στην Ελλάδα να έχουν αγγίξει το ναδίρ.
Μιλώντας πρόσφατα σε οικονομικό  συνέδριο  στην Αθήνα, ο κ. Φουχτελ πρόσθεσε πως η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί πως η κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, και επιθυμεί να υπάρξει «μια στενή και εγκάρδια φιλία ανάμεσα στον ελληνικό και το γερμανικό λαό».

Περικλής Καπετανόπουλος
δημοσιογραφος- ιστορικός ερευνητής

Ανάρτηση από : http://ergatikosagwnas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου