Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του ΚΙΦΒ σχετικά με το Κέντρο Υγείας Βύρωνα

Αναδημοσίευση
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 21 – Βύρωνας
6977-747431+ kif.byrona@gmail.com

Ανακοίνωση

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ
ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΣΤΟ Κ.Υ. ΒΥΡΩΝΑ

Τι ΚΙΦΒ καλεί τον λαό του Βύρωνα σε επαγρύπνηση
και το υπουργείο Υγείας να εξασφαλίσει την συνέχιση
της λειτουργίας των επειγόντων περιστατικών
στο Κ.Υ Βύρωνα- Καισαριανής!

Με κατάργηση απειλείται η ιατρική υπηρεσία επειγόντων περιστατικών του Κ.Υ. Βύρωνα καθώς ένα μέρος του ιατρικού προσωπικού, που απασχολείται στο τμήμα αυτό, πρόκειται να μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες, πράγμα που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο της αναφερόμενης υπηρεσίας, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμιά επίσημη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Υγείας έχει πάρει μέτρα για την άμεση αντικατάσταση του μετακινούμενου προσωπικού από το Κ.Υ. Όπως είναι γνωστό η υπηρεσία επειγόντων λειτουργεί από το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις έγιναν γνωστές μετά από επιστολή της διευθύνουσας του Κ.Υ. Βύρωνα και Καισαριανής προς τον Δήμο Βύρωνα, με την οποία του γνωστοποιεί τις εξελίξεις και τους κινδύνους που συνεπάγεται η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού το οποίο σήμερα απασχολείται στα επείγοντα, σε υπηρεσίες εκτός του ΚΥ.

Εκπρόσωπος του ΚΙΦΒ μαζί με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών φορέων του Βύρωνα, επισκέφτηκαν σήμερα το μεσημέρι το Κ.Υ με σκοπό να συναντηθούν με την διευθύνουσα και να ενημερωθούν για τις ανησυχητικές εξελίξεις και κυρίως για την στάση του υπουργείου Υγείας καθώς γύρω από το θέμα αυτό δεν υπάρχει καμιά σχετική ανακοίνωση για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν. Ωστόσο η συνάντηση με την διευθύνουσα δεν μπόρεσε να γίνει και συνεπώς η ενημέρωση της επιτροπής δεν έγινε δυνατή καθώς η εν λόγω υπεύθυνη έπρεπε να αναχωρήσει εσπευσμένως. Ωστόσο η διευθύνουσα καθησύχασε την επιτροπή, είπε ότι προς το παρόν έχει εξασφαλισθεί η λειτουργία του Κ.Υ και τον Οκτώβρη και ότι μάλλον οι εξελίξεις θα είναι θετικές, δεσμευόμενη να συναντήσει την αναφερόμενη επιτροπή των φορέων, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να υπάρξει μια υπεύθυνη ενημέρωση των φορέων της πόλης και όχι μόνο.

Έχοντας γνώση ότι το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Κ.Υ.Β εκτελεί μια λειτουργία εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμη  για μεγάλα τμήματα πολιτών των ευρύτερων γύρω περιοχών, καλούμε τον λαό του Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης - Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης και των άλλων κοντινών Δήμων και περιοχών να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των επειγόντων περιστατικών του Κ.Υ Βύρωνα, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις και να αναμεταδώσουν την παρούσα ανακοίνωση.   
Δ. Σουλιώτης
Υπεύθυνος ΚΙΦΒ 

Βύρωνας 19.9.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου