Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Τί γίνεται με το 4ο Δημοτικό Σχολείο και τη μετεστέγασή του;

Ανευθυνότητα, αναξιοπιστία, ανακολουθία λόγων και έργων χαρακτηρίζουν την Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Τα προβλήματα στα σχολεία, Δημοτικά Γυμνάσια, Λύκεια, αλλά και στους δημοτικούς σταθμούς είναι πάρα πολλά. Έχουν επανειλημμένα αναδειχτεί από σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες της πόλης μας. 

Όμως η περίπτωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Χαραλαμπόπουλου) έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανευθυνότητας από την δημοτική αρχή. 

Η συλλογικότητα μας "ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ" σε άρθρο που δημοσιεύσαμε στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 (βλ. εδώ) αναφέραμε τότε μεταξύ των άλλων: 

Η σημερινή δημοτική αρχή αποδείχτηκε πέντε χρόνια τώρα που διοικεί το δήμο, ότι είναι κατώτερη των αναγκών των πολιτών και των δυνατοτήτων της εποχής. Είναι μια δημοτική αρχή που αρκείται να εφαρμόζει στην πόλη την πολιτική των μνημονίων, των δημοσιονομικών στόχων και προσαρμογών. Λειτουργεί ως τοπικός συνεργάτης, μακρύ χέρι και ιμάντας μεταβίβασης της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής στην τοπική κοινωνία, αδιαφορώντας για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών και της πόλης. 

Μόνο οι διαρκείς αγωνιστικές παρεμβάσεις των πολιτών μπορούν να αναγκάσουν μια αναξιόπιστη δημοτική αρχή, να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. 

Σήμερα βρισκόμαστε στις 7 Οκτωβρίου και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Κατωπόδη, η μεταστέγαση του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Κατεχάκη σε κτήριο που παραχωρήθηκε από την εκκλησία, δεν έγινε ακόμη. 

Δεν γνωρίζουμε εάν θα γίνει από μέρα σε μέρα, όπως διαβεβαιώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς οι αρμόδιοι, σε μια προσπάθεια να τους καθησυχάσουν, το σίγουρο είναι ότι το πλάνο και οι διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής έπεσαν για μια ακόμη φορά στο κενό. 

Με τους γονείς, τα παιδιά να υφίστανται την ταλαιπωρία και το εκπαιδευτικό έργο να γίνεται μετ’ εμποδίων. 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 7 Οκτωβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου