Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΟ ΒΥΡΩΝΑ Σχολείο Χαραλαμπόπουλου: Η ταλαιπωρία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών συνεχίζεται

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Κατωπόδη , ότι όλα θα είναι έτοιμα και το εννιαθέσιο σχολείο θα λειτουργήσει ενιαία στη οδό Κατεχάκη, πήγαν περίπατο. 

Έφτασε η ώρα να κτυπήσει το κουδούνι, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και για τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 4ου δημοτικού σχολείου η ταλαιπωρία, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, δεν έχει τέλος. 


Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την πολεοδομία το κτήριο που στεγάζεται το 4ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα είναι: «Επικίνδυνο από άποψη δομική, στατική και δημόσιας ασφάλειας…». Από τότε ξεκίνησε η Οδύσσεια, γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών. 

Επανειλημμένες κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας οδήγησαν σε μαραθώνιες συνεδριάσεις του Δ. Συμβούλιου, δεσμεύσεις του κ. δημάρχου και αποφάσεις ότι όλα θα είναι έτοιμα, έτσι ώστε την 1η Σεπτεμβρίου το εννιαθέσιο σχολείο να μεταφερθεί και να λειτουργήσει ως ενιαία σχολική μονάδα σε κτήριο επί της οδού Κατεχάκη που παραχώρησε η Ιερά Σύνοδος με την μορφή χρησιδανείου στο Δήμο. 

Στα λόγια, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο συμμερίζονταν και κατανοούσαν την αγωνία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο να μην λειτουργήσει ως ενιαίο σύνολο σε συγκεκριμένο σχολικό κτήριο. 


Στην πράξη αυτό δεν θα γίνει

Αποδείχτηκε στα μάτια των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, ότι τελικά δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι την σημερινή Δημοτική Αρχή. Όταν στριμώχνεται από τον λαϊκό παράγοντα- κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις- δείχνει να κατανοεί τα προβλήματα και δεσμεύεται με υποσχέσεις προκειμένου να ξεφύγει από την πίεση της στιγμής. Οι υποσχέσεις όμως δεν τηρούνται , δεν υλοποιούνται στον απαιτούμενο χρόνο. 

Ακολουθεί δηλαδή μια επικοινωνιακή πολιτική, έναν τακτικισμό, με σκοπό να αποφύγει το πολικό κόστος αδιαφορώντας για την πραγματική επίλυση των προβλημάτων. 

Αυτό έγινε και με το 4ο Δημοτικό Σχολείο 

Το σχολείο στην οδό Κατεχάκη παραχωρήθηκε από την Εκκλησία-Ιερά Σύνοδο και η αναγκαία χρηματοδότηση και τα χρήματα από το υπουργείο για τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις και επισκευές δόθηκαν κανονικά. Παρ' όλα αυτά, το σχολείο δεν είναι έτοιμο να ανοίξει στην έναρξη της σχολικής χρονιάς την 11η Σεπτεμβρίου. 

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί είναι αναστατωμένοι, αφού δεν γνωρίζουν ακόμη σε ποιο σχολείο θα πάνε τα παιδιά τους, σε ποιες αίθουσες άλλων σχολείων θα διασκορπιστούν και μέχρι πότε. 

Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν με πειστικά επιχειρήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία του Βύρωνα, γιατί όλα όσα υποσχέθηκαν δεν έγιναν πράξη. Υπάρχουν ευθύνες για την πρωτοφανή, απαράδεκτη κατάσταση και εάν ναι, επιτέλους θα αναδειχτούν και κυρίως θα αποδοθούν; Υπάρχουν έστω και την τελευταία στιγμή ψήγματα ευθιξίας μεταξύ των υπευθύνων όλης αυτής της κατάστασης; 

Ανευθυνότητα, αναξιοπιστία, ανακολουθία λόγων και έργων χαρακτηρίζουν την Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ 

Μόνο οι διαρκείς αγωνιστικές παρεμβάσεις των πολιτών μπορούν να αναγκάσουν μια αναξιόπιστη δημοτική αρχή, να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. 

Τα προβλήματα στα σχολεία, Δημοτικά Γυμνάσια, Λύκεια, αλλά και στους δημοτικούς σταθμούς είναι πάρα πολλά. Έχουν επανειλημμένα αναδειχτεί από σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες της πόλης μας. 

Η σημερινή δημοτική αρχή αποδείχτηκε πέντε χρόνια τώρα που διοικεί το Δήμο, ότι είναι κατώτερη των αναγκών των πολιτών και των δυνατοτήτων της εποχής. Είναι μια δημοτική αρχή που αρκείται να εφαρμόζει στην πόλη την πολιτική των μνημονίων, των δημοσιονομικών στόχων και προσαρμογών. Λειτουργεί ως τοπικός συνεργάτης, μακρύ χέρι και ιμάντας μεταβίβασης της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική κοινωνία, αδιαφορώντας για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών και της πόλης. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 9 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου