Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Το 1ο Δημοτικό Κέντρο Άθλησης επαναλειτουργεί...

Μέχρι να κατεβάσει και πάλι ρολά 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Mε ανακοίνωση του ο Δήμος Βύρωνα ανακοίνωσε ότι το 1ο Δημοτικό Κέντρο Άθλησης επαναλειτουργεί στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα (Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου 15). Το Δημοτικό Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο:
08:00 – 21:00. 




Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής:
  • · Ιατρική βεβαίωση 
  • · Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας 
Πληροφορίες: Τμήμα Αθλητισμού
Τηλ. 210-7652695 

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο Γυμναστήριο λειτουργούσε στην οδό Κύπρου για αρκετά χρόνια και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Στη συνέχεια στεγάστηκε στην οδο Ευαγγελικης σχολής, όπου στη συνέχεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεινε κλειστό. 

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε και ξεκίνησε την λειτουργία του σε μια μικρή αίθουσα, που δεν είναι και η καλύτερη, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα. Το διάστημα που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, γυμναστές, για οκτώ μήνες περίπου ήταν ανοικτό στο κοινό και περιορισμένος αριθμός πολιτών συμμετείχε στο Δημοτικό Γυμναστήριο. 

Όταν τελείωσαν οι συμβάσεις των εργαζομένων έκλεισε και πάλι, για να ανοίξει πρόσφατα -και πάλι- με συμβασιούχους γυμναστές με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για οκτώ μήνες. Τυχαίο το χρονικό διάστημα; -μάλλον όχι- αφού θα κατεβάσει και πάλι ρολά. Αυτή τη φορά λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές. 

Μία διαρκή ανάγκη για άθληση των πολιτών όλων των ηλικιών αντιμετωπίζεται και αυτή από τη δημοτική αρχή με προχειρότητα, χωρίς σχέδιο, διάρκεια και σεβασμό απέναντι στο δικαίωμα του πολίτη να αθλείται. 

Το δικαίωμα των πολιτών στην άθληση πρέπει να συνοδεύεται με την ύπαρξη σύγχρονων εγκαταστάσεων, μονίμου προσωπικού γυμναστών και για να διασφαλιστεί αυτό, χρειάζονται δημοτικές αρχές που να το αναγνωρίζουν και να το διεκδικούν, χωρίς το στοιχείο της εμπορευματοποίησης -όπως γίνεται π.χ. με το κολυμβητήριο Βύρωνα, που είναι ακριβό το τίμημα για τους αθλούμενους. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 11 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου