Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Η πρόσφατη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη έφερε στην επιφάνεια ένα πολύ σοβαρό ζήτημα

στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα δεν υπάρχει γεννήτρια παροχής ρεύματος για έκτακτες ανάγκες
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Η βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο δίκτυο διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχής στην Αθήνα. 

Όσοι πολίτες ήταν στην πόλη μας την Τέταρτη 22 Αυγουστου, θα θυμούνται ότι η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βύρωνα και σε αρκετές περιοχές της Αθήνας. δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Χαμός στους δρόμους, δεν λειτουργούσαν τα φανάρια, εικόνες απίστευτες. 

Πολίτες εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ, ανάστατοι επαγγελματίες για τα τρόφιμα που έμειναν εκτός ψύξης. Ιδιαίτερα όμως προβλήματα αντιμετώπισαν συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα υγείας και χρειάζονται το ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν συσκευές παροχής οξυγόνου κ.λ.π. 

Αυτό που όμως σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να συμβεί με την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος είναι το μπλακάουτ στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα. Το Κέντρο Υγείας για όση ώρα διαρκούσε η διακοπή ρεύματος ήταν εκτός λειτουργίας, γιατί δεν υπάρχει γεννήτρια παράγωγης ρεύματος. Αυτό προκάλεσε αναστάτωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως στους ασθενείς που βρισκόντουσαν στο Κέντρο Υγείας. 

Το σοβαρότατο αυτό θέμα έγινε προσπάθεια να αποσιωπηθεί, να μην γίνει γνωστό, να μην εκτεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η 1η ΔΥΠΕ Αττικής, αλλά και η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα. 

Το θέμα έρχεται στην δημοσιότητα με την ερώτηση που έχει καταθέσει στο Δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπαντης Μίλτος και θα συζητηθεί την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Ο κ. Μπαντης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το Κέντρο Υγείας Βύρωνα έμεινε στο σκοτάδι και απενεργοποιήθηκε διότι δεν είναι εφοδιασμένο με γεννήτρια (!). 

Ως συλλογικότητα δεν γνωρίζουμε εάν μέχρι την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό,  έχει αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό θέμα και αν έχει τοποθετηθεί γεννήτρια παροχής ρεύματος στο Κέντρο Υγείας. 

Να δούμε και μετά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο θα συγκινηθούν οι αρμόδιοι, ή αν δεν ιδρώσει το αυτί τους και θα πρέπει οι πολίτες να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή να τοποθετηθεί άμεσα γεννήτρια παροχής ρεύματος, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, για την προστασία της υγείας των πολιτών. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 9 Σεπτεμβρίου 2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου