Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ένωση Γονέων Βύρωνα: Βέβαιες οι καθυστερήσεις στην παράδοση του κτηρίου του Καρέα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Αναδημοσίευση από εδώ.


Η Ένωση Γονέων Βύρωνα, όλο το προηγούμενο διάστημα με επισκέψεις στο χώρο μεταστέγασης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα στον Καρέα, παρακολούθησε την πρόοδο των εργασιών. Δυστυχώς η εικόνα (οι φωτογραφίες είναι της 27ης Αυγούστου) δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι το κτήριο θα είναι έτοιμο στις 11 Σεπτέμβρη, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. 

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής. Η Ένωση Γονέων αλλά και οι εκπαιδευτικοί φορείς της πόλης μας (Σύλλογος γονεών 4ου Δημοτικού, Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Ρόζα Ιμβριώτη"), μήνες τώρα, με αποκορύφωμα το δημοτικό συμβούλιο της 18ης Ιουλίου, εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για την έλλειψη σαφούς χρονοδιάγραμματος, εισπράττοντας στην καλύτερη περίπτωση εύκολες υποσχέσεις, άλλοτε πάλι την ειρωνία της Δημοτικής αρχής.

Εκτίμηση μας είναι πως θα συνεχιστεί για άγνωστο χρονικό διάστημα η λύση που είχε δοθεί κατά το τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς με χρήση των περιφερειακών κτηρίων του Σχολείου Χαραλαμπόπουλου καθώς και αίθουσες των 12ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων. Αυτή η εξέλιξη όχι μόνο θα ταλαιπωρήσει εκ νέου μαθητές και γονείς του Σχολείου, αλλά πιθανότατα θα επιτείνει τις μεγάλες καθυστερήσεις που επίσης παρατηρούνται στις μελέτες που πρέπει να γίνουν στο 4ο Δημοτικό, ώστε επιτέλους να ξεκινήσει η ανέγερση σύγχρονου και ασφαλούς διδακτηρίου.

Κατόπιν πρόσκλησης της Δημοτικής αρχής στην Ένωση μας, έχει προγραμματιστεί για τα μέσα της εβδομάδας συνάντηση, ώστε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις σχετικά με το 4ο Δημοτικό. Έστω κι αν δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε την αξία μιας ενημέρωσης 5 μέρες προ της έναρξης του σχολικού έτους, θα είμαστε εκεί ώστε σε κάθε τόνο να διατρανώσουμε τα πάγια αιτήματα μας:
  • Νέο, σύγχρονο και ασφαλές διδακτήριο για το 4ο Δημοτικό, με ορίζοντα όχι πέρα των 2 ετών.
  • Άμεσα να ολοκληρωθούν τα έργα για την προσωρινή μεταστέγαση του σχολείου στον Καρεά.
Πηγή: www.enosi-gonewn-virona.com - 9 Φεβρουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου